Herenigingsproject verloren handschoenen opgezet in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Herenigingsproject verloren handschoenen opgezet in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Herenigingsproject verloren handschoenen opgezet in Utrecht

Herenigingsproject verloren handschoenen opgezet in Utrecht
Het Instagramaccount @HandschoenKwijtUtrecht
Twee Utrechters zijn deze winter een initiatief gestart om op straat verloren handschoenen te herenigen met de eigenaar. In de eerste twee weken vond het duo al meer dan vijftig handschoenen.

Twee Utrechters zijn deze winter een initiatief gestart om op straat verloren handschoenen te herenigen met de eigenaar. In de eerste twee weken vond het duo al meer dan vijftig handschoenen.

“Elke winter zijn de straten weer bezaaid met verloren handschoenen. (…) De handschoenen die wij vinden worden meegenomen, gewassen en vervolgens op Instagram geplaatst, in de hoop dat de eigenaar ze op komt halen”, aldus de initiatiefnemers. Het Instagramaccount waar de handschoenen te zien zijn is ‘@HandschoenKwijtUtrecht’.

Daarnaast roepen de twee Utrechters andere vinders van verloren handschoenen op contact met hun op te nemen. Dat kan via Instagram, maar ook via [email protected]

8 Reacties

Reageren
 1. Hetty van de Geer

  Geweldig initiatief! Ook vanuit het oogpunt van recycling: anders zou de handschoen, die niet verloren is, waarschijnlijk worden weggegooid, en door dit project kunnen de twee weer worden herenigd. Soms hebben handschoenen emotionele waarde, en dan is het helemaal fijn, als je de verloren helft weer terugkrijgt.

 2. claudia

  Kijk dat is nu een eenvoudig project welke duurzaam is, een glimlach geeft en weer warme handen. Leuk!

 3. joeins

  meestal blijft het oud vuil

 4. joeins

  mensen moeten de handschoen oppakken- bij de ldh winkel is buiten sinds kort een boekendump- voor de weggevers van zolder- bij de Haas op de neude zou zo n handschoenendump veel Utrechters verlichten

 5. K.

  Erg leuk en goed project! Hulde.. Jullie zijn actiever dan mijn dochter en ik destijds; wij hebben er een lang Handschoenenlint van gemaakt en daar foto’s van gemaakt. Dit project is in alle opzichten ‘super’..

 6. Louis Visseren

  Heel herkenbaar ! Ik zelf heb vorige winter een fotoproject uitgevoerd op basis van gevonden handschoenen. Ik vond er in 10 weken tijd 94 ! En dat zonder er naar op zoek te gaan. Ik heb ze als kunstvoorwerpen gefotografeerd en in een boek ondergebracht. Mijn stelling is: ga niet op zoek naar het verloren exemplaar, maar vindt een tweede handschoen en draag een gemixt paar. Je hebt dan een virtuele relatie met een stadgenoot die de andere helft van het paar draagt. Lijkt me heel leuk om die tegen te komen. Ik heb in het boek zelf paren gevormd die perfect bij elkaar passen. Het boek Perfect Match is nog te koop via de speciale website:
  http://perfectmatch.viesereine.nl/
  of bij Fotoboekenwinkel PhotoQ in Amsterdam

 7. SPAT

  Ik heb ook handschoenen verzameld… (overal waar ik kom) ze hangen bij ons nu op de buitenschoolse opvang. Ook voor scholen leuk idee voor winterthema! Zonde om weg te gooien!

 8. Willy Mocking, Almere

  Oproep….
  Lieve mensen, wat kunnen we doen als je geen instagram gebruikt?
  M’n moeder (90 jaar) verloor ongeveer begin maart haar bruine suede, gevoerde handschoen in Nieuwegein bij Hoogzandveld.
  We hebben ‘m daar in de omgeving (winkels, straat) niet terug kunnen vinden.
  Ze zou blij zijn als de handschoen op één of andere manier nog bij haar terugkomt.
  Hartelijke groet aan wie dit leest.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).