Het Utrechts Archief gaat op zoek naar de smaak van Utrecht. Zij hebben aan ijssalon Roberto Gelato gevraagd om deze smaak in een ijsje te vatten.
Het ijs met deze niet alledaagse smaak wordt ontwikkeld voor de opening van de expositie ‘Utrecht begint hier’ van Het Utrechts Archief. Om dit ijs te maken roept Het Utrechts Archief de hulp in van alle Utrechters. “Laat ons weten hoe jij vindt dat Utrecht smaakt”, staat in de oproep op Facebook. “Deel jouw idee of smaakbelevenis vóór 27 september.”
‘Utrecht begint hier’ is vanaf 4 oktober te zien in Het Utrechts Archief. Tijdens de expositie staan typische Utrechtse verhalen centraal die de bezoeker mee moeten nemen naar het verleden van de stad en regio. “Van de iconische Domtoren tot de prachtige werven en van heldin Trijn van Leemput tot de eerste Lowlands”, is te lezen in de aankondiging.
10 Reacties
ReagerenKijkende naar het culinaire landschap in Utrecht kan dat tot weinig anders dan frikandellenijs met uitjes leiden….
@losseflodderschieter
Altijd fijn zulk een opbouwende kritiek. Maar wel goed dat je je eigen smaak ten beste geeft. Ga zelf eens in de keuken staan ipv schreeuwen langs de zijlijn.
Lange tijd waren de poffertjes van Vicktor Consael trendy en lekker, daarvoor de lunchroom V Heck, het is maar hoever je terug wilt gaan.
Gezien de gemidddelde reacties hier op vrijwel elk artikel, gok ik op Azujn ijs
Vanuit historisch oogpunt zou ik denken dat een fruitsmaak de smaak van Utrecht is. Het was immers het middelpunt van de fruithandel (daarom is dat hoveniershuisje van historisch belang). Een blik op een oude kaart en je ziet uitgestrekte landerijen, vaarten en overslagpunten.
Maar welk fruit precies, dat weet ik ook niet. Nooit onderzoek naar gedaan.
De appelbollen van Graaf Floris lijkt me een kandidaat met potentie!
Vockingworstijs!
@JDVtje 18/9/2019 – 19:36
Nee? U kunt zich niet vinden in mijn suggestie? Wat dacht u dan wellicht van Broodje Mario ijs…?
Appels (of ‘appelen’ zoals de ouwe Utregters zeggen) zijn een goeie.
PS. Geen trollen voeren mensen. Aangezien hier geen moderatie is, zorgt meer aandacht voor meer irrelevant, negatief gezeik.
Voor mij is de smaak van Utrecht Sourcy of Bar-le-Duc water. Heerlijk en het komt zomaar uit je keukenkraan lopen!