Honderden mysterieuze emmers op verschillende plekken in Utrecht Honderden mysterieuze emmers op verschillende plekken in Utrecht

Honderden mysterieuze emmers op verschillende plekken in Utrecht

Honderden mysterieuze emmers op verschillende plekken in Utrecht
Foto's: Charlie van Dijk
Honderden mysterieuze emmers met daarop de kleuren van Utrecht zijn dinsdagochtend opgedoken in de stad. Het zijn cadeaus, van een net zo geheimzinnige ‘Maarten’.

Honderden mysterieuze emmers met daarop de kleuren van Utrecht zijn dinsdagochtend opgedoken in de stad. Het zijn cadeaus, van een net zo geheimzinnige ‘Maarten’.

De emmers zijn gemaakt van hergebruikt plastic en staan op verschillende plekken, zoals Park Lepelenburg, de bibliotheek op de Neude, Oudegracht, Ledig Erf en TivoliVredenburg. Aan de handvatten bungelen kleine kaartjes met een persoonlijke boodschap. “Neem mij mee!” Eronder staat een QR-code. De code leidt je naar een digitale klok die aftelt naar zaterdagmiddag 13.00 uur.

(Tekst gaat door onder de foto.)

Mysterieus

“Wat leuk dat je deze emmer hebt gevonden. Dit is een kado van mij aan jou”, ondertekend door ene Maarten. Maar niemand weet wie Maarten is. Een woordvoerder van het creatieve bureau achter de emmers laat niets los, behalve dat we ‘morgen weer iets kunnen verwachten’. “Het is duidelijk zichtbaar in de stad en duidelijk gerelateerd aan deze actie.” Wat dat is, blijft nog onbekend.

Het is de redactie van DUIC niet ontgaan dat de klok aftelt naar het moment dat de singel officieel weer wordt geopend. Deze opening is zaterdag om 13.00 uur online te bekijken op www.cu2030.nl/singel.

27 Reacties

Reageren
 1. Rikkert

  Zaterdag gaan we dus de singel vullen met die emmers.

 2. Gert-Jan

  @Rikkert SSSSSTT! Verklap het nou niet! 😉

 3. Marja Klever

  Leuk en als iemand mij er een zou kunnen brengen nog fijner. Ik ben namelijk in het bezit van een gehandicaptenparkeerplaats en met de auto kom ik niet bij de plekken met emmers

 4. Henk

  Maarten > Sint Maarten > Schutspatroon van Utrecht

 5. mees kees

  Nee, we moeten waarschijnlijk met deze emmers proberen al het water er weer uit te scheppen. Hij is nu namelijk al helemaal ‘af’ en tot de rand toe gevuld. Moet alleen nog ‘geopend’ worden.

 6. Hetty

  Wat een leuke en ludieke actie. Ik denk, dat iedereen met zo n emmer naar de opening mag komen. Daarna worden de emmers door de brandweer met water gevuld. Daarna mag iedereen, op gepaste afstand, de herboren, of moet ik zeggen gereanimeerde singel dopen door de emmer water erin te legen. Lang leve de singel. Hopelijk legt een nieuw stadsbestuur over tig jaar niet daar weer een racebaan aan.
  Ik hoop wel, dat deze emmers in huishoudens en elders gebruikt gaan worden, anders belanden ze binnen de kortste keren op de plasticberg.

 7. GeeWee

  Sorry, toch een klein beetje azijn, sorry, sorry.
  Wat leuk dat er allemaal rood-witte emmers worden weggegeven. Maar hoe enorm veel overbodig plastic brengt dit weer met zich mee?

 8. Lombokker

  Dit is om het wildplassen tegen te gaan?
  Maar alle gekheid op een stokje, ik mag toch hopen dat dit niet van mijn belastinggeld is betaald.

 9. Leon

  Ik hoop dat dit specifiek betaald is van het belastinggeld van de zure reaguurders hier. Dat de gemeente hun geld apart heeft gehouden voor dit ene moment.

 10. zoet

  Dat zou mooi zijn inderdaad. Dat er speciaal melding wordt gemaakt dat desbetreffende emmers betaald zijn door alle zure mensen die hier dagelijks reageren. Liefst met naam en toenaam.

 11. Pee

  Ik mis de meisjes op hun klompen en de meisjes op een houtenbeen.

 12. Cees van Elteren

  Leuke actie; Heeft uiteraard te maken met de opening van de “nieuwe” singel . Wat een mooi project is dat geworden. Het ontbreekt nu nog aan de Utrechters langs de oevers en op het water. Maar dat gaat uiteraard veranderen. Vanuit Italië volg ik via de webcam van CU2030. Bravo Utrecht.

 13. Scherpschutter

  De geur van een totaal zinloze verspilling van belastinggeld komt nog net niet door mijn scherm heen….

 14. Katja

  Zal wel weer iets van de gemeente zijn, onlangs nog die fietser in een rood pak (tijdens de hittegolf !).

 15. Leuke actie!

  Kijk, een leuk aandachtstrekkertje voor een mijlpaal in het Singel herstelproject! Veel plezier voor de mensen die ermee naar de opening gaan!

  @GeeWee: ik neem aan dat mensen hun emmer als aandenken meenemen en in huishoudelijk gebruik nemen. En dat de organisatie evt. achter/overgebleven emmers doneert aan de weggeefwinkel voor de minima. Hoeft dus helemaal geen verspilling te betekenen.

  @ de reguliere azijnpissers:
  Wat fijn, eindelijk een emmer groot genoeg voor jullie dagelijkse portie gezeur! Ik hoop van harte dat jullie een emmertje ophalen en die voortaan eerst vullen met je zurigheid, voordat je alles weer op Duic uitstort. Zou het een stuk gezelliger maken hier. Have a nice day!

 16. Bert

  Dus als je vraagtekens zet bij containers plastic promotiemateriaal voor een project wat al ver over budget is, ben je een azijnzeiker?

  En het doet het er helemaal niet toe dat dat gefinancierd wordt door een gemeente die dik in het rood staat dankzij een extreem links college van b&w?

 17. Bas

  De +- 1000 emmers kosten denk ik zo’n 3000 euro om te laten produceren (prima kwaliteit gerecycled plastic – mind you) dat is voor een ludieke promotie van een geweldig nieuw stuk Utrecht helemaal niet veel. Daarbij komt dat de emmers gewoon gebruikt kunnen worden – dus naast collectables zijn ze gewoon heel praktisch. Elk huishouden heeft toch minimaal één of twee emmers nodig!?

  En kijk eens op Marktplaats, ze worden inmiddels al voor meer dan 300 euro aangeboden!

 18. Isabelle

  @Marja, gelukkig kan je wél overal emmeren….

 19. Hans

  Van mijn belastinggeld. Een emmer! Het moet niet gekker worden. Mij is niet om toestemming gevraagd. 😜 Hoe durven ze!

 20. Karla

  Niks gezien dinsdagochtend, jammer! Geinig.

 21. Herman

  Leuke actie!
  De Singel weer open is historisch moment en daar mogen we best aandacht aan geven.
  De kosten van deze actie zijn natuurlijk marginaal vergeleken met heel CU2030.

 22. Justin

  Fijn ook dat dit soort dingen alweer enkel in de binnenstad eo gedaan worden. Alsof de rest van Utrecht niet meetelt. Laat staan aan de overkant van de gele brug

 23. wollie

  Leon 😄

 24. Ton

  @ Bert,
  Hoezo ver over het budget ?
  Bij autoreply moet je wel altijd even controleren wat je waar ingevuld hebt.

 25. Wim

  @ Justin
  Aan de overkant hebben ze hun eigen singel. Een mooi breed kanaal.

 26. Erwin in 't Veld

  Wat ‘n ge-emmer, (nee hoor, leuk idee)!

 27. Bert

  Over degenen die zeggen dat de emmers niet zoveel kosten: misschien kosten die emmers niet zo veel, maar het “innovatieve” reclame bureau die deze “ludieke” actie heeft bedacht.

  En zeer waarschijnlijk voor hetzelfde bedrag of meer wat Utrecht City marketing kost (als zij het al niet waren)

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).