Foutje: Hoogwerker in stationshal kan niet weg | De Utrechtse Internet Courant Foutje: Hoogwerker in stationshal kan niet weg | De Utrechtse Internet Courant

Foutje: Hoogwerker in stationshal kan niet weg

Foutje: Hoogwerker in stationshal kan niet weg
De blauwe hoogwerker in de stationshal stond al maandenlang te verstoffen. Foto: DUIC / Marlot van den Berg
Het kan reizigers bijna niet ontgaan zijn: een blauwe hoogwerker staat al maanden niets te doen in de stationshal van Utrecht Centraal en dat duurt misschien nog wel tot ‘begin volgend jaar’. Doordat de hal af is, kan de machine er niet meer uit.

Het kan reizigers bijna niet ontgaan zijn: een blauwe hoogwerker staat al maanden niets te doen in de stationshal van Utrecht Centraal en dat duurt misschien nog wel tot ‘begin volgend jaar’. Doordat de hal af is, kan de machine er niet meer uit.

De NS moet het gevaarte aan de Jaarbeurszijde wegtakelen, maar heeft daar nu niet de mogelijkheid toe. De hoogwerker staat nu in de stationshal aan de kant van de Jaarbeurs, bij de roltrappen naar busplatform D, en is afgezet met een rood-wit lint. “Van 2015 tot de oplevering van de stationshal, afgelopen december, werd de machine intensief gebruikt voor onder andere het installeren van verlichting, brandmelders en dergelijke”, vertelt NS woordvoerder Hessel Koster.

Maar sinds december staat de machine te verstoffen in de hoek. Koster: “Zodra het kan moet hij weggetakeld worden. Er staat nu nog een grote kraan op het Jaarbeursplein: misschien kan het daar mee, maar dat is nog niet zeker. Anders wordt het begin volgend jaar, wanneer we weer terecht kunnen op het Jaarbeursplein.”

Gekoppelde berichten

15 Reacties

Reageren
 1. WP

  Ik denk dat het van ‘Eurosupply’ nog wel even mag duren 😀

 2. JK

  De situatie klinkt wat ondoordacht. Daarom in het kader van domme vragen bestaan niet: kunnen ze dat ding niet demonteren en in delen naar buiten sjouwen? En is er wel rekening mee gehouden dat de rookmelders en verlichting zo nu en dan getest en/of vervangen moeten worden..?

 3. Sucker

  Goede planning weer. Sukkels.

  Ik weet of het iemand is opgevallen, maar de brouwkwaliteit van de nieuwe hal laat best veel te wensen over.

 4. Sjoerd

  Suggestie van mijn vrouw: opkopen en laten ombouwen door een kunstenaar. “pimp my hoogwerker”.

 5. J

  Leuk speeltoestel / bezienswaardigheid voor kinderen toch? Ik vind het wel wat hebben eerlijk gezegd. Het herinnert de passanten aan die lange tijd van verbouwen en ergernissen, maar dat er nu toch een prima station staat. (Ja, er kan nog zoveel beter, trappen bij die brug etc)

  Alle vloeistoffen eruit laten lopen en verder onklaar maken moet wel te doen zijn toch?

 6. Floris

  Nieuw ontmoetingspunt: de blauwe hoogwerker!

 7. Joost van der Ruijt

  De hoogwerker kan gewoon via ‘t Godenbaldkwartier naar beneden en vervolgens naar buiten. Naast de Gall en Gall zit een dienstlift waarmee hele auto’s van beneden naar boven worden gebracht. Als deze hoogwerker door de breedste gates op utrecht cs kan, is het probleem opgelost. Andere mogelijkheid is, door de schuifdeuren het stadsplateau op. Vervolgens rijd je de hoogwerker buiten de stationshal om naar de piano. Daar rijd je de hoogwerker naar Hoog Catharijne, Gall &Gall in het Godenbaldkwartier. Daar zet je de machine in de lift. Hoe moeilijk kan logistiek zijn?Ik heb direct zin om de breedte van de machine op te meten. Hij moet door de gates kunnen of buiten om via de schuifdeuren. Succes!

 8. Monteur

  Haha denk dat die machine “iets” te zwaar is voor een liften mensen. Heerlijk als mensen op iets reageren waar ze totaal geen verstand van hebben.

 9. JdV

  @Joost. Gemiddelde auto weegt 1200-1500 kg. Ik gok dat deze hoogwerker minimaal het dubbele weegt, en dan is het de vraag of de lift dat aankan.

 10. Cico

  Ik vind dit wel erg komisch. Kan hier geen standbeeld van worden gemaakt? Als een tastbare herinnering aan al het bouwput leed van de afgelopen jaren. Never forget #cu2030

 11. Marcel

  @Joost van der Ruijt: Tussen HC en de stationshal ligt een tijdelijke aansluiting. Dit is een houten vloer. Te vrezen valt, dat de hoogwerker daar doorheen zakt.

 12. herman

  Als we ons hierom druk maken dan valt het allemaal best mee alle ellende in Nederland.

  Dat ding staat er gewoon nog even en verdwijnt dan vanzelf.

 13. blauw en magisch

  Afspreekpunt in plaats van het “grote-blauwe-magische-bord”, dat ze natuurlijk nooit hadden moeten weghalen.

  “De-grote-blauwe-hoogwerker”. (maar vastgoedbeheerders hebben meestal geen gevoel voor humor en creativiteit).

  Ik denk dat de huurkosten inmiddels wel in de tonnen/ miljoenen zijn gelopen. De bouwkosten zullen dus inmiddels wel iets hoger zijn geworden.

 14. ans

  bouw een hok waar die kan staan…komt altijd van pas

 15. sanne

  Kunst! Laten we hem laten staan. Hij wil blijkbaar zelf ook blijven. Power to the hoogwerker!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).