Kat in ondergrondse glascontainer Burgemeester Reigerstraat gejaagd | De Utrechtse Internet Courant Kat in ondergrondse glascontainer Burgemeester Reigerstraat gejaagd | De Utrechtse Internet Courant

Kat in ondergrondse glascontainer Burgemeester Reigerstraat gejaagd

Kat in ondergrondse glascontainer Burgemeester Reigerstraat gejaagd
Foto's: Dierenambulance
De Utrechtse Dierenambulance heeft donderdagochtend op de Burgemeester Reigerstraat een jonge kat gered uit een ondergrondse glascontainer. De eigenaar van het dier heeft zich ’s middags bij het asiel gemeld.

De Utrechtse Dierenambulance heeft donderdagochtend op de Burgemeester Reigerstraat een jonge kat gered uit een ondergrondse glascontainer. De eigenaar van het dier heeft zich ’s middags bij het asiel gemeld.

“Wij kregen ’s morgens vroeg om 05.30 uur de melding binnen. Een lokale bewoner was langs een glascontainer aan de Burgemeester Reigerstraat gelopen en hoorde iets miauwen”, vertelt een medewerker van de Dierenambulance. De passant heeft daarna direct contact opgenomen met de hulpdienst.

Eenmaal ter plaatse heeft een hulpverlener meteen de piketdienst van de gemeente gebeld. Die kwamen snel met een sleutel om de diepe container te openen. “Het was heel even een gedoe, maar uiteindelijk heeft mijn collega het katje met een vangstok te pakken kunnen krijgen. Gelukkig heeft zij lange armen!”

De kat is volgens de hulpkracht waarschijnlijk achterna gezeten door andere katten. “Ze hebben ruzie gehad en het katje wilde zich op de verkeerde plaats verschuilen en kwam helaas in de glasbak terecht.” Het dier bleek na de reddingsactie weinig te mankeren en verblijft momenteel in het asiel. De eigenaar heeft zich donderdagmiddag gemeld.

10 Reacties

Reageren
 1. Kadoendra

  Tsjakka! Weer een DUIC Feel Good artikel!

 2. Koel Hoofd

  Dit kleine katje heeft echt heel erg veel geluk gehad!

  Ik snap die hype van ondergrondse containers niet. Het werkt niet goed waardoor de omgeving verloedert en ratten worden aangetrokken. En, er kunnen levende wezens (babies, dieren) in verdwijnen zonder dat er ooit een haan naar kraait.

  Het is wel goedkoop verwerken voor de afvalverwekers, verder heeft het weinig nut. De politiek zegt dat mensen minder moeten consumeren vanwege het milieu, terwijl dat system juist de mensheid aanzet tot meer consumptie omdat ze zelf geen last meer hebben van de overlast van overmatige consumptie.
  De politiek zegt dat het afvalscheiden goed is voor het milieu, terwijl afvalverwerkers zeggen dat het scheiden niet het gewenste rendement oplevert waardoor de potentiele grondstoffen alsnog verloren gaan.
  Milieorganisaties en politiek wil dat er bijvoorbeeld minder plastic wordt gebruikt. Bedrijven gebruiken steeds meer plastic omdat de consument de voordelen daarvan wenst.
  Kortom er is een gapende kloof tussen ideologische wensbeleving en harde realiteit. Van dat laatste wordt beweerd dat deze te veranderen is omdat de wereld, en dus de compleet irratonele mens, maakbaar is zodat het voldoet aan de voorspellingen van een computermodel….

 3. Tss

  @Koel Hoofd: “En, er kunnen levende wezens (babies, dieren) in verdwijnen zonder dat er ooit een haan naar kraait.”

  Haha, een verdwijnende baby zonder dat er een haan naar kraait? Je hebt zelf zo te lezen geen kinderen. Je baby komt daar niet zomaar in terecht en die vergeet je ook niet even hoor. *Iets met een dagtaak…

 4. BramD

  Waarom houden de eigenaars die beesten niet gewoon binnen?

 5. JooH

  Ja, ik vind loslopende glasbakken ook echt niet kunnen.

 6. Kadoendra

  @BramD

  Tussen dieren en mensen zijn veel overeenkomsten, b.v zij houden er allebei van om zich regelmatig buitenshuis te begeven.

 7. Koel Hoofd

  @Tss
  Er is in iedergeval ook al één baby gevonden in een ondergrondse container omdat iemand het hoorde huilen. Niet in Utrecht maar in het westen.
  Inderdaad, dat was er door een mens ingegooid. Misschien is deze kat er ook wel ingegooid? Want mensen kunnen echt hele achterlijke dingen doen, gewoon omdat het kan en ze daar zin in hebben.

 8. Hetty

  Wat heeft dit schatje een geluk gehad, dankzij de oplettende voorbijganger en het snelle optreden van de Dierenambulance en de piketdienst van de gemeente Utrecht. Zo zie je maar weer, welk goed werk de Dierenbescherming doet.

 9. Errie

  Poesje was niet zo glashelder

 10. Cico

  Zit geen dingen te verzinnen, Koel Hoofd. Een baby klimt niet in zo’n container, je hebt blijkbaar weinig benul van kleine kinderen. En als iemand moedwillig een baby erin stopt, ligt dat niet aan de container maar aan dat zieke persoon.
  De bovengrondse containers trokken ook ratten aan. Al het afval trekt ratten aan, namelijk.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).