Klimop neemt fiets over in de Vogelenbuurt - De Utrechtse Internet Courant Klimop neemt fiets over in de Vogelenbuurt - De Utrechtse Internet Courant

Klimop neemt fiets over in de Vogelenbuurt

Klimop neemt fiets over in de Vogelenbuurt
Foto: Robert Oosterbroek
Een van de zusters van de Zusters Augustinessen van Sint-Monica kwam lopend door de stad een opmerkelijk beeld tegen. In de Vogelenbuurt staat een fiets die volledig overwoekerd is door klimop.

Een van de zusters van de Zusters Augustinessen van Sint-Monica kwam lopend door de stad een opmerkelijk beeld tegen. In de Vogelenbuurt staat een fiets die volledig overwoekerd is door klimop.

Fietswrakken en weesfietsen worden regelmatig in Utrecht weggehaald. Het lijkt er echter op dat er al tijden geen gemeenteambtenaren zijn geweest op de hoek van de Havikstraat en de Lijsterstraat.

Een klimop heeft daar op een mooie manier een fiets overwoekerd. De plant lijkt zo netjes gegroeid dat de klimop mogelijk wat hulp heeft gekregen van een ijverige hovenier, maar wij weten het niet zeker. Het levert in ieder geval wel een leuk beeld op.

 

14 Reacties

Reageren
 1. G.H.

  Prachtig!

 2. Femke

  Deze fiets hoort bij de Vogelenbuurt! Zonde als de gemeente hem weg zou halen!

 3. JdV

  Dat is een bekend soort klimop. De Taxus Wijfus Lottus Hooydonkius geloof ik. Die zie je veel in 030. Vreemde flora die de inheemse flora verdrijft.

 4. jacob

  nog een glaasje azijn JdV ?

 5. homie

  Volgens mij Cantia Slotia

 6. wer

  het is nu wachten op een overijverige handhaver die hoofdschuddend heg incl fiets wegknipt en nadien met opgeheven hoofd zichzelf een schouderklopje geeft…

 7. Cico

  Die klimop moet wel zijn begeleid en gesnoeid door iemand. Een toppunt in Guerilla Gardening. Graag meer ‘illegaal tuinieren’, het schudt mensen even wakker

 8. fritsvaneemden

  Het is een bruidsluier die inderdaad steeds wordt bijgeknipt en in vorm gehouden. Het is bekend dat deze planten behoorlijk kunnen woekeren en het moet, zo heb ik gehoord wel een kunstwerk blijven.

 9. Frank Peters

  De klimop is geen klimop, maar een bruidssluier (Fallopia aubertii, voor mopperaar JdV). Het project hebben we geheel en al te danken aan de toewijding van een zeer gewaardeerde buurman. Ik moet de schrijver van het artikel en WER teleurstellen: er is geen enkele reden om zuur te doen over gemeenteambtenaren – integendeel.
  (Ik woon in het huis naast dit kunstwerk.)

 10. Willem

  De fiets met klimop is een mooi kunstwerk.En de hr.Jacob kan beter zelf een glas azijn leeg drinken,want gevoel voor humor heeft hij niet,net zomin als de hr.Frank Peters.Laten we hopen dat dit aparte kunstwerk nog een poosje blijft staan.JdV,prima stukje!

 11. Paul

  Hahahaha, idd, gevoel voor Biologie heeft JdV waarschijnlijk niet, humor wel 😉

 12. JdV

  Dank Paul en Willem, het doel was inderdaad humor maar helaas zijn er altijd mensen die dat missen 🙂

 13. Zwaan

  Tja, dat hoort niet in de stad thuis, zal morgen even de heggeschaar pakken en de fiets en lantaarnpaal bevrijden, van dit groene ongedierte! Voor je het weet, zit onze hele stad onder dit …………… natuur.

 14. Floor

  Mooi he, hier wordt je toch vrolijk van als je dit ziet. Hou op met mopperen en lach er om.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).