Klub Lange Mensen doet wereldrecordpoging voor grootste bijeenkomst lange mensen in Utrecht - De Utrechtse Internet Courant Klub Lange Mensen doet wereldrecordpoging voor grootste bijeenkomst lange mensen in Utrecht - De Utrechtse Internet Courant

Klub Lange Mensen doet wereldrecordpoging voor grootste bijeenkomst lange mensen in Utrecht

Klub Lange Mensen doet wereldrecordpoging voor grootste bijeenkomst lange mensen in Utrecht
Bron: Pixabay
De Klub Lange Mensen (KLM) organiseert op 30 mei een bijeenkomst in Partycentrum Number Four in Stadion Galgenwaard. Hierbij gaan ze een poging doen om de grootste bijeenkomst van mensen op één locatie te verbreken.

De Klub Lange Mensen (KLM) organiseert op 30 mei een bijeenkomst in Partycentrum Number Four in Stadion Galgenwaard. Hierbij gaan ze een poging doen om de grootste bijeenkomst van mensen op één locatie te verbreken.

Het huidige record werd in 2009 in Australië gezet, en bestond uit een verzameling van 136 lange mensen op één plek. De KLM verwacht dat dit record in Nederland, met gemiddeld de langste bevolking ter wereld, kan sneuvelen.

Voor de recordpoging zullen alleen mannen langer dan 1,90 meter en vrouwen langer dan 1,80 meter meetellen. Geïnteresseerden die lang genoeg zijn kunnen zich inschrijven voor de recordpoging op klublangemensen.nl. Aansluitend zal er een diner plaatsvinden.

Klub Lange Mensen organiseert Europatreffen

De recordpoging is onderdeel van het Europatreffen 2019 Utrecht. Lange mensen uit heel Europa zijn van 26 mei tot 2 juni te gast bij de KLM in Utrecht, en kunnen deelnemen aan verschillende activiteiten en feesten.

De Klub Lange Mensen is een in 1958 opgerichte belangenorganisatie die zich inzet voor mensen die hoog boven hun medemens uitsteken. Ze maken zich bijvoorbeeld hard voor voldoende ruime inrichting van woningen, passende kleding en het ontwerpen van geschikte vliegtuigstoelen. Maar ook kunnen lange mensen lotgenoten ontmoeten bij de club: “De Klub Lange Mensen is een bijzondere ontmoetingsplaats voor een gesprek met iemand op ooghoogte.”

6 Reacties

Reageren
 1. stephan

  Tel de lange mensen die perron staan tijdens de spits en je hebt het record van 136 personen gebroken.

 2. Tom

  Ik vind 1.90m nou niet echt lang om eerlijk te zijn!

 3. Yoshua

  Dacht altijd dat de lange mensen verenging voor echt lange mensen was bedoeld.
  1.90 cm is toch niet echt lang, bijna het gemiddelde lijkt mij.
  Eigenlijk zou ik met mijn 2.03 cm mee kunnen gaan doen.
  Maar toch doe ik niet mee, lijkt mij enorm vervelend om tussen allemaal lange mensen te gaan staan of tussen mensen die misschien wel een kop groter dan mij zijn.
  Niets is vervelender voor een lang mens, een langer mens tegen te komen.

 4. Rob Leurs- Kout

  Als een vrouw 1.80 m lang is en een man 1.90 m dan zijn ze extra lang. Onze maatschappij is ingericht tot een lengte van 190 cm. Mensen met een lengte tussen 190 en 200 cm moeten zich behelpen en als je daarboven zit (ik ben 211 cm) dan heb je een probleem. Alles is te klein, te kort, te nauw enz. In Nederland ben je met 180 of 190 cm niet echt lang, maar in de meeste landen ter wereld is dat wel het geval. Het is een standaard die wordt gehanteerd binnen alle verenigingen voor lange mensen, waar ook ter wereld.

  He hoeft geen probleem met je lengte hebben om lid te zijn. Dat is een misverstand dat bij veel mensen heerst. Met elkaar proberen we een vuist te maken en te zorgen dat de maatschappij meer rekening met ons houdt. Bovendien is het leuk om met een groep lange mensen samen iets te ondernemen en – letterlijk – een gesprek op ooghoogte te houden.

  Ik ben bestuurslid en secretaris van de vereniging Klub Lange Mensen

 5. Raoul

  Als al die lange mannen nou even stoppen bij Mutsaers mannenmode choorstraat 28 utrecht. ruime keuze overhemden mouwlengte 7 ?

 6. Theresa Kindermann

  Ik zit in de organisatie en het is vereist, door Guiness Book of World Records, dat je je als deelnemer registreert. Er zijn strikte eisen aan de recordpoging verbonden. Het is niet zomaar ‘even’ bij elkaar gaan staan.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).