Leidsche Rijn Centrum krijgt een pop-up doolhof van kerstbomen | De Utrechtse Internet Courant Leidsche Rijn Centrum krijgt een pop-up doolhof van kerstbomen | De Utrechtse Internet Courant

Leidsche Rijn Centrum krijgt een pop-up doolhof van kerstbomen

Leidsche Rijn Centrum krijgt een pop-up doolhof van kerstbomen
Er komt een doolhof van kerstbomen in Leidsche Rijn Centrum van 1.000 vierkante meter groot. Ruim 750 echte kerstbomen moeten het pop-up doolhof vormen.

Er komt een doolhof van kerstbomen in Leidsche Rijn Centrum van 1.000 vierkante meter groot. Ruim 750 echte kerstbomen moeten het pop-up doolhof vormen.

Het doolhof wordt op maat gemaakt van in Nederland gekweekte kerstbomen. Bomen kunnen worden geadopteerd door lokale bedrijven en na adoptie wordt er voor ieder geplaatste boom een nieuw exemplaar teruggeplaatst in de natuur.

Naast het doolhof zijn er ook acts, kerstmuziek en kleine lampjes om kerstsfeer naar het centrum te brengen. De officiële opening is op zondag 8 december om 12.00 uur. Het doolhof is dan dagelijks van 12.00 tot 17.00 uur te bezoeken.

6 Reacties

Reageren
 1. Gregor

  Belachelijk dat hiervoor 750 levende wezens een stille dood tegemoet zijn gegaan voor het simpele vermaak voor mensen. Op naar een boom-kap-vrije generatie in 2030!

 2. stefan

  Aha, dus voor bomen die niet worden geadopteerd, wordt geen nieuwe boom geplant.

 3. Wim

  @Gregor
  Bom en zijn geen wezens maar gewoon planten die zin gepland en nu dan gerooid om vervangen te worden door weer jonge aanwas.
  Dat er gezegd wordt dat voor iedere boom een nieuwe wordt gepland is onzin omdat dat altyd gebeurt in een kwekerij.
  Dit is werk en omzet voor die kwekerij en brengt brood op de plank.
  Laat mensen toch genieten en vooral kinderen en blijf jij dan op je zolderkamertje zitten groepen geld ook voor Staan.

 4. Kerstman

  Kan dit niet beter ná de kerst?
  Dan kunnen de afgedankte kerstbomen in de stad ingezameld worden en een 2e leven tegemoet…

 5. Kadoendra

  @Kerstman

  De sparrenboompjes die je met kluit kan kopen overleven het vaak ook niet daar ze meestal flink van hun wortels zijn ontdaan.
  Degene die een boompje willen hebben die het wel overleefd moeten naar een verkooppunt gaan waar je je eigen boompje uit de grond mag halen.
  Zo kan je zelf er voor zorgen dat je een boompje krijgt met een flink wortelstelsel en na de kerst kan je er voor kiezen om hem b.v in de tuin te zetten.

 6. Jacobson

  Wauw, 1000 m2!
  Rekent u even mee?
  Dat is net iets meer dan 30 x 30 meter.
  Of omdat we alle oppervlaktes tegenwoordig in voetbalvelden uitdrukken: iets minder dan 1/6 voetbalveld!
  Niet verdwalen hoor!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).