Leidsche Rijn na zestien jaar nu toch echt op de kaart in Utrecht - De Utrechtse Internet Courant Leidsche Rijn na zestien jaar nu toch echt op de kaart in Utrecht - De Utrechtse Internet Courant

Leidsche Rijn na zestien jaar nu toch echt op de kaart in Utrecht

Leidsche Rijn na zestien jaar nu toch echt op de kaart in Utrecht
Foto Twitter Karen Vlasblom
In maart dit jaar maakte DUIC er al melding van, op meerdere plattegronden in de stad stond Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern niet op de kaart, terwijl de wijk toch al sinds 2001 tot de gemeente Utrecht behoort. Dat foutje is nu hersteld.

In maart dit jaar maakte DUIC er al melding van, op meerdere plattegronden in de stad stond Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern niet op de kaart, terwijl de wijk toch al sinds 2001 tot de gemeente Utrecht behoort. Dat foutje is nu hersteld.

Karen Vlasblom, woordvoerder van de gemeente Utrecht, laat nu op Twitter weten dat ‘Leidsche Rijn op de kaart’ staat. Eerder meldde ze al dat het niet helemaal duidelijk was waarom de oude plattegronden zo lang in de stad zijn blijven hangen.

Woordvoerder Matthijs Keuning zegt dat alle kaarten inmiddels zijn aangepast.

10 Reacties

Reageren
 1. Cor Nelis

  Ben ik verbaasd? Nee hoor, de “andere” kant van het Kanaal is alleen goed voor de Gemeente als ze wat kwijt willen: Skaeve Huse voor onaangepaste bewoners, windmolens en laatst nog de prostitutie-zone.. De echte Merenezen en Vleutenaren hebben uit alle macht geprobeerd de annexatie tegen te houden, maar helaas!!

 2. Haha

  Haha, reserve Utrechters… 😉

 3. Real Housewives of The LR

  Dit is een kaart van The LR die in LR zelf hangt!
  Niet een kaart van Utrecht waarop LR niet bestond en nu wel is ingevuld.
  Knap hoor gemeente!

 4. wimutrecht

  En nu zo vlug als mogelijk die idiote plaatsaanduidingen weg. Hoograven wordt in de bewegwijzering ook niet aangeduid als een zelfstandige plaats. Hoograven, Oudwijk, Zuilen etc. zijn wijken. Vleuten, De Meern en ook Haarzuilens zijn gewone buurten binnen de wijk Vleuten-De Meern in Utrecht. Haarzuilens heeft als extra de aanduiding “beschermd dorpsgezicht”.

 5. R.de Leeuw

  Werd wel eens een keer tijd. De afdeling Cartografie van de Gemeente Utrecht heeft er wel heel lang over gedaan.

 6. Martijn

  “Woordvoerder Matthijs Keuning zegt dat alle kaarten inmiddels zijn aangepast.”

  Eeeh, nee?

  Langs de Albert Schweitzerdreef staat nog een oude kaart, zonder leidsche rijn.

 7. Marko

  Leidsche Rijn hoort uiteraard op een kaart van de gemeente Utrecht. Op de kaart van de plaats Utrecht hoort het uiteraard niet. Het is net als Vleuten en Haarzuilens een aparte woonkern.

 8. Real Housewives of The LR

  @Marko, nee dat is het niet, het is onderdeel van de stad/kern Utrecht.

 9. Marko

  @Real Houwsewives. Natuurlijk is Leidsche Rijn geen onderdeel van de stad Utrecht. Jullie liggen los van Utrecht en zijn een woonplaats op jezelf. Een heel sympatieke hoor en officieel zijn jullie natuurlijk net als Vleuten De Meern een stadwijk binnen de gemeente. In dat opzicht horen jullie er ook bij. Maar het blijft natuurlijk een losse woonkern die weinig met de stad van doen heeft.
  Utrecht ligt rechts van het kanaal/spoorweg/snelweg, Leidsche rijn/Vleuten links. Utrecht stedelijk bebouwd, Leidsche Rijn/Vleuten dorpse laagbouw,
  Utrecht: eeuwenoude historie, Leidsche Rijn: geen historie,
  Utrecht: progressieve linkse stedelijke mindset, conservatief rechts dorpse mindset (zie de verkiezingsuitslagen).
  Kortom ik zie geen enkele reden om Leidsche Rijn meer bij de STAD Utrecht te rekenen dan dat ik dat bij Haarzuilens of Vleuten zou doen. Jullie zijn gewoon onze vriendlijke buurtjes waar ik net als in Maarssen en Nieuwegein graag op bezoek kom.

 10. Real Housewives of The LR

  @Marko
  Oh, jij vindt dat, sorry dat begreep ik niet. In de gemeente Utrecht zijn er kernen en wijken, kernen worden aangeduid met plaatsnaamborden.
  Zo zijn er binnen de Gemeente Utrecht wel plaatsnaamborden
  Vleuten (gem. Utrecht), De Meern (gem. Utrecht), Haarzuilens (gem Utrecht)
  en last but not least Utrecht (gem Utrecht) terug te vinden. Echter plaatsnaamborden als Leidsche Rijn (gem Utrecht) of noem het eens Rijnsweerd (gem Utrecht), je weet wel die wijk die wordt gekenmerkt door eeuwenoude historie en stedelijke bouw, bestaan niet.
  Toen Wittevrouwen werd gebouwd ‘hoorde’ het ook niet bij Utrecht, toen Voordorp werd gebouwd ‘hoorde’ het ook niet echt bij Utrecht, toen Lunetten werd gebouwd ‘hoorde’ het ook niet echt bij Utrecht, als over 20 jaar Rijnenburg wordt volgebouwd hoort het ook niet ‘echt’ bij Utrecht aldus de mensen met een ‘stedelijke’ mindset, die schijnbaar wordt gedefinieerd door de mentaliteit “change is good, no change is better”
  Ik snap dat je er persoonlijk enorm door wordt geraakt, maar Leidsche Rijn, met al zijn stedelijke bebouwing, hoort helaas echt bij Utrecht.
  Overigens snap ik dat hele Leidsche Rijn bashen niet helemaal, dankzij the LR heeft Utrecht nu 345.000 inwoners en begint Utrecht qua grootte eindelijk het niveau van een provinciestad te ontstijgen. Faciliteiten die nu in het centrum worden gebouwd, winkelketens die neerstrijken, etc. houden allemaal rekening met ten minste 100.000 inwoners ten westen van het kanaal, dat is meer dan een eeuwenoude stad als Gouda. Hier profiteert heel Utrecht van.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).