Magneetvissers vinden vuurwapen in Hoograven | De Utrechtse Internet Courant Magneetvissers vinden vuurwapen in Hoograven | De Utrechtse Internet Courant

Magneetvissers vinden vuurwapen in Hoograven

Magneetvissers vinden vuurwapen in Hoograven
Bron: Twitteraccount michael_politie
Magneetvissers hebben zaterdag in de Utrechtse wijk Hoograven een vuurwapen uit het water gehaald. De mannen besloten hierop de politie in te schakelen.

Magneetvissers hebben zaterdag in de Utrechtse wijk Hoograven een vuurwapen uit het water gehaald. De mannen besloten hierop de politie in te schakelen.

Volgens de agent die op de melding afkwam hebbend de vissers goed gehandeld. “De mannen hadden gelukkig het vuurwapen nog niet aangeraakt waardoor de sporen niet waren vernield”, zegt de agent via Instagram.

Ook hebben de mannen er goed aan gedaan om het wapen niet zelf van de magneet af te halen. “Ga je magneetvissen let er dan wel op dat je iets naar boven kan halen wat gevaarlijk kan zijn. Belangrijk is dat je het voorwerp zelf niet van de magneet haalt en terug laat zakken in het water tot wij ter plaatse zijn”, schrijft de agent in zijn bericht.

Aan de corrosie op het vuurwapen te zien heeft het waarschijnlijk al een tijdje in het water gelegen. De politie heeft het wapen in beslag genomen.

Magneetvissen

Magneetvissen lijkt steeds populairder te worden. Op internet circuleren allerlei filmpjes waarop te zien is dat mensen bijzondere voorwerpen zoals geldkistjes, horloges, smartphones, fietsen en scooters maar ook explosieven en vuurwapens uit het water halen.

Gemeenten hebben in het verleden magneetvissen in bepaalde gebieden verboden vanwege de vondst van bijvoorbeeld een granaat en deze week waarschuwde de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) nog dat magneetvissen een gevaarlijke hobby kan zijn.

3 Reacties

Reageren
  1. Hans

    “Waardoor de sporen niet waren vernield”……………. als ik zo naar dat wapen kijk dan heeft dit (niet echt gangbare model tegenwoordig) al een tijdje in de blub gelegen, misschien wel door het verzet gebruikt in WW2.

  2. Baad

    Ja hoor, sporen op een revolver uit het jaar nul !

  3. wim

    Vind je iets en dan lever je het in, kan je net zo goed gewoon gaan vissen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).