Man pakt fiets af van 'drugsgebruiker' en brengt deze 3 weken later naar bureau - De Utrechtse Internet Courant Man pakt fiets af van 'drugsgebruiker' en brengt deze 3 weken later naar bureau - De Utrechtse Internet Courant

Man pakt fiets af van ‘drugsgebruiker’ en brengt deze 3 weken later naar bureau

Man pakt fiets af van ‘drugsgebruiker’ en brengt deze 3 weken later naar bureau
Foto: Politie Utrecht
De politie is op zoek naar de eigenaar van een mountainbike. De politie kreeg de fiets binnen nadat een jongeman de fiets had afgepakt van iemand die het rijwiel aan hem wilde verkopen.

De politie is op zoek naar de eigenaar van een mountainbike. De politie kreeg de fiets binnen nadat een jongeman de fiets had afgepakt van iemand die het rijwiel aan hem wilde verkopen.

De politie schrijft op Facebook over de opmerkelijke situatie. Een jongeman zei dat hij 3 weken geleden een mountainbike voor 10 euro kreeg aangeboden in de buurt van de Winkel van Sinkel in Utrecht. Hij pakte de fiets af van de ‘vermoedelijke drugsgebruiker’ en bracht deze op donderdag naar het bureau in Utrecht.

“Los van het feit dat wij de actie van de melder snappen, benadrukken wij nooit zomaar iets af te pakken of eigen rechter te spelen. Bel 112 als u het niet vertrouwt. Alleen zoeken wij nu de rechtmatige eigenaar”, aldus de politie. Als iemand de fiets herkent kan diegene zich melden op het bureau.

8 Reacties

Reageren
 1. Willem

  Hoezo komt ie ‘m pas 3 weken later brengen? Kon ie het Paardenveld niet vinden, reed de fiets niet lekker, of kreeg ie wroeging?

 2. G.H.

  112 bellen omdat een junk je een fiets wil verkopen? Ok, doen we voortaan.
  In mijn ogen heeft deze persoon niets afgepakt, want de fiets was niet het eigendom van de junk. Noch heeft hij eigen rechter gespeeld (hoe dan?). Klasse gedaan juist!

 3. Luuk Upuuk

  De ‘vermoedelijke drugsgebruiker’ gaat zich morgen melden als eigenaar van de hem met geweld ontnomen fiets..

 4. Pete

  Mooie fietsje
  Denk dat heel weinig mensen aangifte doen van hun gestolen fiets

 5. Joep

  Uhhhhh

  Er is hier maar 1 dief hoor. De fietsafpakker. Hoe weet de fietsafpakker zeker dat de aan hem aangeboden fiets gestolen is (ik bedoel de kans is zeer groot, maar zeker weten dat hij het niet). Eigen rechter spelen is overigens strafbaar. Vreemd dat de politie deze eigen rechter hier mee weg laat komen.

  Origins moet je bij dit soort strafbare feiten bellen met 0900-8844. Niet met 112. Raar dat de politie het verkeerde advies geeft. 112 is alleen voor spoed en alarm. gewone politiezaken via dat nummer. Politie reageert hier vrijwel direct op.

 6. Geenstijl@Utrecht

  Misschien gekocht van die junk, en kwam erachter dat de fiets bijzonder was, dus dan 3 weken later dit verhaal bedacht, ieder normaal mens belt toch gelijk de politie, zeker als je zo eerlijk bent als deze persoon.
  Erg raar verhaal vind ik dan …………………………………………………………………………………………

 7. w

  na avondje stappen bijna alles opgemaakt aan bier, niet genoeg geld meer voor taxi, “junk” biedt fiets aan, je koopt de fiets, vervolgens wordt je volgende dag wakker en denkt shit: dit is heling, even 3 weken broeden op goed verhaal, voor de spiegel oefenen, en hup naar de Kroonstraat…..

 8. Erwin in 't Veld

  Ik heb heel lang geleden ook ingegrepen en een extreem dure fiets van een dief afgepakt voor ‘n terras op de Oudegracht en die gozer iets meer dan ‘n duw gegeven. Resultaat: Dief komt na ‘n half uur stiekem terug, niemand ziet ‘m. Hij gooit een straatklinker op de rug van ‘n meisje die gelijk geen lucht meer heeft. ‘n andere steen gooit-ie op de bovenarm van ‘n horecaondernemer die daarna anderhalf jaar uit de (bijna volledige) running is. Hij ging er vandoor en ik op m’n oudere leeftijd zonder conditie heb ‘m mooi na ‘n kilometer te grazen genomen. Meneer is ge-arresteerd en het schijnt, omdat-ie ‘n verleden had, dat-ie straf heeft gekregen. Maar………………ik zal voorgaande dus noooooit meer doen, je realiseert niet wat de gevolgen kunnen zijn….

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).