Meidenband krijgt bijna boete op Utrecht Centraal voor gitaar spelen bij openbare piano - De Utrechtse Internet Courant Meidenband krijgt bijna boete op Utrecht Centraal voor gitaar spelen bij openbare piano - De Utrechtse Internet Courant

Meidenband krijgt bijna boete op Utrecht Centraal voor gitaar spelen bij openbare piano

Meidenband krijgt bijna boete op Utrecht Centraal voor gitaar spelen bij openbare piano
De piano op Utrecht Centraal. Archiefbeeld: Jurjen Drenth
‘Share your talent’ staat er groot op de piano in de Stationshal van Utrecht Centraal. De Kroatische meidenband Luminize besloot hier gehoor aan te geven, maar kreeg bijna een boete.

‘Share your talent’ staat er groot op de piano in de Stationshal van Utrecht Centraal. De Kroatische meidenband Luminize besloot hier gehoor aan te geven, maar kreeg bijna een boete.

Reden: er werd ook een gitaar bij gepakt. En dat is niet de bedoeling. “What the fuck?!” roepen de meiden uit op Facebook. “Als je piano speelt is het goed, maar als je gitaar speelt, krijg je bijna een boete.”

Onder het bericht legt de NS uit dat het ‘niet cool’ is wat er is gebeurd, maar: “technisch gezien heb je een vergunning nodig om muziek te maken in de Stationshal.” Hierop laat weer iemand weten dat dit een rare redenatie is. “Op deze manier worden mensen door de piano aangemoedigd om de regels te overtreden. Een beetje raar.” De NS legt uit dat wanneer men meerdere instrumenten gebruikt dit teveel lawaai kan maken waardoor de omroepstem niet meer goed hoorbaar is. Dit zou gevaarlijk zijn in crisissituaties. De meiden kregen daarom een waarschuwing.

Gekoppelde berichten

17 Reacties

Reageren
 1. Katja

  Op de stadhuisbrug wordt elke zaterdag VERSTERKT ! op gitaar gespeeld door iemand die denkt dat ‘ie ook nog kan zingen. Dat mag dus wel ?

 2. Rietje

  Wat een tuttenbollenland is dit toch.
  We stikken nog eens in al die domme regels.
  Leef eens een beetje.

 3. Henk

  Ik heb het idee dat we niet het hele verhaal horen. Heel vreemd anders. Geef die meiden eerst een waarschuwing misschien? Ik wist ook niet dat je alleen gitaar mag spelen en geen ander instrument er bij daar? Mag zingen dan ook niet?

 4. Stop straat muziek terreur.

  Ik zie het probleem niet eigenlijk. Iedereen weet dat er een vergunning nodig is voor straatmuzikanten. Die bekeuring is dus terrecht en een verdere uitleg is zinloos.

 5. Vertrutting

  Nederland het land waarbij niemand zich aan regels wil houden, maar als een ander ze overtreed worden de meest pietluttige regels gehandhaafd. Waar is de bond tegen de vertrutting van Gerard Ekdom?

 6. Berend

  Wat triest… Geef die mensen dan eerst een waarschuwing.

 7. dikkie de vries

  Leuke dingen mogen niet en die kansloze kutten (M/V) die in de hele stad hun hand ophouden dat is wel oke.
  Manmanman wat een sneuneuzen gedoe allemaal.
  Dat die meiden maar veel publiciteit genereren in heel de wereld.
  Ter stadspromotie dat is!

 8. Ouwe

  Net een nieuwe singel uit, gratis reclame.

 9. Jacques Reckers

  Een beetje kinderachtig, ook van de dames ;).

 10. Erwin

  Als je op het station gitaar had mogen spelen dan had ie daar wel gelegen.
  Het feit dat er een vleugel staat impliceert toch niet dat je daar met een band kan gaan spelen.

 11. Jan scherjon

  Volk wakker worden leven in de brouwerij en wie houdt ons tegen een onbenullig NS mannetje die opdracht krijgt van een iets hoger lullig mannetje! ,mensen leef je uit maak muziek dans en er zijn geen grenzen zeker niet in de Stations hal, haal er uit wat er in de Stations mogelijk is .en mooie programma gemaakt kunnen worden op muziek theater dans en tentoonstellingen .en nog veel meer !

 12. BdV

  Tot nu toe hebben de meeste reagerenden dat stukje tekst over de omroepstem en te veel lawaai nog niet gelezen? Piano kan blijkbaar nog, met zingen er bij wordt het al lastiger, schreeuwen is irritant, als een gitaar ook nog wordt getolereerd, wordt het al moeilijker om een tweede gitaar te verbieden, en een drumstel, trompet, draaiorgel, DJ-set, ghettoblaster, ander spoor? Trein gemist? Ontruiming? Wat? Daarbij hoeft talent niet altijd samen te gaan met een meidenband.

 13. G.H.

  Een bordje bij de piano met de mededeling dat het VERBOTEN ist om op andere instrumenten te spelen lijkt me dan toch niet teveel gevraagd, NS?
  Wat een treurige bedoening zeg, en we staan er internationaal weer mooi op met onze regeltjesneukerij, chapeau.

 14. Daan

  De dames hebben geen boete gekregen maar inderdaad (zoals mensen hier suggereren) gewoon een waarschuwing. “Bijna” een boete dus.

  De regels lijken inderdaad wat kinderachtig, maar zoals altijd zijn er meerdere kanten aan het verhaal. Ongetwijfeld zijn die regels er om te voorkomen dat er bij elke roltrap een accordeon te spelen staat.

 15. herman

  Het valt niet mee om ons leefbaar te houden tussen regels en spontaniteit door.

  Enerzijds is er een leuk initiatief door zo’n piano neer te zetten en anderzijds willen mensen soms spontaan muziek maken, maar dat geeft ook weer overlast als dat zo maar mag.

  Is dat reden om die piano maar weg te halen, dan ben je 100% duidelijk en eenduidig. Of kunnen we leven met piano die misschien wat onduidelijkheid maar ook levendigheid biedt?

 16. mees Kees

  https://www.youtube.com/watch?v=D8RppPVMWAM

  Daar mag het wel ! Zelfde NS toch? Waarschijnlijk andere stationsmanager……
  Laten we hier gewoon ook een flashmobje organiseren!!!

 17. Rene

  Ik zie op het station regelmatig mensen met een guitaar aansluiten bij piano spelende mensen. Waarschijnlijk hebben deze meiden er iets groters van gemaakt dan alleen met een guitaar de pianist(e) begeleiden…

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).