Mysterie opgelost: borden met verbod op ananassen van Satriale’s pizzabar | De Utrechtse Internet Courant Mysterie opgelost: borden met verbod op ananassen van Satriale’s pizzabar | De Utrechtse Internet Courant

Mysterie opgelost: borden met verbod op ananassen van Satriale’s pizzabar

Mysterie opgelost: borden met verbod op ananassen van Satriale’s pizzabar
Nienke Kroneman en Dave Kift van Satriale's Pizzabar hingen de 'ananasborden' op
Na een overweldigd aantal reacties op ons bericht vanmorgen weten we nu waarom er borden met een verbod op ananassen rond de Amsterdamsestraatweg hangen. De borden zijn afkomstig van Satriale’s Pizzabar aan de Plantage.

Na een overweldigd aantal reacties op ons bericht vanmorgen weten we nu waarom er borden met een verbod op ananassen rond de Amsterdamsestraatweg hangen. De borden zijn afkomstig van Satriale’s Pizzabar aan de Plantage.

De ludieke actie is ontstaan omdat de eigenaren Nienke Kroneman en Dave Kift een pizza Hawaï uit den boze vinden. “Elke keer als er een pizza Hawaï wordt besteld, sterft er een Napolitaan”, zegt Kift gekscherend.

Dat de actie zoveel zou losmaken hadden ze niet verwacht. “Dankzij jullie bericht moeten de borden nu weg.” Vanochtend stond de handhaving van de gemeente Utrecht al op de stoep met de vraag of de borden van de pizzabar afkomstig zijn. De eigenaren van de pizzatent hebben tot het eind van de maand gekregen om een vergunning voor de borden aan te vragen, lukt dit niet, dan moeten de borden worden weggehaald.

Gekkigheid’

“We gaan natuurlijk proberen om die vergunning binnen te krijgen, maar ik ga er niet vanuit dat we dat voor elkaar krijgen”, zegt Kroneman. “Het was ook niet ons idee om de borden officieel op te gaan hangen; het was een beetje gekkigheid.”

De eigenaren vinden het grappig dat er verwarring is ontstaan over de herkomst van de borden doordat telecomaanbieder Ben ook een reclame is gestart met ananassen. Het symbool met een verbod op ananassen gebruikt Satriale’s echter al langer; zo staat het ook op hun bedrijfskleding. Kift:“We zijn altijd bezig om te kijken hoe we het beeld van de Amsterdamsestraatweg een beetje kunnen opleuken. De straat krijgt veel negativiteit, op een ananas reageren mensen positief. Daarom dachten we voor de grap; we maken er borden van.”

8 Reacties

Reageren
 1. Rietje

  Geweldig. 🙂

 2. Jasper

  Het is wel gelukt, ik had nog nooit van die tent gehoord.

 3. Sjakie

  Ludieke actie!!

 4. Marcel H.

  Mooie actie. Hopelijk lukt het Satriali’s de vergunning te verkrijgen. Ik woon er schiin tegenover en geniet ervan. Het bord dus en niet die smerige pizza Hawaï 😉

 5. Enza di napoli

  NU NOG EEN VERBOD OP PIZZA SHOARMA WANT BIJ ELKE HAP STERVEN ER 100 ITALIANEN

 6. wer

  @Enza di Napoli
  en een CAPS-LOCK verbod!

 7. Geenstijl@Utrecht

  Soms gun je mensen het geluk om succesvol te zijn, nou dat geluk gun ik deze mensen/ondernemers, en voor de straatweg zijn zij een grootte aanwinst.
  En de stunt is geslaagd wat mij betreft.

 8. Niels

  Iemand draait zich nu om in zijn graf.. http://www.ad.nl/buitenland/canadese-uitvinder-pizza-hawaii-overleden~a5f8d1d5/

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).