Mysterieuze harde knal in Utrecht; KNMI en politie weten niet wat het is geweest | De Utrechtse Internet Courant Mysterieuze harde knal in Utrecht; KNMI en politie weten niet wat het is geweest | De Utrechtse Internet Courant

Mysterieuze harde knal in Utrecht; KNMI en politie weten niet wat het is geweest

Mysterieuze harde knal in Utrecht; KNMI en politie weten niet wat het is geweest
Foto: Robert Oosterbroek
Verschillende Utrechters zijn maandagavond opgeschrikt door een harde knal. Op Twitter vragen veel bewoners zich af wat het geweest kon zijn om 23.46 uur, maar het blijft vooralsnog onduidelijk.

Verschillende Utrechters zijn maandagavond opgeschrikt door een harde knal. Op Twitter vragen veel bewoners zich af wat het geweest kon zijn om 23.46 uur, maar het blijft vooralsnog onduidelijk.

De politie in Utrecht meldt dat er veel meldingen binnen zijn gekomen over een harde knal. Het geluid zou in de stad, maar ook helemaal in Zeist te horen zijn geweest. De politie tast voorlopig echter in het duister.

Het lijkt een te harde klap te zijn geweest voor vuurwerk en de politie heeft ook geen aanwijzingen voor een ontploffing van iets.

Er werd nog gedacht aan een ingeslagen meteoriet, maar het KNMI sluit dat scenario uit. Er is niets gemeten dat kan wijzen op een inslag. De meetapparatuur registreerde wel een knal, maar wat dat kan geweest zijn, weet het KNMI niet.

19 Reacties

Reageren
 1. trol

  Wie maakt er in hemelsnaam melding bij de politie van een harde knal, terwijl je geen idee hebt wat het was, noch in de buurt was?? Niet zo gek dat ze het te druk hebben voor andere zaken….

 2. Hugo Aylva

  Het was echt een enórme dreun. Wilde net gaan slapen, maar zat plotsklaps rechtop in bed. Dat moet toch een aanwijsbare bron hebben? Het was in ieder geval veel te hard voor vuurwerk, het was een lage doffe dreun.

 3. WvR

  Niks gehoord hier (Dichterswijk), maar ik ben een goede slaper.
  Wellicht is er een raadsbesluit over de maximale bouwhoogte, fietsstraten, of een autovrije wijk genomen. Die slaan doorgaans in als een bom.

 4. Hetty

  Wellicht een vulkaan, die aan het ontwaken is? Tussen Harlingen en Vlieland ligt 2 km diep de dode Zuidwalvulkaan, en een stukje over de grens ligt in Duitsland de Laacher See, waaronder zich een vulkaan bevind. Vandaar de naam Vulkaan-Eifel. In de Laacher See komen in toenemende mate belletjes omhoog, als gevolg van geothermische activiteit. De klimaatsverandering veroorzaakt een toename in vulkanische activiteit. Ik hoop, dat de oorsprong van deze knal gevonden word.

 5. Dustin

  In het zuiden van de binnenstad ook te horen. Klonk als iets dat in elkaar stortte, een grote ijzeren plaat oid.

 6. Mijn naam is Haas

  Waarschijnlijk een straaljager die door de geluidsbarrière ging ….. hoor je ook een doffe rare knal overal.

 7. MJPD

  Misschien de hypersonische Russische raket ‘Avangard’?

 8. wollie

  goed mogelijk dat ik het was; maandag is chili con carne-dag.

 9. Bee

  14 dagen geleden was er in de nacht om 12 uur ook al zoiets geconstateerd.
  Dat waren zelfs meerdere zware knallen.

 10. René

  Ik denk een ruimteschip met levend wezen ik weet niet of dat ook mensen zijn , misschien zijn ze verder met ontwikkeling dan ons , denk dat die knal dat ruimte schip was zodat ze het niet gehaald hebben , en stukjes los in de ruimte

 11. Koel Hoofd

  @Hetty
  Het is net andersom. Vulkanische activiteit is een oorzaak voor klimaatverandering.

 12. Jasper

  Het klonk precies alsof er een vliegtuig door de geluidsbarriere ging (sonische knal). Vaker gehoord toen Soesterberg nog in bedrijf was. Die vlieggegevens zouden te vinden moeten zijn op sites als flightradar.

 13. Monique

  Dat is natuurlijk en vliegtuig geweest. Er is sinds verleden jaar heel veel vliegverkeer boven Utrecht. Dat zorgt voor veel geluidsoverlast.

 14. peter R.

  Het was geen straaljager die door de geluidsbarrière ging. Dat wordt allemaal heel goed bijgehouden door de luchtmacht. In Lunetten klonk het nog het meest als een enorme ontploffing in een container.
  Er zijn overigens groepjes buurtbewoners die ‘s nachts op pad zijn geweest om de oorzaak te zoeken, velen hebben de politie gebeld en anderen hebben uren niet kunnen slapen. Dat lijkt me allemaal ook wat overdreven. De mensen zijn weinig gewend tegenwoordig.

 15. gerard vd Vecht

  Ik heb een keer een afgesloten olievat met een kleine hoeveelheid dieselolie op een goed brandend vuur gegooid en 15 minuten later gaf dat ook een knal dat de ramen 2 km verder trilden.
  Misschien kan dit uitgeprobeerd worden om het zeker te weten.

  Gerard vd Vecht.

 16. woutvr

  Defensie in de bocht

 17. utrechtsevogel

  Een kiloknaller

 18. wollie

  enzo knal in z’n nieuwe bolide?

 19. Amy

  Sorry mijn hazewind liet een enorme knalruft toen ik m uitliet na een feestje op de soos. Ze is dol op Chili..

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).