‘Mysterieuze’ trap in Utrechts stationsgebied bestaat echt, maar is er ook betaald? ‘Mysterieuze’ trap in Utrechts stationsgebied bestaat echt, maar is er ook betaald?

‘Mysterieuze’ trap in Utrechts stationsgebied bestaat echt, maar is er ook betaald?

‘Mysterieuze’ trap in Utrechts stationsgebied bestaat echt, maar is er ook betaald?
Foto's: Robert Oosterbroek
De mysterieuze trap in het Utrechtse stationsgebied blijkt wel degelijk te bestaan. Deze week ontstond onduidelijkheid in de gemeenteraad, omdat de gemeente in 2018 een rekening van 1,9 miljoen euro kreeg voor de aanleg van een trap in het stationsgebied. Niemand leek te weten waar die trap staat, maar daar is nu uitsluitsel over.

De mysterieuze trap in het Utrechtse stationsgebied blijkt wel degelijk te bestaan. Deze week ontstond onduidelijkheid in de gemeenteraad, omdat de gemeente in 2018 een rekening van 1,9 miljoen euro kreeg voor de aanleg van een trap in het stationsgebied. Niemand leek te weten waar die trap staat, maar daar is nu uitsluitsel over.

Een woordvoerder van de provincie Utrecht bevestigt namelijk aan dagblad Trouw dat het gaat om de trap tussen de stationshal en het perron van de Uithoflijn op Utrecht Centraal. Wel is nog steeds onduidelijk of de 1,9 miljoen euro al door de gemeente is overgemaakt. Verschillende politieke partijen hebben daar vragen over gesteld, die moeten nog beantwoord worden.

Tekst loopt door onder foto

De onduidelijkheid over de factuur begon al in 2018, toen van 12,2 miljoen euro besteed aan de Uithoflijn de zogenoemde prestatielevering ontbrak. Dat houdt in dat niet duidelijk is of er daadwerkelijk is geleverd en of de prijs dan ook in verhouding is met de werkzaamheden die zijn gedaan. Uit onderzoek in 2019 bleek dat ook van de trap in het stationsgebied die prestatielevering ontbreekt.

Verschillende raadspartijen stelden de wethouder daarop vragen over of de trap wel gebouwd is en om welke trap het dan gaat. Die vragen lijken nu dus beantwoord, maar het is wachten op de antwoorden van de wethouder voordat duidelijk wordt of de 1,9 miljoen euro is overgemaakt.

Gekoppelde berichten

18 Reacties

Reageren
 1. erwin

  Mooie trap wel!

 2. Ahme

  Maar kunnen we wel even concluderen dat het een hele mooie trap is

 3. Don

  Volgens mij moeten we concluderen dat het een schandalig dure trap is klaarblijkelijk op kosten van de gemeente utrecht waar geld geen enkele rol speelt.

 4. Koel Hoofd

  Gaat dit een bonnetjes affaire worden waar de wethouder over struikeld?

 5. Scherpschutter

  1.9 miljoen voor die trap?! LOL! De aannemer is nog steeds champagne aan het zuipen….

  Man man man.

 6. Ton

  Had Niels dus inderdaad gelijk.
  Dit is wel iets heel anders dan de trap die wij thuis hebben.
  Maar dit is dan ook een heel wat complexere situatie.
  Veel mensen, buitenlucht, inclusief overkapping, grotere hoogte, meerdere vleugels, hufterproof. spitsbestendig, weersbestendig, enz.
  Kan me voorstellen dat zoiets wat kost.
  Maar ik ben geen bouwkundig rekenaar.

 7. guido

  Op het dak van deze trap zit een hypermoderne schoonmaak-robot.
  Is dat de oorzaak van de prijs?

 8. Steve

  Wel apart, het busstation (centrumzijde) ziet er perfect uit.
  De taxistandplaats er naast ziet er al jaren uit als 1 grote bouwput.
  En het busstation heeft een directe verbinding met de hal van het CS.
  De taxipassagiers moeten een heel eind in de open lucht omlopen.
  Waarom dit grote verschil, Gemeente Utrecht???

 9. Pelpinda

  Over welke wethouder hebben we het hier eigenlijk?

 10. Petrus

  ‘Trap na’ lijkt het.

 11. Joep

  Kijk, hier zie je dus de lijntjes tussen aannemer en provincie en de oud VVD gedeputeerden. (Stationsgebied deel tram is deels pronvincie.) Goede ambtenaren die vervangen worden door Ex-BAM mederwerkers, die in het belang van hun oud-werkgever werken en niet in dienst va de gemeente en de gemeenschap.

  En; ze willen de gemeente en ons als burgers oplichten en ons 1,9 miljoen uitdraaien.

  Ik zou het prachtig vinden als de gemeente dit bedrag niet overgemaakt heeft. Dan zijn het juist helden!

 12. Leon

  Mooie trap. Is het wel waard.

 13. brinkytoy

  Mag ik er met mn schoenen op lopen of deze uitdoen?

 14. Berend

  Hopelijk de 19 mio wel incl. fundering, lift en dak (integrale oplossing). Anders lijkt het een duur trappie.

 15. Ollie van den Heuvel

  Fijne trap, mooie trap. En is hij gebouwd zodat er mensen er gemakkelijk gebruik van kunnen maken of ligt hij gewoon ergens trap te zijn maar wordt hij door niemand gebruikt omdat niemand hem kan vinden of dat men een omweg moet nemen om hem überhaupt te bestijgen?

 16. Paul

  Ongeveer € 100.000 per trede?

 17. Tja

  Het heeft niet zoveel zin om iets te zeggen of 1,9 mlj nu veel of weinig is. Neem aan dat hier ooit een offerte gemaakt is en dat voordat iemand opdracht gaf een controle naar de opgave is geweest. Als er geen opdracht ligt wordt er ook echt niet gebouwd.

  Veel interessanter is waarom de gemeente de hele trap zelf heeft betaald. Het is net zo goed een ontsluiting naar de stationshal waar Klepierre van profiteerd als een ontsluiting naar de tram, een gemeente project.
  Waarom onderhandeld de gemeente niet gewoon 50-50 met Klepierre? Een schutting wordt immers ook door beide buren betaald.

  Deze vraag is veel interessanter.

 18. Ruben

  Het is niet meer van deze tijd dat er vragen zijn over dit soort onderwerpen. Er zijn in de bouwsector tegenwoordig (verplichte) digitale standaarden zoals de VISI standaard die juist dit soort informatie op elk moment traceerbaar en inzichtelijk maken voor alle partijen, zelfs jaren na oplevering.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).