Nieuw hotel The Hunfeld aan Mariaplaats moet na week alweer dicht na fout met vergunning Nieuw hotel The Hunfeld aan Mariaplaats moet na week alweer dicht na fout met vergunning

Nieuw hotel The Hunfeld aan Mariaplaats moet na week alweer dicht na fout met vergunning

Nieuw hotel The Hunfeld aan Mariaplaats moet na week alweer dicht na fout met vergunning
De Mariaplaats. Beeld: Google Streetview
De vergunning voor boetiekhotel The Hunfeld aan de Mariaplaats blijkt niet op orde te zijn. Het hotel moet nu een week na de opening weer dicht. Het hotel hoopt begin januari weer open te kunnen.

De vergunning voor boetiekhotel The Hunfeld aan de Mariaplaats blijkt niet op orde te zijn. Het hotel moet nu een week na de opening weer dicht. Het hotel hoopt begin januari weer open te kunnen.

“In de golf van alle vergunningen en gemeentelijke aanvragen is er in plaats van een aanvraag voor een Gebruiksvergunning een Melding van Ingebruikname gemaakt”, schrijft Judith van der Borch tot Verwolde van Utrecht City Concepts, het bedrijf achter het hotel.

The Hunfeld zou aan alle veiligheidseisen voldoen, maar de vergunningen moeten eerst op orde zijn. De procedure loopt inmiddels en The Hunfeld verwacht zijn deuren begin volgend jaar weer te openen.

Boekingen

“Voor het team van The Hunfeld is het even slikken. Zeker na de succesvolle eerste week die gevuld was met dolenthousiaste gasten.” De boekingen van het hotel worden zoveel mogelijk overgeplaatst naar een van de zusterhotels van Utrecht City Concepts.

The Hunfeld zit op Mariaplaats 4. Rond 1895 vestigde zich in dit pand een herenkledingwinkel onder de naam: Magazijn De Dom. The Hunfeld is vernoemd naar één van de toenmalige eigenaren. Zelf omschrijven ze het hotel als ‘on-Utrechts hip’.

12 Reacties

Reageren
 1. Erwin

  Lekker slim van Joetrekt City Conceptzzz.
  Waarom eigenlijk dat engelse “the” voor de hotelnaam?

 2. Kadoendra

  @Erwin

  Dat “the” kan wel iets te maken hebben met het feit dat de toeristische industrie de 2de economie van de wereld is.

 3. wollie

  @erwin, misschien omdat er alleen nederlands sprekende utrechters komen logeren?

 4. Arend

  Niet zo`n slimme ondernemer en bepaald geen ondernemer die op de hoogte is van de wettelijke regels en moeten wij met zijn allen zoiets nog geloven. . Overigens triest dat je slaapt in een hotel terwijl de vergunningen niet goed zijn. Hoe zit het dan als je daar verbrand. Eigen risico dus. Verzekeringen betalen niets uit. . Deze brutale ondernemer die de regels aan zijn laars lapt wordt met zijn overtredingen aangemerkt als een economisch delict. Ook grote misser van de gemeente Utrecht. Met name toezicht vwb tussentijdse controle en het pand brandveilig verklaren. Foei Foei.
  Ook hier is op te merken dat gemeente Utrecht deze ondernemer procedureel niet in de hand heeft. Triest dat deze ondernemer wel de kansen krijgt. Ik zal hier nooit gaan slapen..

 5. Wim

  Wat een gezanik over een vergissing met vergunning die puur administratief is , alle technische en veiligheids eisen in orde.
  Laat de gemeente hier soepel mee omgaan en in het belang van de medewerkers en geboekte klanten.

 6. Marcel

  @ Arend
  Gek he? dat ik niet wakker lig van dat u in dit hotel niet gaat slapen. Sowieso heb ik niks met sjagerijnige mensen die er totaal niet op uit zijn om leuke dingen van ondernemers te ondersteunen. Geweldig dat u uw sjagrijn op DUIC mag ventileren dat lucht vast op. Ik kan u zeggen dat ondernemers soms zo druk zijn met allerlei randzaken dat ze zich in die slag rondwerken zich wel eens vergeten. En de regeltjes? Dr gemeente heeft bijna iedere maand wel weer nieuwe regels bedacht. Ik kan daar als ondernemer wel getuige van zijn. En o ja, 0.1 phas is nu ook ff snel naar 0.8 gezet. Bent u daar blij mee?
  @ Wim
  Je verwoord het geweldig.

 7. Joop

  Ik ben het volledig eens met @Arend.

  Als individu moet je vertrouwen op een ingelezen overheid, veiligheid voor alles. Zie ook de constructieve veiligheid. Stadions fC Twente en AZ. Ook parkeergarage vliegveld Eindhoven!

  Er is blijkbaar geen besef dat we echt meer uitgesproken feiten op tafel moeten gaan leggen i.p.v. pamperen!
  @wim: begrijpelijke uitspraak, echter neem jij ook je verantwoordelijkheid als er echt iets fout gaat?
  Daar ben ik erg benieuwd naar.

 8. Adrie

  Als het een vergissing en puur administratief is waarom moet dan het hotel dicht.
  Gemeente gaat er er blijkbaar niet soepel mee om hoe Wim dit voorspiegelt.

  Overigens deze ondernemer is in overtreding en krijgt geen boete opgelegd en is dit eerlijk als je zonder licht fietst en wel een boete krijgt . Hoe soepel moet je hier zijn vraag ik mij af.

  Dat de gemeente het hotel voorlopig sluit zegt al genoeg. Hulde voor de daadkrachtige ambtenaren van de gemeente Utrecht.

 9. Adrie

  Als het een vergissing en puur administratief is waarom moet dan het hotel dicht.
  Gemeente gaat er er blijkbaar niet soepel mee om hoe Wim dit voorspiegelt.

  Overigens deze ondernemer is in overtreding en krijgt geen boete opgelegd en is dit eerlijk als je zonder licht fietst en wel een boete krijgt . Hoe soepel moet je hier zijn vraag ik mij af. Mensen zijn overgebracht naar andere hotels.

  Dat de gemeente het hotel voorlopig sluit zegt al genoeg. Hulde voor de daadkrachtige ambtenaren van de gemeente Utrecht.

 10. Henk

  Onze Vriend Wim is blijkbaar het type die alles achteraf heel goed weet hoe het moet en als er ergens wat fout is direct al weet waar beschuldigende vinger naar toe moet wijzen. Mooi dat er nu eens vooraf de spelregels worden gehanteerd en er niet wordt gedoogd zeker waar het gaat om veiligheid. Moet veel meer gebeuren hebben we ook niet meer zo vaak last van geschokte 2e- Kamerleden.

 11. Andries

  De melding brandveiligheid voor ‘t Taphuys moet ook maar eens worden onderzocht. Er is een restaurant vergunning afgegeven, echter de zaak staat op donderdag, vrijdag en zaterdag stamp vol. Dat kan niet de bedoeling zijn.

 12. Arend

  @Marcel u moet wel beschikken over een bijzonder gave om mij chagrijnig te betitelen. Mijn vrienden weten gelukkig beter. Zo te lezen bent u ondernemer en wellicht nauw betrokken bij dit hotel. Tja en dan zo afgeven op een overheid die iedereen regels oplegt is wel wat raar en zegt voldoende wie u bent. Er zit wel wat burgerlijk verzet in. Voor wat betreft brandveiligheid neemt u het niet zo nauw. Sterker nog u doet verzoek (tot niet integer handelen) om er soepel mee om te springen. Besef wel dat burgemeesters en brandveiligheid niet zo`n prettige combi is. Het loopt vaak slecht af met deze burgemeesters. Enschede, Volendam, Den Haag, Schiphol en zo kan ik wel door gaan. Hulde voor de gemeente Utrecht dat ze verantwoordelijkheid tonen door in te grijpen en niet te luisteren naar burgers die wetgeving aan hun laars lappen of een oproep doen om er soepel mee om te springen.. Dit zegt niets over mij maar meer wie deze ondernemer is.
  Ik ben het helemaal mee eens met Adries, Henk Adrie en Joop.

  En voor Marcel Ik woon op kruipafstand van het hotel Dus slapen zal ik er nooit.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).