Ontsnapte koe houdt gemoederen flink bezig in Utrecht Ontsnapte koe houdt gemoederen flink bezig in Utrecht

Ontsnapte koe houdt gemoederen flink bezig in Utrecht

Ontsnapte koe houdt gemoederen flink bezig in Utrecht
Archiefbeeld
Een ontsnapte koe heeft afgelopen nacht voor onrust gezorgd in Utrecht Noord. Er moest uiteindelijk een veearts met een lasso aan te pas komen om het dier te vangen.

Een ontsnapte koe heeft afgelopen nacht voor onrust gezorgd in Utrecht Noord. Er moest uiteindelijk een veearts met een lasso aan te pas komen om het dier te vangen.

“Een ontsnapte koe heeft in de nacht van maandag op dinsdag de gemoederen flink beziggehouden in Utrecht Noord”, schrijft de politie op sociale media. Op een foto is te zien dat de koe midden op de weg loopt. Er is een aantal pogingen gedaan het dier te vangen, maar dat mislukte iedere keer.

Toen de veearts echter werd ingeschakeld ging het snel. Met een lasso werd de koe gevangen. Het dier is daarna teruggebracht naar de stal waar ze weer kon uitrusten van haar nachtelijk avontuur.

In de reacties onder het bericht op sociale media schrijft de politie met een knipoog dat de koe ook nog een proces verbaal mee heeft gekregen. Ze had namelijk niet de juiste papieren bij zich om zo laat nog op straat te mogen zijn.

Politie Utrecht Centrum postte een video van de koe op Instagram.

9 Reacties

Reageren
 1. Lombokker

  “Veearts met een lasso”, lol. Yiiihaa!

 2. Marieke

  Waar kwam deze koe vandaan? Ze is in ieder geval te mager en ‘uitgemolken’, gezien de te grote uier. Arm dier. Daarom drink ik geen zuivel en eet ik geen vlees.

 3. W.

  Politie, ga toch bovinae vangen!

 4. Utrechtse Jantje

  Ik woonde in mijn jongens jaren in de straat tegenover het slachthuis aan de Straatweg , en daar ontsnapte ook regelmatig n koe …Dat was voor ons altijd weer n aardig avontuur , als tie over de Straatweg liep natuurlijk …Echt bang waren we eigenlijk nooit …Wel voor de hond van boer Pot uit de Lage Weide ..als we bezig waren met slootje springen…..hahaha….

 5. Piet

  Zo te zien nog een oude bewoner van de Veemarkt die te laat vertrokken is.

 6. RABE

  Is er misschien toch te weinig weideland rond Utrecht.
  Toch maar even wachten met extra asfalt.

 7. UTRECHTSE JANTJE

  @Piet …goeie van jou Piet ! hahaha……

 8. Antie

  Hekken er omheen! Zodat de politie boeven kan vangen! Voor je t weet maken ze na 22 uur nog herrie bij de sluisjes!

 9. Amy

  Vrijdagochtend 19 maart om ca. 5.50 uur bij Giel Beelen was er een lied te horen speciaal gemaakt en gezonden door Ramon
  voor de veearts en zijn specialiteiten. Npo2 gemist terug te luisteren

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).