Ook bakfiets bij afvalstation Vleuten; Exemplaar in Lunetten maar matig gebruikt | De Utrechtse Internet Courant Ook bakfiets bij afvalstation Vleuten; Exemplaar in Lunetten maar matig gebruikt | De Utrechtse Internet Courant

Ook bakfiets bij afvalstation Vleuten; Exemplaar in Lunetten maar matig gebruikt

Ook bakfiets bij afvalstation Vleuten; Exemplaar in Lunetten maar matig gebruikt
Het afvalscheidingsstation aan de Tractieweg
Er komt ook een bakfiets bij het afvalscheidingsstation in Vleuten, nadat eerder al bakfietsen werden neergezet in Lunetten en Bedrijventerrein Cartesiusweg. De bakfietsen zijn bedoeld om het wegbrengen van grofvuil ook mogelijk te maken voor bewoners zonder auto, maar nog niet iedereen lijkt dat door te hebben. Het lenen is gratis.

Er komt ook een bakfiets bij het afvalscheidingsstation in Vleuten, nadat eerder al bakfietsen werden neergezet in Lunetten en Bedrijventerrein Cartesiusweg. De bakfietsen zijn bedoeld om het wegbrengen van grofvuil ook mogelijk te maken voor bewoners zonder auto, maar nog niet iedereen lijkt dat door te hebben. Het lenen is gratis.

Sinds een jaar zijn er bakfietsen op twee afvalscheidingsstations in Utrecht, zodat ook bewoners zonder auto hun grofvuil naar een station kunnen brengen. Het afvalstation aan de Mostperenlaan in Vleuten had deze nog niet, omdat hier een Stint zou komen. Door het drama in Oss met de Stint moest de bestelling worden geannuleerd. Er komt daarom toch een bakfiets in Vleuten. Vanaf 18 maart kan die fiets worden gereserveerd.

De bakfiets op het afvalstation aan de Tractieweg op het Bedrijventerrein Cartesiusweg werd het afgelopen jaar 138 keer geleend van in totaal 500 tot 600 momenten per bakfiets. De fiets aan het Zwarte Woud in Lunetten werd daarentegen zeer matig gereserveerd: slechts 14 keer. Er moet daarom volgens de wethouder beter worden gecommuniceerd over de beschikbare bakfietsen bij de afvalstations.

6 Reacties

Reageren
 1. G. de Vries

  Wat een onzinnige geldverspilling: een bakfiets. Zo’n ding is handig voor als je om de hoek woont bij de vuilstort en troep wilt dumpen. Je gaat toch niet bv half Utrecht door bakfietsen met zware lading? Gewoon grof vuil bellen is veel slimmer!

 2. Harry

  @G. de Vries: Het grofvuil bellen is voor elektrische apparaten tegenwoordig verboden. Dus daarvoor zul je toch echt naar de vuilstort moeten. Voor mensen zonder auto dus best wel een uitkomst!

 3. Tomasso Tomasso

  Heb die bij de vlampijpstraat wel eens gehuurd. Een drama. Bij de stort borg betalen en dan naar stadswerken om de bakfiets op te halen. Daar bleek hij in reparatie. Want het achterlampje was stuk. Uur gewacht, ding meegenomen. De bakfiets bleek zon straatvegersfiets. Past precies 1 eetkamer stoel in. Overigens zit er geen slot en geen handrem op. Terug naar de vuilstort en dan die helling op zien te fietsen om op het plateau te komen. Goed idee, matige uitvoering.

 4. Zonnewende

  Hoe kan de gemeente enerzijds toejuichen dat er steeds meer mensen zijn zonder auto, als en het aan de andere kant niet faciliteert.

  Vroeger kon je elektrische apparaten gewoon bij het grof vuil zetten en werd het opgehaald. Nu moet je je het leplazarus trappen met een bakfiets? Geen wonder dat die niet veel gebruikt wordt.

  Een elektrische bakfiets zou al een hele verbetering zijn.

  Maar het beste is gewoon terug naar het ophalen van grof vuil.

  Niet voor niets zie je steeds vaker dat mensen hun grof vuil gewoon maar aan de weg zetten.

  Neem anders een voorbeeld aan Amsterdam waar ze open kooien neerzetten op bepaalde plekken, waar het grof vuil in kan.

 5. Jurjen

  Wij hebben naar tevredenheid de bakfiets geleend van locatie Lunetten! Tot onze verbazing bleek deze elektrisch!

 6. Joke

  Omdat kapotte oude televisies niet meer worden opgehaald (waarom niet?) wilden wij ook zo’n bakfiets lenen. We hadden een eigen kapot apparaat en een geërfd exemplaar dat als vervanger dienst had gedaan tot ook dat stuk ging. Maar op Lage Weide bleek dat de bakfiets te klein was om zelfs maar één van die bakbeesten van beeldbuizen in mee te nemen. Die apparaten staan dus nog thuis te wachten tot het beleid wordt veranderd…

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).