Oplichter ontsnapt via WC van café Broers met 35.000 aan goud - De Utrechtse Internet Courant Oplichter ontsnapt via WC van café Broers met 35.000 aan goud - De Utrechtse Internet Courant

Oplichter ontsnapt via WC van café Broers met 35.000 aan goud

Oplichter ontsnapt via WC van café Broers met 35.000 aan goud
Still uit de video van Bureau Hengeveld
Een goudhandelaar is afgelopen november op een wel heel lullige manier van een kilo goud beroofd. De handelaar sprak in café Broers in Utrecht af met een geïnteresseerde koper, die er vervolgens met vier goudstaven via het toilet vandoor ging.

Een goudhandelaar is afgelopen november op een wel heel lullige manier van een kilo goud beroofd. De handelaar sprak in café Broers in Utrecht af met een geïnteresseerde koper, die er vervolgens met vier goudstaven via het toilet vandoor ging.

De twee mannen spraken af op vrijdag 2 november 2017 in café Broers aan het Janskerkhof in Utrecht. De oplichter, die zichzelf voorstelde als Benny, was geïnteresseerd in vier goudstaven maar hij wilde deze wel nog controleren op echtheid met een chemische vloeistof.

Hij doet dit liever niet midden in het café en vraagt daarom of hij de goudstaven mee naar het toilet kan nemen. De handelaar begrijpt dit wel en gaat akkoord, maar als Benny na een aantal minuten nog niet terug is van het toilet beseft hij dat er iets niet klopt.

De handelaar gaat nog op zoek, maar Benny is nergens meer te bekennen. De WC van café Broers is verbonden aan het naastgelegen NH-Hotel. Op bewakingsbeelden is te zien hoe de oplichter gemakkelijk naar buiten wandelt met de 35.000 euro aan goud op zak.

Bewakingsbeelden

Op de bewakingsbeelden, die gisteren te zien waren in het opsporingsprogramma Bureau Hengeveld, wordt duidelijk dat het om een blanke man met een gezet postuur gaat. De man is rond de 1.70 meter lang en waarschijnlijk tussen de 40 en 50 jaar oud. Op de beelden draagt hij een overhemd, colbert en een gleufhoed en hij heeft een grote krulsnor en bruine volle baard.

De politie is op zoek naar getuigen van het gesprek tussen de handelaar en de zogenaamde Benny. De twee mannen spraken Duits. De politie vraagt iedereen die iets opgevallen is of de man herkent een melding te maken.

8 Reacties

Reageren
 1. Lombokker

  Beetje vreemd om als goudhandelaar je zaken in een café te doen. En die onbekende klant had hij toch makkelijk even kunnen googelen. Een gezonde portie achterdocht kan volgens mij geen kwaad als je in de goud- of juwelenhandel werkt.

 2. Beestje

  En dan niet met hem meelopen naar het toilet. Hmm. Iets te goed van vertrouwen lijkt mij.

 3. De Utrechter

  Precies! Gaan we nu ook uranium verhandelen in café’s?

 4. Henkie Penkie

  Wat een grap. Een man met een krulsnor, bruine volle baard en gleufhoed. Wat nog mist zijn de donkere zonnebril, nepneus en neporen.
  En die laat je dan met vier goudstaven naar het toilet verdwijnen.

 5. Jasper

  Beetje de film Snatch van Guy Ritchie dit…

 6. Dombo

  Domste goudhandelaar ooit.
  Of hij zat ook in het complot.

 7. W

  die man zit allang zonder vermomming in Roemenie

 8. Peter Blok

  En Café Broers gaat gelijk verbouwen! Zal wel toeval zijn maar het verhaal wordt er wel nog mooier van!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).