Picnic legt zonnepanelen op bezorgwagentje in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Picnic legt zonnepanelen op bezorgwagentje in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Picnic legt zonnepanelen op bezorgwagentje in Utrecht

Picnic legt zonnepanelen op bezorgwagentje in Utrecht
De online supermarkt Picnic gaat zonnepanelen leggen op bezorgwagentjes. De supermarkt wil zo duurzaam mogelijk bezorgen en begint daarom een pilot in onder meer Utrecht.

De online supermarkt Picnic gaat zonnepanelen leggen op bezorgwagentjes. De supermarkt wil zo duurzaam mogelijk bezorgen en begint daarom een pilot in onder meer Utrecht.

De zonnepanelen komen op de daken van de elektrische karretjes. ‘Picnic Solar’ gaat van start met een pilot in de steden Utrecht, Amersfoort en Den Haag met één bezorgwagentje per stad. Als de pilot positief verloopt zal een groter deel van de 800 elektrische bezorgautootjes zonnepanelen krijgen.

Picnic bezorgt de boodschappen al elektrisch en wil ook het energieverbruik verlagen. Frederik Nieuwenhuys, medeoprichter van Picnic en bedenker van Picnic Solar, vertelt: “Daarmee kunnen we niet alleen extra bezorgingen doen, maar ook de boodschappen voor onze klanten optimaal gekoeld aan de deur bezorgen. Dit is weer een nieuwe stap op weg naar ‘zero-emission clean cities’ waarmee we ver voor de markt en de industrie uit invulling geven aan het klimaatakkoord van het kabinet.”

17 Reacties

Reageren
 1. Dakhaes

  Worden ze nog onstabieler, vallen ze vaker om.

 2. Katja

  Ik vroeg me al jaren geleden af waarom auto’s niet uitgerust worden met zonnepanelen.

 3. Toejuicher

  Nice! Mooie pilot, hopelijk werkt het goed!

 4. Natte Otter

  Symbool politiek.

  Hoe is een zonnepaneel, recht op een dak van een auto, op een wagentje wat door schaduws en tunnel rijdt, beter dan op een dak van een gebouw waar hij onder de meest optimale hoek staat.

  Leuk, maar totaal niet efficient.

  Ik durf te zeggen dat een normaal paneel op het dak van een gebouw een factor 2 beter is.

 5. Guppekop

  De duurzaamheid van het bedrijf moet vermoedelijk de afleiding zijn voor de uitbuiting van het personeel

 6. Harry

  Geld hadden ze beter in de pensioenen van hun medewerkers kunnen stoppen!

 7. Diagonaal

  @Dakhaes, want ze vallen om de haverklap om? Wat rare reactie…

  Leuke test verder maar ben benieuwd naar de impact. Die lijkt me zeer beperkt.

 8. wollie

  je moet er ook niet mee over daken rijden!

 9. Jos

  @ Dachas
  Want een zonnecelfolie weegt zoveel (zoals je op de foto ziet)?

  Ik vraag me wel af wat hier dan mee opgeladen of van stroom voorzien wordt.

  Is het de koeling/ airco? Zijn het de systemen in het autootje?

  Iets meer info graag.

  De auto laadt je er niet mee op in ieder geval tijdens het rijden. De andere zaken kunnen voor een groot deel prima! In dat geval dus een zeer positieve ontwikkeling.

 10. Herman

  Mooie PR stunt!
  Effectiviteit?????
  De meeste karretjes rijden in namiddag/avond, eerder bezorgen heeft geen zin, de geachte kopers zijn dan nog volop met hun carrière bezig

 11. Kadoendra

  @Guppekop

  In het Engels wordt het “windowdressing” genoemd.

  Kijk b.v naar multinational Starbucks, enorm goed bezig wat betreft duurzaamheid, maar qua belasting continue opzoek naar het land waar ze uiteindelijk helemaal geen belasting hoeven te betalen.

  De “windowdressing” die veel bedrijven dus uitvoeren geeft blijk dat het zeer vaak slechts een instrument is om meer klanten aan zich te binden.

  De niet beurs genoteerde multinational U2 doet ook flink mee aan “windowdressing”, want heel veel mensen denken dat Bono een hele toffe jongen is omdat hij met een spijkerbroek en een leren jasje in een stadion liedjes staat te zingen.
  Maar de niet beurs genoteerde multinational U2 geeft in verhouding aan minder mensen werk dan de beurs genoteerde multinational Unilever.
  Als de CEO van Unilever een bonus krijgt van een paar miljoen breekt er een storm van protest los, maar als Bono en zijn andere U2 muziekvrienden zichzelf jaarlijks een miljoenen bonus geven breekt er geen storm van protest los en dit komt dat multinational U2 niet beurs genoteerd is en dus geen informatie over bonussen hoeft te geven.

  Toen Facebook naar de beurs ging was het aandelen pakket van Bono in Facebook + – 900 miljoen waard, dit was bekent daar grote aandeelhouders in beursgenoteerde bedrijven bekent zijn.

  Als Bono + – een jaar geleden zijn Facebook aandelen verkocht zou hebben dan zou hij nu alleen al aan deze verkoop 5 a 6 miljard hebben overgehouden.

  Maar wat zegt Bono en zijn U2 muziekvrienden tegen hun eigen Ierse bevolking met hun belasting ontwijking?

  “Wij hebben geen zin om te betalen voor de werkelozen in Ierland, wij hebben geen zin om te betalen voor de gehandicapten van Ierland, wij hebben geen zin om te betalen voor het opvangen van asielzoekers in Ierland, wij hebben geen zin om te betalen aan de infrastructuur van Ierland, etc, etc”

  Maar de gewone Ierse burger mag er voor Bono en zijn U2 muziekvrienden wel voor betalen want de heer Bono en zijn U2 muziekvrienden hebben het te druk met Afrika.

  De heer Bono zingt al heel veel jaren, “i still haven’t found what i’m looking for”, nou meneer Bono als u net zoals alle andere Ierse burgers gewoon in Ierland normaal belasting gaat betalen dan zal u wat u nu al jaren zoekt zeker gaan vinden!

 12. Koel Hoofd

  Zonnecellen hebben toch zonlicht nodig?
  Ze kunnen er beter paar windmolentjes als dynamo op zetten.

 13. JD

  Wat bijzonder om alle reactie te lezen, ook bij goede initiatieven is er altijd wat te wensen.

  Dergelijk lichtgewichte plak panelen, want dat zijn het, leveren per stuk 150wp op, dus x4 is max 600wp. Lang niet genoeg om de auto te laten rijden, maar zeker wel om een stukje koeling te voorzien. (uit ervaring, want ik gebruik er zelf ook 2 op de camper, meer dan genoeg)

  Ik zeg, hulde, elke druppel op de gloeiende plaat is er één.

 14. bee

  gisteren stond er nog bij dat ze door die zonnepanelen tot 25 extra adressen kunnen bezorgen.
  maar wel in 1 straat dan.
  ik kijk ook altijd met verwondering naar die carretjes als ze de hoek om gaan want ze kieperen bijna om.

 15. Leen

  Best triest altijd al die zure reacties. Wat verlang ik terug naar de tijd, toen mensen niet elke mening op het energieverslindende internet dumpten.

 16. Robin

  Goed bezig Picnic!

 17. Berend

  Ach, als die wagentjes overdag als ze stil staan zo een klein beetje bijladen, mooi toch!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).