Politie maakt slot om gestolen fiets vast om eigenaar te vinden | De Utrechtse Internet Courant Politie maakt slot om gestolen fiets vast om eigenaar te vinden | De Utrechtse Internet Courant

Politie maakt slot om gestolen fiets vast om eigenaar te vinden

Politie maakt slot om gestolen fiets vast om eigenaar te vinden
Beeld: Facebook Politie Utrecht Stad
De eigenaresse van een gestolen fiets in Utrecht heeft aangifte kunnen doen door een ‘politiefietsslot’. De politie maakt zo’n slot zelf om een gestolen fiets vast om contact te leggen met de fietseigenaar.

De eigenaresse van een gestolen fiets in Utrecht heeft aangifte kunnen doen door een ‘politiefietsslot’. De politie maakt zo’n slot zelf om een gestolen fiets vast om contact te leggen met de fietseigenaar.

De politie schrijft op Facebook over de sloten van de politie. Op donderdag 24 januari werden twee fietsendieven aangehouden in de binnenstad met de hulp van getuigen. Na de aanhouding wisten de politieagenten echter niet wie de eigenaar van de fiets was.

Daarom legde de politie zelf een slot om de fiets in afwachting van de komst van een eigenaar. De eigenaar krijgt het fietsslot daarom niet geopend en moet dan wel contact leggen met de politie.

“Op deze manier hebben wij altijd een zaak tegen een verdachte”, schrijft de politie. “Op 29 januari 2019 kwam dan het belletje naar het regionale service centrum met de mededeling: ‘Mijn fiets is gestolen, en ik wil graag aangifte doen!’.”

5 Reacties

Reageren
 1. peterpan

  Als je oprecht weet dat de fiets gejat is, dan ga je toch geen contact leggen? En in het andere geval weet je toch heel waarschijnlijk ook niet dat de fiets gejat is?? wtf

 2. Wouter

  @peterpan: Ik dacht in eerste instantie ook dat ze bedoelden dat ze zo’n slot gebruiken als ze een fiets aantreffen die als gestolen is opgegeven en hopen dat de onrechtmatige eigenaar dan contact met de politie opneemt en ze daarmee de dief pakken.

  Maar ze gebruiken dit volgens mij in gevallen waarin ze wel de dieven met de betreffende gestolen fiets pakken, maar niet kunnen achterhalen wie de rechtmatige eigenaar van die fiets is. Op deze manier kunnen ze daar toch mee in contact komen zodat ze uiteindelijk een sterkere zaak hebben tegen de dieven.

 3. G.H.

  @peterpan: de dame die contact legde was de eigenaresse van de fiets. De politie had de dieven al, en nu ook een zaak tegen hen.

 4. Luuk Upuuk

  Dan moet je maar mazzel hebben dat je weet waar je gestolen fiets door de politie is neergezet, anders staat zo’n fiets daar tot de fietspolitie hem losgeknipt en verwijderd heeft.

 5. bee

  @ Luuk Upuuk

  daar zat ik ook aan te denken.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).