Race met 10.000 stuiterballen voor Prinses Máxima Centrum in Leidsche Rijn Centrum | De Utrechtse Internet Courant Race met 10.000 stuiterballen voor Prinses Máxima Centrum in Leidsche Rijn Centrum | De Utrechtse Internet Courant

Race met 10.000 stuiterballen voor Prinses Máxima Centrum in Leidsche Rijn Centrum

Race met 10.000 stuiterballen voor Prinses Máxima Centrum in Leidsche Rijn Centrum
Archiefbeeld: Leidsche Rijn Centrum
Op het Brusselplein in Leidsche Rijn Centrum worden op zaterdag 12 oktober 10.000 stuiterballen losgelaten om geld op te halen voor het Prinses Máxima Centrum in Utrecht. De stuiterballenrace, Utrecht Stuitert, wordt voor het eerst gehouden in de stad.

Op het Brusselplein in Leidsche Rijn Centrum worden op zaterdag 12 oktober 10.000 stuiterballen losgelaten om geld op te halen voor het Prinses Máxima Centrum in Utrecht. De stuiterballenrace, Utrecht Stuitert, wordt voor het eerst gehouden in de stad.

De race is een spectaculaire ‘wedstrijd’ waarbij de stuiterballen een parcours afleggen. Er zijn mooie prijzen te winnen voor kinderen en volwassenen. Met de organisatie van de stuiterballenrace wordt geld opgehaald voor de Prinses Máxima Centrum Foundation.

De 10.000 stuiterballen zijn gekoppeld aan lootjes. Tussen 23 september en 11 oktober krijgen klanten bij de volgende winkels in Leidsche Rijn Centrum een lot dat gelijk staat aan een stuiterbal: Jumbo, Alan & Pims, Leonidas, Blenz, Bang & Olufsen, Pathé Leidsche Rijn, Doppio, Nelson Schoenen, Iwoolly, Wijnbar Most, Bloemenmagazijn Johan, HIP en House of Lena. Er kunnen ook losse loten gekocht worden.

Te winnen zijn onder andere 1 minuut gratis winkelen bij Jumbo Leidsche Rijn, een auto met chauffeur voor een dag, kaarten voor het concert van Duncan Laurence in TivoliVredenburg én een vliegles. Verder is er een groot luchtkussen en kan er Twister en 4-Op-Een-Rij worden gespeeld. Meer informatie is hier te vinden.

9 Reacties

Reageren
 1. wollie

  plastic fantastic!

 2. Ben Dover

  Wat een leuk initiatief, op welke datum vind de stuiterballenrace plaats?

 3. Arjan Verhoeven

  Ze hebben hoop ik voor het parcours de internationaal bekende en veelgeroemde Parcourontwerper des Vaderlands Jelle Bakker ingehuurd? Van knikkers naar stuiterballen is een klein stapje voor Jelle, maar een enorme sprong naar bekendheid voor Utrecht Stuitert!

  https://www.youtube.com/watch?v=e78hg68_qDo

 4. Peet

  Ik mag hopen dat t tot de laatste stuiterbal weer wordt opgeruimd en dat er geen 1 in het water / het groen belandt.

 5. stefan

  Inderdaad, Peet. Of in de maag van een dier.

  @Partij voor de Dieren: misschien iets om vragen aan de wethouder over te stellen?

 6. Gijs

  Beste Stefan en Peet,

  Wij willen natuurlijk ook geen plastic in het groen of water, maar begrijp jullie zorgen. Het parcours is volledig afgezet, dus de ballen kunnen geen kant uit op het Brusselplein.

  Aanvullend, alle 10.000 stuiterballen hebben we (bewust) tweedehands gekocht. Hoewel we er alles aan doen om van de stuiterballenrace een feest te maken, is milieu(bewustzijn) voor ons ook een speerpunt.

  Namens de organisatie van Utrecht Stuitert,

  Gijs

 7. boink

  ” Te winnen zijn onder andere (…), een auto met chauffeur voor een dag, (…) én een vliegles. ”

  “…milieu(bewustzijn) voor ons ook een speerpunt.”

 8. stefan

  @Gijs: dank, dat is netjes.

  @Boink: een auto met chauffeur en een vliegles zijn inderdaad alles behalve milieuvriendelijk…

 9. Hippie

  Schandalig dat er zoveel mensen meermaals reageren: die datacenters vreten energie. Die mensen hebben waarschijnlijk niets met het milieu.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).