Racende Utrechter hoeft verkeersboetes niet te betalen na brand in huis Domplein | De Utrechtse Internet Courant Racende Utrechter hoeft verkeersboetes niet te betalen na brand in huis Domplein | De Utrechtse Internet Courant

Racende Utrechter hoeft verkeersboetes niet te betalen na brand in huis Domplein

Racende Utrechter hoeft verkeersboetes niet te betalen na brand in huis Domplein
De bewoner van het huis aan het Domplein hoeft een aantal boetes voor verkeersovertredingen niet te betalen. Zijn woning stond in brand en hij snelde naar huis, daarbij overtrad hij de verkeersregels. De agent die hem bekeurde dacht aanvankelijk dat de man de brand als smoes gebruikte.

De bewoner van het huis aan het Domplein hoeft een aantal boetes voor verkeersovertredingen niet te betalen. Zijn woning stond in brand en hij snelde naar huis, daarbij overtrad hij de verkeersregels. De agent die hem bekeurde dacht aanvankelijk dat de man de brand als smoes gebruikte.

Agent Bart was ter plaatse op het Domplein tijdens de brand en doet nu zijn verhaal op de Facebookpagina van de politie. Hij werd dinsdagmiddag gevraagd om de gegevens van betrokkenen te noteren.

Bart: “Ik zag dat één meneer helemaal over zijn toeren was. Ik snap dat er allemaal emoties bovenkomen als je huis in brand staat, dus ik liet hem eerst even met rust. Later besloot ik te vragen hoe het met hem ging en zijn gegevens te noteren. We hadden het uiteraard over de heftigheid van de brand.” Bij het Facebookbericht van de politie werd ook een bijzondere foto gedeeld van de politieagent die de bewoner troost.

Verkeersovertredingen

Later gaf de man bij de agent aan dat hij nog een probleem had. Nadat hij het bericht over de brand ontving is hij zo snel mogelijk op zijn snorfiets naar het Domplein gegaan. “Hierbij had hij enkele verkeersovertredingen gepleegd, die een politieauto achter hem ook waren opgevallen. ‘Mijn huis staat in brand!’ liet hij nog weten”, aldus Bart.

De agent laat weten dat dit ook nog weleens als smoes wordt gebruikt om onder een bekeuring uit te komen. Bart: “Daarom controleerden de collega’s toch zijn gegevens. Omdat de man veel haast had, besloten zij op een later moment de bekeuringen uit te schrijven.”

In dit geval bleek het excuus van de man geen smoes te zijn. “Ik besloot daarom om contact op te nemen met de collega’s die de meneer gecontroleerd hadden, om aan te geven dat het dit keer menens was. Na overleg met mijn collega kon ik de meneer laten weten dat hij zich om de boetes dit keer even geen zorgen hoefde te maken. Hij had immers al genoeg aan zijn hoofd. Wel kreeg hij een stevige waarschuwing voor zijn gedrag in het verkeer”, schrijft Bart. “De reactie van de meneer was er een die ik niet dagelijks hoor: ‘Agent, mag ik u een knuffel geven?!’ Ik besloot dan ook maar op zijn verzoek in te gaan.”

6 Reacties

Reageren
 1. Cor

  Prima opgelost zo toch? Ik kan me zowel de emotie van de man als de aanvankelijke scepsis van de politie goed voorstellen.

 2. Oaktree

  Wat is dat toch met die propaganda van de politie tegenwoordig? Goed draaiend PR apparaat, maar duizenden agenten te weinig op straat, in strijd met de eigen beloftes.

 3. Harrie

  Positief nieuws maakt de dag van iedereen een beetje zonniger!

 4. Geenstijl@Utrecht

  Er zijn er nog van die agenten die het snappen hoe het werkt in het leven, dankjewel Bart je bent een sieraad voor het korps.

 5. Rottebert Peermans

  Volgende keer als ik een boete krijg steek ik dus gewoon mijn huis in de fik.

 6. Robin

  @Oaktree. Gefeliciteerd, op deze manier weet u werkelijk waar ieder bericht te verzuren, well done!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).