Eigenaar ‘steelt’ fietstassen terug en laat briefje achter voor dief | De Utrechtse Internet Courant Eigenaar ‘steelt’ fietstassen terug en laat briefje achter voor dief | De Utrechtse Internet Courant

Eigenaar ‘steelt’ fietstassen terug en laat briefje achter voor dief

Eigenaar ‘steelt’ fietstassen terug en laat briefje achter voor dief
De rechtmatige eigenaar van een paar gestolen fietstassen heeft de tassen weer teruggenomen toen zij zag dat ze op de bagagedrager van een geparkeerde fiets zaten. Ook heeft ze een briefje voor de dief achtergelaten.

De rechtmatige eigenaar van een paar gestolen fietstassen heeft de tassen weer teruggenomen toen zij zag dat ze op de bagagedrager van een geparkeerde fiets zaten. Ook heeft ze een briefje voor de dief achtergelaten.

“Ik hoop dat je er lol mee gehad hebt, maar ik steel ze nu terug”, is te lezen in het briefje. De fiets met de gestolen tassen stond geparkeerd in de Fietsenstalling Jaarbeursplein. De eigenaar sluit de brief af met een kus voor de dief.

19 Reacties

Reageren
 1. w

  wat is dit voor nijntje oplossing? aangifte doen!

 2. wim

  Alsof die tassen exclusief voor haar gemaakt zijn en er geen tweede van bestaat.

 3. Piet

  Geweldig

 4. eigen rechter

  wat wil je in een land waar de politie je adviseert geen aangifte te doen.

 5. sjaak

  “koeinprint”..?

 6. Toine Goossens

  Welk uniek kenmerk heeft deze mevrouw op haar fietstassen gezet? Als het haar tassen niet zijn is zij een dieg

 7. Peter

  Wat een brutaliteit; hoe weet ze eigenlijk zo zeker dat het HAAR fietsentassen waren?

  Er is maar 1 set verkocht in Nederland ofzo?

  Ik zou als ik de ontvanger van de tassen was (indien ze echt niet gestolen zijn) aangifte doen en op basis van de camerabeelden deze persoon (die van het briefje) aanklagen, als je jezelf dus in de spiegel kan aankijken dan. Dit is eigenrichting en dat mag niet bij mijn weten.

  In de plaats van dat de briefschrijver gewoon zelf aangifte heeft gedaan of de camerabeelden heeft opgevraagd.

 8. [email protected]

  Waren ze inderdaad exclusief voor deze persoon gemaakt of ………….. juridisch gezien blijft het diefstal, begrijp de frustratie als je word bestolen maar dit kan ook niet vind ik.

 9. bee

  maar wat nu als degene waar ze nu haar tassen van heeft teruggepakt aangifte doet?
  ze had eerst de politie er bij moeten halen ,als die niet willen of iets dergelijks dan had ze als nog haar actie kunnen doen maar dan was de politie wel op de hoogte .
  nu kan ze ,als de echte “dader”aangifte zou doen,haar eigen tassen gewoon weer afstaan.
  misschien heeft degene waar die fietstassen op de fiets zaten ze wel gewoon gekocht via marktplaats oid.

 10. JdV

  Tja want zij was de eigenaar van de enige koeienprint fietstassen in NL. Ik zeg dat degene diens fietstassen zij nu heeft gestolen maar snel aangifte moet doen. Haa4 aktie staat vast wel op video dus opsporing moet vij eenvoudig zijn.

 11. Ibrahim

  @Wim @Toine @Peter Ik snap jullie reacties, echter is het best wel aannemelijk dat de persoon in kwestie haar eigen fietstassen herkent. Ik heb ook fietstassen, ergens zit al een klein gaatje door het vele gebruik en her en der wat specifieke vlekken. Ik kan de tas door het vele gebruik zo terug herkennen in een ‘lineup’ Of het rechtmatig is om je eigen fietstassen terug te ‘stelen’ weet ik dan weer niet.

 12. Harry

  Willen al die mensen hierboven nu echt zeggen dat je je eigen spullen niet kunt herkennen? Zeker met dingen als fietstassen zitter er vaak na een tijd gebruik beschadigingen en vlekken op waardoor je ze heel makkelijk herkent.

 13. Oscar logger

  Wat een stelletje @##$ hypocriete moraalridders. Als jij je eigendom ergens ziet pak je het gewoon terug. Niet alleen word iedereen ontmoedigd om aangifte te doen maar is het ook totaal zinloos en kan het je geld kosten. Gestoord om hier negatief op te reageren terwijl zij met humor de wereld een iets leuker tintje heeft gegeven.

 14. Bart

  Ik vraag me af hoe de redactie weet dat de briefschrijver een vrouw is.

 15. Cico

  Hoop betweters in de comments die elkaar napraten. Waarom dat agressieve toontje?
  Natuurlijk herken je de fietstassen die om jouw fiets zaten. Er wordt net gedaan alsof ze allemaal 100% identiek zijn, rechtstreeks uit de winkel. Terwijl fietstassen al vrij snel verweren in een zeer herkenbare vorm, door weersomstandigheden of schade.

 16. Michael

  @Oscar logger dank; reactie naar mijn hart!

 17. Toine Goossens

  @Ibrahim,

  Daar heb je gelijk in. Maar het is eigenrichting, dat is verboden in Nederland. 35 jaar geleden werd de fiets van mijn vrouw gestolen op het Oud Kerkhof. Zij was vergeten hem op slot te doen. Na lang zoeken heb ik hem teruggevonden. geparkeerd en afgesloten op de Nobelstraat. De politie kwam en heeft de fiets meegenomen. De volgende dag kon ik met een reservesleutel ons gelijk aantonen en kregen we de fiets mee.
  De politie weigerde overigens om aan te bellen bij het adres waar de fiets stond om de bezitter van het sleuteltje te horen.

  De overheid heeft een geweldsmonopolie. Dat is een essentieel onderdeel van de zekerheden van de rechtsstaat.

 18. Angelique

  Lastig, en voor je gevoel oneerlijk: het verschil tussen eigendom en bezit.
  De wet beschermt de bezitter van de fietstassen tegen diefstal. Ook al is de rechtmatige eigenaar iemand anders.
  Het zou namelijk zo kunnen zijn dat deze fietstassen ter goeder trouw 2e hands zijn gekocht.
  Maar goed, ik zou het ook gewoon terug stelen hoor, maar dan uit noodzaak gezien het huidige capaciteitsgebrek bij de politie….

 19. jacob

  klassewijf

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).