Reclame in parken in Utrecht voor Hoog Catharijne; kan dat zomaar? Reclame in parken in Utrecht voor Hoog Catharijne; kan dat zomaar?

Reclame in parken in Utrecht voor Hoog Catharijne; kan dat zomaar?

Reclame in parken in Utrecht voor Hoog Catharijne; kan dat zomaar?
Bron: Twitter Jan Wijmenga
In verschillende parken in Utrecht is een grote reclamezuil geplaatst van Hoog Catharijne. Kan dat zomaar, vroegen verschillende bewoners zich af. Ja dat kan, met de juiste vergunning, en wel een evenementenvergunning.

In verschillende parken in Utrecht is een grote reclamezuil geplaatst van Hoog Catharijne. Kan dat zomaar, vroegen verschillende bewoners zich af. Ja dat kan, met de juiste vergunning, en wel een evenementenvergunning.

Een reclamezuil is geen evenement. Toch was het met het aanvragen van een evenementenvergunning wel mogelijk om de reclame in de openbare ruimte te plaatsen. Dat komt doordat de reclametas refereert aan het evenement om te vieren dat Hoog Catharijne 50 jaar bestaat.

Omdat er verschillende dingen georganiseerd worden rondom dit evenement kan het bedrijf dus ook dit soort reclame-uitingen meenemen in de vergunning, aldus de gemeente. De gemeentewoordvoerder geeft ook een ander voorbeeld, het Gouden Kalf. Dat is ook een uiting die jaarlijks terugkomt en hoort bij een evenement, namelijk het Nederlands Film Festival.

33 Reacties

Reageren
 1. New England

  Zullen we een evenement organiseren om deze reclamezuilen te voorzien van een overkapping?

 2. Cristo

  inpakken maar!

 3. Uuu

  Zie je hoe kort de lijntjes tussen de gemeente Utrecht en deze geldwolven zijn. Wie is er nu de baas in Uutje?

 4. Geenstijl@Utrecht

  Als deze reclame uiting ten goede komt om het openbare groen te onderhouden,heb ik er geen moeite mee,wel als er barbecues worden uitgedeeld aan ambtenaren.

 5. Le coq sportif

  Een vergunning aanvragen is 1 ding, maar dat ie dan ook nog wordt verstrekt voor dit soort onzin, dat is wel heel vreemd

 6. Rob H.

  “Zonder met de omwonenden te overleggen.”

  Dan vind je jezelf ook wel heul erg belangrijk…

 7. BdV

  Het afsluiten van de afbeeldingen door op de X in de rechterbovenhoek te klikken werkt niet. Een heel bijzonder idee van Elon.

 8. W

  @le coq: precies! Waarom wordt hier door de gemeente een vergunning verleend?
  Aanpalend: voor mijn horecatent zou ik ook graag een enorme zuil/parasol plaatsen in het g-park. Bij wie kan ik me melden @gemeenteutrecht?

 9. Jeroen

  @Uuu het is allang bekend wie de baas zijn in Utrecht. Namelijk Klepierre, Jaarbeurs en de Rabobank.

 10. Moniek

  Ik zou graag reclame voor de Utrechtse parken willen in Hoog Catharijne.

 11. Hetty

  Met het wegmoeten van Roost heeft Hoog Catharijne duidelijk geen boodschap…..pentas. Wel een mooi landschap op deze groene tas, overigens.

 12. Kees Truijens

  Genant

 13. Ontzuring

  Als er met omwonenden overlegd moet worden gebeurt er helemaal nooit meer iets. De “niet in mijn achtertuin” reflex is hiervoor te groot. Een park is ook geen eigendom van omwonenden en de reclame is niet permanent, dus wat precies het probleem is, is mij onduidelijk. Vrij zuur dit alles.
  Mooi landschap op de tas inderdaad

 14. Nina

  Voor dit soort reclame uitingen zijn er vierkante, verlichte borden die aan lantaarnpalen worden bevestigd. Dit is niet nodig dus.

  Er is wel lekker veel aandacht gegenereerd…..

 15. Wim

  Zeuren is een vak en daar zijn dus weer een hoop mensen goed in.

 16. Harrie

  50 jaar geleden is er een enorme blunder begaan
  Gelukkig is in ieder geval het kortste stukje snelweg in nederland weer gesloopt en de singel weer terug

 17. Martin

  Er kan wel een reeks van commerciële evenementen die voor een hoop overlast zorgen in de nabije omgeving, georganiseerd worden in die parken zonder reactie op X voorheen twitter. Echter een stille reclame voor een korte tijd is natuurlijk onacceptabel.

 18. W

  @ontzuring: “Als er met omwonenden overlegd moet worden gebeurt er helemaal nooit meer iets.“
  Prima toch als er niks gebeurt? Wie zit er nou te wachten op een spiegelende tas van 2 bij 2 meter?!?!

 19. W

  Mooi landschap op die tas? Het is een spiegel man!

 20. Moniek

  Wie interesseert het überhaupt dat HC 50 jaar bestaat?

 21. WJM

  Reed vanmiddag langs ingang Paperclip, UVV en zag dat belachelijk!!!! grote reclameding staan! Afschuwelijk en smakeloos!
  Wie geeft hier toch een akkoord voor?

 22. Peter

  Gadverdamme.
  Gaan ze de parken ook nog verpesten.

 23. Wies

  Wat een gezeur. Prima dat dit in de parken te zien is. Mij zullen ze niet snel in HC vinden. Maar een gezond HC is wel in het belang van de stad.

 24. Willem

  Misschien moeten de reaguurders beter opletten als de vergunning aangevraagd wordt, en dan bezwaar maken. Vrij nutteloos om hier pas als alle procedures zijn afgerond je afkeuring te laten blijken, terwijl je daar in de vergunningprocedure alle ruimte voor had gehad. En dan ook nog iedereen de schuld geven. Vrij sneu

 25. Herman

  Komkommertijd, als dit nieuws is……

 26. Scherpschutter

  @Moniek 16:48

  Het interesseert mij!

  Natuurlijk een prachtige prestatie dat een commercieel centrum als HC liefst een halve eeuw weet te overleven op basis van niets anders dan de gunning van vrijwillig betalende klanten te hebben en houden….

  Een mooie gelegenheid om nog eens stil te staan bij de de nummer 1 vooruitstuwende kracht ter wereld; kapitalisme.

  *pinkt plechtig saluerend een klein traantje weg*

 27. Hans

  Is het mogelijk om een kapvergunning te verlenen om dit soort reclamemeuk eruit te hakken?

 28. Uuu

  @ Mistoetert

  Je bedoelt natuurlijk dat het ernstig verpauperde en verwaarloosde privé-winkelcentrum (met een in de jaren tachtig/ negentig al verouderd concept) met steun van gemeenschapsgeld moest worden aangepakt en verbouwd, omdat de stad zwaar leed onder de overlast. Het winkelcentrum stond eind jaren negentig, de bloeitijd van het neo-liberalisme zelfs, voor flinke delen leeg. Nu hebben wij dus met ons allen betaald aan de opknapbeurt en sluizen de aandeelhouders de winsten die ze maken (waardoor ze dus ook meer mee hadden kunnen betalen) weg naar hun eigen bankrekening.

  Ja, met steun/ subsidie/ “bijstand” kan ik ook ondernemertje spelen. Wel de lusten, niet de lasten en geen verantwoordelijkheid dragen voor de risico’s. Echte kapitalisten draaien zich om in hun graf bij het aanzien en horen van deze “ondernemers”.

 29. Moniek

  @Scherpschutter
  Vijftig jaar overleven op basis van winkels met schoenen, kleding en meer van dat soort saaie kapitalistische goederen, zou je inderdaad knap kunnen noemen. De dwang die Klépierre op de gemeente uitoefent om de routes zodanig in stand te houden dat voetgangers als vanzelf door hun vervelende winkelcentrum slenteren, is in mijn ogen geslepen. Ik heb weinig vertrouwen in dit vanuit Parijs verticaal aangestuurde concern.

 30. Uuu

  @ Misschuttert

  Als mensen vanuit hun natuur zo graag willen kopen in dat creamtorium, of wannabe-middenoosterse-sjiek, waarom moeten mensen dan met gedwongen looproutes langs alle winkels geloodst worden en verleid worden om daar te kopen?

  Alle marketing en brainwashing trucs en technieken worden door kleppierre immers van stal gehaald. En nu doen ze net alsof Utrecht feest viert vanwege een private ondernemer die al 50 jaar beslag legt op de publieke ruimte en al 50 jaar tot aan hun oksels in het gemeenteapparaat in Uutje zit en daarmee het gemeenteapparaat regelmatig verleid/ dwingt dingen te doen die in strijd zijn met het algemene belang van de gemiddelde Utrechter.

  Utrecht was zonder Hoog Catherijne net zo’n bloeiende stad geweest als het nu is. Het is immers de 4e stad van het land en zo goed als meest centraal gelegen stad in het land. De aantrekkingskracht van Utrecht komt niet door Hoog Catherijne, ook al wil men nu wederom mensen overtuigen van het feit dat HC goed is geweest voor Utrecht. HC is vooral goed voor de aandeelhouders van HC.

 31. Moniek

  @Uuu
  Er staan nog steeds flinke delen langdurig leeg van dit prachtige “commerciële centrum”, min of meer handig verhuld door spiegels, grote foto’s, schotten met leuke rebussen erop, en zelfs een tijdelijk toiletcentrum. Als je in Stadskanaal woont, zie je dit vanzelfsprekend niet dagelijks. De “vooruitstuwende kracht”, kapitalisme geheten wankelt in HC toch echt een beetje op zijn eerste plaats.

 32. Jeffrey

  In 2068 verloopt als het goed is het erfpacht op de grond van Hoog Catharijne. Daarbij waarschijnlijk ook alle rechten en plichten die de gemeente destijds met Bredero/Empeo en alle opvolgers heeft afgesproken. Als Hoog Catharijne nog 43 jaar mag staan zullen we zien wat eruit komt: de hang om het monumentaal te verklaren. of de drang om het direct te slopen. Voor het zover is zullen ze de boel rond 2035-2040 vast nog een keer grondig willen verbouwen.

 33. Koel Hoofd

  Het is een pop up monument voor 50 jaar hersenloos consumentisme.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).