Red Bull opent studieplekken in Winkel van Sinkel tijdens tentamenperiode | De Utrechtse Internet Courant Red Bull opent studieplekken in Winkel van Sinkel tijdens tentamenperiode | De Utrechtse Internet Courant

Red Bull opent studieplekken in Winkel van Sinkel tijdens tentamenperiode

Red Bull opent studieplekken in Winkel van Sinkel tijdens tentamenperiode
Er komt een Red Bull Study Club in de Winkel van Sinkel van 28 tot en met 31 oktober. Het drankenmerk creëert in de Winkel van Sinkel werkplekken, omdat er te weinig plekken voor studenten zijn tijdens tentamenweken.

Er komt een Red Bull Study Club in de Winkel van Sinkel van 28 tot en met 31 oktober. Het drankenmerk creëert in de Winkel van Sinkel werkplekken, omdat er te weinig plekken voor studenten zijn tijdens tentamenweken.

De Winkel van Sinkel opent de deuren voor blokkende studenten tijdens Red Bull Study Club eind oktober. Dit werd eerder in nachtclub De Marktkantine in Amsterdam gedaan en toen kwamen ruim 400 studenten studeren.

In totaal kunnen 800 studenten tijdens hun tentamenweek komen studeren in de Winkel van Sinkel. “Red Bull is als merk actief in het nachtleven en in de studentenwereld”, schrijft de organisatie en ziet daarom kansen om wat aan het probleem van een tekort aan studieplekken te doen.

Carmen Reissig, student aan de UU en mede-organisator van Red Bull Study Club, licht toe: “Ik heb het geluk dat ik aan de universiteit studeer, maar vriendinnen worden regelmatig geweigerd aan de deur van de bieb, omdat ze niet op de universiteit studeren of omdat het vol is. Het lijken wel uitgaanspraktijken met uitsmijters bij de ingang.”

Studenten kunnen per dagdeel reserveren zodat ze zeker zijn van een werkplek. De dag is verdeeld in twee delen, waarin 100 studenten tegelijkertijd kunnen studeren van 08:00 – 18:00 uur en van 18:00 – 00:00 uur. Gratis tickets zijn te krijgen via redbull.nl/studyclub.

9 Reacties

Reageren
 1. Ron

  Hoe creëer je afhankelijkheid !

 2. Gerard Brugmans

  Die marketingcowboys zitten ook echt helemaal nergens mee, dit voelt niet goed!

 3. Bernhard

  Goede zaak, ongeacht de commerciële motieven. Iedere (ex-)student weet hoe groot het tekort aan geschikte studieplekken in de stad is, vooral tijdens tentamenperioden. Overigens is het ook een goede zaak dat hbo’ers geweigerd worden in de UNIVERSITEITSbibliotheek.

 4. Karel

  Vanuit de universiteit is het natuurlijk begrijpelijk dat eigen studenten voorgaan, maar helaas zijn HBO studenten voor dingen als studieplekken vaak wel afhankelijk van de universiteiten omdat daar kwaliteit gewoon een stuk hoger in het vaandel staat dan bij de hogescholen. Die worden vaak gerund met minimale faciliteiten om maar zoveel mogelijk studenten te kunnen voorzien. Je ziet het terug in veel andere dingen. Er zijn in veel steden door de universiteit gesteunde en daarvoor gesubsidieerde bedrijven en ruimtes (van winkels met studiematerialen tot sportfaciliteiten, psychologische begeleiding en huisvestingshulp) die op een hogeschool onvindbaar zijn. Je kunt het de HBO-ers dus moeilijk kwalijk nemen dat ze bij de universiteitsbibliotheek aankloppen.

 5. Theo

  Ik werk op de UU en kom in veel verschillende gebouwen. Hoewel altijd beweerd wordt dat er te weinig studieplekken zijn, zie ik in heel veel gebouwen heel veel lege plekken, zelfs tijdens tentamenperiodes. Studenten moeten wat mij betreft beter gewezen worden op studieplekken in andere gebouwen, dat zou al veel drukte in de bibliotheken schelen. Als je kunstgeschiedenis studeert en readers moet lezen, kun je ook prima in een bètafaculteit op de Uithof gaan zitten als de bieb op de Drift vol zit. Alle universiteitsgebouwen zijn in principe openbaar dus je kunt zo overal naar binnen lopen.

 6. Marc

  Er is helemaal geen gebrek aan studieplekken. Alleen is iedereen er blijkbaar van overtuigd dat het onmogelijk is om thuis te studeren.

 7. MJPD

  @Marc
  Dat vroeg ik me ook al af. Studeren in de eigen vertrouwde omgeving lijkt me toch het beste in plaats van in een omgeving met alleen maar afleiding van anderen.

  Heel (kuch)MVO-verantwoord(kuch) van RedBull natuurlijk, de sluikreclame nemen me maar voor lief. RedBull zou betere sier maken als al het zwerfafval eens wordt opgeruimd veroozaakt door blikjes. Schijnt energie te geven, behalve om het in de prullenbak te gooien. Wijdt daar maar eens een reclamecampagne aan.

 8. Herman

  Mooi voorbeeld van het beïnvloeden van mensen om rommel te gaan drinken onder een onschuldig sausje…
  Ieder weldenkend mens weet dat Red Bull zoete troep is die slecht voor de mens is en dat weggegooide RB de grootste bron van vervuiling zijn.
  Beetje vergelijkbaar met Coca Cola die sportevenementen sponsoren onder mom sporten is gezond….

  En over aantal jaar allemaal verrotte tanden, afhankelijk van suiker, overgewicht en een verrot milieu.
  Jong geleerd is slecht afgeleerd…..

 9. Cico

  Wat is er veranderd? Toen ik studeerde kon je op de HU prima een studieplek vinden. Maar ik studeerde liever op m’n kamer of nam zelfs de trein naar Groningen en terug om in de coupe te studeren. Combineren met wat leuks.
  Is het vanwege die studielening dat studenten meer ruimte opeisen?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).