Roofvogel trekt veel bekijks in Utrechtse binnenstad | De Utrechtse Internet Courant Roofvogel trekt veel bekijks in Utrechtse binnenstad | De Utrechtse Internet Courant

Roofvogel trekt veel bekijks in Utrechtse binnenstad

Roofvogel trekt veel bekijks in Utrechtse binnenstad
Foto's: Bas van Setten
Een roofvogel die zondagochtend in de Springweg in Utrecht was geland trok veel bekijks. Het dier is vermoedelijk bij een roofvogelhouder ontsnapt.

Een roofvogel die zondagochtend in de Springweg in Utrecht was geland trok veel bekijks. Het dier is vermoedelijk bij een roofvogelhouder ontsnapt.

Het is niet bekend wat voor soort vogel het is. De touwtjes aan de poten lijken erop te duiden dat het geen wild dier is. Ook leek de vogel niet bang te zijn voor mensen.

De roofvogel heeft een tijdje voor een raam aan een woning in de Springweg gezeten. Veel passanten stopten om een foto te maken van het indrukwekkende dier.

Een medewerker van handhaving alarmeerde de dierenambulance, maar voordat die arriveerde was de vogel al gevlogen. Het is niet bekend waar het dier nu uithangt.

24 Reacties

Reageren
 1. Jurriaan

  Dankzij de app Seek: Het is een woestijnbuizerd.

 2. wollie

  slechtvalk?

 3. Koel Hoofd

  Hij ziet er uit als een jonge woestijnbuizerd die op avontuur is.
  Bij valkeniers vragen of ze er eentje kwijt zijn.

 4. Seyst

  Laatst met m’n zoon door de stad gelopen en in park Lepelenburg zat een vrouw met een zeer gelijkende vogel op een bankje. Tijdje mee gepraat en foto’s en filmpje gemaakt met mijn zoon die die vogel aait.
  Wellicht helpt dat bij het lokaliseren?

 5. erwin

  Woestijnbuizerd.

 6. Scherpschutter

  Prachtig beest zeg!

 7. Pee

  Hij heeft volgens mij wel een soort leren touwtje aan zijn poot.

 8. Zwaon

  Huismus.

 9. Peet

  Er loopt regelmatig vrouw over lepelenburg met zo,n vogel op haar schouder,,..

 10. bawang putih

  opgevoerde valkparkiet

 11. Kadoendra

  @Peet

  Misschien heeft die mevrouw op haar andere schouder een engeltje en loopt zij daardoor heel mooi in balans ………………….

 12. Liek

  Als die inderdaad van iemand is bij wie die op z’n schouder zit ipv op een handschoen, snap ik dat de vogel is weggevlogen !
  Te hopen dat die word ingevangen door een erkend valkenier en dan de eigenaar achterhalen!

 13. Dave Schmitt

  Roodstaartbuizerd
  Onlangs 1ex ontsnapt in België omg Gent

 14. JdV

  Zou hij lekker smaken, zo’n woestijnbuizerd? Met een glaasje rode wijn er bij?

 15. SaskiaO

  Wat vreselijk, die touwen om zijn poten. Ik hoop dat zijn poten hierdoor niet afsterven. Roofvogels moet je niet als huisdier of voor roofvogelshows houden: dat is dieronvriendelijk. Dit dier hoort in het wild thuis. Hopelijk vallen de touwen eraf en kan het dier voortaan in vrijheid leven.

 16. Kees Truijens

  Opmerkelijk verschil tussen reacties op dit bericht. Enerzijds pogingen tot identificatie van de vogel: soort, eerder gezien in de buurt en anderzijds melige grappen van mensen zonder kennis van zaken.

 17. Anne Marie ten Berge

  Hoe kan een roofvogel een eigenaar hebben ? Een vogel is geen hond of een kat ! Ik ken die vogel en die mevrouw. De roofvogel zat op een leren handschoen en mocht geaaid worden. Ik heb ook die touwtjes gezien.
  Bij tijd en wijlen hing hij te bengelen aan die touwtjes. De vogel werd dan met een zwiep weer terug op de handschoen geslingerd. Ik bid dat de roofvogel in alle vrijheid over zijn opgelopen trauma heen kan komen en een aaibare partner vindt.

 18. Kadoendra

  @JdV

  Misschien smaakt ‘ie naar een woestijnscharrelkip en dan kan je beter een glaasje witte wijn erbij nemen.
  Maar als ‘ie naar een woestijnplofkip smaakt kan je beter een biertje erbij drinken.

 19. Robertjc

  Hij komt om van de honger als we ‘m niet op de hoogte brengen van dat anderhalve meter-gezeik.

 20. Nina

  Genoeg te eten voor hem. Muizen zat in Utrecht

 21. Anna

  De mens vind dat hij alles maar naar zijn hand kan zetten. Zoals een roofvogel op je schouder vastbinden. Een roofvogel is een wild dier laten we dat zo houden.

 22. Anne Marie ten Berge

  @ dave schmitt, Een jaar geleden liep de mevrouw de vogel al dagelijks ‘uit te laten’ als het niet regende. Het kan dus niet de roodstaartbuizerd zijn uit Gent.

 23. The true vlek

  Laat die vogel eens met de duiven op de Zambesidreef spelen–of anders met de mensen die de duiven constant voeren en zelf elders (duivenpoepvrij) wonen!

 24. Dierentuinen bezuinigen ?

  Misschien proberen dierentuinen wat onkosten te drukken door vogels vrij te laten ?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).