CDA in Utrecht maakt zich zorgen om aanpak ratten in Sterrenwijk | De Utrechtse Internet Courant CDA in Utrecht maakt zich zorgen om aanpak ratten in Sterrenwijk | De Utrechtse Internet Courant

CDA in Utrecht maakt zich zorgen om aanpak ratten in Sterrenwijk

CDA in Utrecht maakt zich zorgen om aanpak ratten in Sterrenwijk
De fractie van het CDA in Utrecht heeft schriftelijke vragen gesteld over de ratten in de Utrechtse wijk Sterrenwijk. Een bewoonster zou zelfs haar woning zijn ontvlucht.

De fractie van het CDA in Utrecht heeft schriftelijke vragen gesteld over de ratten in de Utrechtse wijk Sterrenwijk. Een bewoonster zou zelfs haar woning zijn ontvlucht.

De vragen worden gesteld na berichtgeving in het AD gisteren. Bewoners aan de Notebomenlaan zouden veel last hebben van ratten.

Sander van Waveren, fractievoorzitter van het CDA: “Het CDA maakt zich zorgen om de aanpak van rattenoverlast in Utrecht en stelde vorig jaar vragen over deze aanpak in Kanaleneiland. Opnieuw ziet het CDA dat de communicatie en verantwoordelijkheidsverdeling tussen gemeente, burger en corporatie een probleem lijken te zijn. Ook is het voor bewoners niet duidelijk waar zij de overlast kunnen melden.”

Van Waveren wil weten of de wethouder een integrale aanpak nodig vindt. Ook in Kanaleneiland is er volgens het CDA nog met enige regelmaat sprake van ratten.

8 Reacties

Reageren
 1. James

  Ik woon in Kanaleneiland en kom op mijn wandeling van de tram naar mijn huis dagelijks ratten tegen. Vorige week zelfs vijf stuks op een afstand van misschien 500 meter. Wordt tijd dat er actie wordt ondernomen!

 2. Katja

  Niet alleen op 4 voeten…

 3. Marieke

  Het CDA zou zich met belangrijker zaken moeten bezighouden dan die enkele rat, die nu eenmaal in de stad hoort. Kom op voor noodlijdende mensen en dieren, en houd op met die hetze tegen ratten. Preventieve maatregelen (zoals afdichten van buizen) zijn daar wel nodig zo te zien, maar ga niet met gif strooien. Dat is ook nog eens gevaarlijk voor mensen.

 4. Lombokker

  Ratten komen af op eetbaar afval. Kwestie van handhaven én voorlichting om een rattenplaag te bestrijden.

 5. JdV

  @James. Op Kanaleneiland sterft het van de bruine ratten inderdaad. Een gevaar voor de volksgezondheid. Inhuren van bedrijven om ze uit te roeien lijkt de enige werkbare oplossing.

 6. Mohamed van Kanaleneiland

  @James 23/8/2017 – 9:38,

  Ja op kanaleneiland stikt het van de raten ik zie ze dagelijks rondlopen, zelfs op het winkelcentrum stikt het ervan.

 7. Cico

  @Marieke: je onderschat de rat wel heel erg. De rat is in een mum van tijd een complete plaag, ze planten zich snel voort. Ze dragen dodelijke ziektes, vreten vuilnis en ons voedsel, pissen en schijten er vervolgens over, knagen kabels door ondergronds, aangevroten planten en wortels (zelfs hele bomen kunnen afsterven).
  Er wordt nooit met gif gestrooid, anders heb je ook geen honden meer. Let maar eens op die grijze kastjes die overal in de stad en in HC staan. Dat zijn afsluitbare gifbakken voor ratten.

 8. stefan

  Ratten komen af op de troep die mensen op straat gooien. In bepaalde wijken is daar meer sprake van dan in andere. Kanaleneiland en Sterrenwijk bijvoorbeeld, dat zegt wel genoeg over de mentaliteit van de bewoners daar.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).