Sneeuwman van 10 meter kijkt uit over Utrechtse Catharijnesingel Sneeuwman van 10 meter kijkt uit over Utrechtse Catharijnesingel

Sneeuwman van 10 meter kijkt uit over Utrechtse Catharijnesingel

Sneeuwman van 10 meter kijkt uit over Utrechtse Catharijnesingel
Foto: Robert Oosterbroek
Op een dak aan de Catharijnesingel in Utrecht is deze week een goeiig glimlachende sneeuwman verrezen. Het begon bij een idee van Lot Klaassen, gewoon voor de gein. Maar de bijval werd steeds groter en zo groeide ook de sneeuwman.

Op een dak aan de Catharijnesingel in Utrecht is deze week een goeiig glimlachende sneeuwman verrezen. Het begon bij een idee van Lot Klaassen, gewoon voor de gein. Maar de bijval werd steeds groter en zo groeide ook de sneeuwman.

“Ik zit zelf al sinds maart elke dag thuis. Nu er gewoon echt niks te doen valt, ga je maar wandelen. Dan is dit natuurlijk wel een super leuke cheer-me-up, toch?” vertelt Lot. De sneeuwman staat sinds kort op het dak van haar huis in de Utrechtse binnenstad.

Lot: “Het leek me een grappig idee om een sneeuwpopje neer te zetten. Eén van 2,5 of 4 meter. Maar toen zei iemand dat ze er ook veel groter zijn. Dat idee kon ik niet meer afschudden. Er lopen hier ’s avonds veel mensen langs en het is toch leuk om die een glimlach te bezorgen.”

‘Gesneeuwbald’

Lot had vervolgens het idee om een sneeuwpop van zo’n 6 meter hoog op te zetten. “We wonen met z’n twaalven in huis, dus ik dacht: lachen. We zien wel wie er mee willen betalen.” Toen is het initiatief gaan rollen en als het ware ‘gesneeuwbald’ in de vriendenkring van Lot. “Misschien is het omdat het een raar jaar is, maar uiteindelijk hebben 70 mensen geld ingelegd.”

De sneeuwman van 6 meter staat nu beneden in het huis; op het dak plaatsten ze er namelijk eentje van 10 meter. Lot: “We zijn in huis heel erg fan van kerst. Het is leuk om nu zoiets te doen. Ik krijg superveel leuke reacties, ook van mensen die ik niet ken.”

De sneeuwman aan de Catharijnesingel is ’s avonds tot een uur of 21.00 à 22.00 te bewonderen. Daarna halen Lot en haar huisgenoten de witte reus naar beneden, voor de nacht. Ergens in de ochtend wordt hij weer opgezet.

14 Reacties

Reageren
 1. Fred

  Leuke ludieke actie, ik mag dat wel.

 2. Berk

  Ben benieuwd of ze gevraagd heeft wat de rest van de buurt er van vindt. Leuke reacties hoor je snel natuurlijk. Mensen die het eigenlijk niks vinden zullen denk ik niet zo snel hun mond opendoen.

 3. Joris

  Leuk 🙂

 4. Hetty

  Hartelijk dank, Lot Klaassen en DUIC, jullie hebben ook online al een glimlach op mijn gezicht getoverd met deze prachtige reusachtige sneeuwman.

 5. JdV

  Erg leuk !!

 6. G.H.

  Geweldig!
  Die gaat onze loopjes ook opleuken, haha

 7. Anne Fleur

  Catherijnesingel is geen binnenstad.
  Binnen de singels alleen!

 8. Cor Nelis

  Pas maar op, als de ambtenaren van de Gemeente Utrecht hier achter komen volgt er vast een gepeperde rekening voor precariorechten of omdat er wellicht een vergunning voor nodig zou zijn. Leuke dingen voor de mensen, daar houdt de Gemeente Utrecht niet van!

 9. UTRECHTSE JANTJE

  Erg leuk initiatief van deze woongroep , en in deze sombere donkere tijd zijn alle leuke ideeën meer dan welkom , om de mensen weer even een glimlach op hun gezicht te brengen …. Hulde Lot Klaassen …..

 10. jankanerwatvan

  @ Anne Fleur:

  Kom maar op met die bronnen!
  https://www.utrecht.nl/wonen-en-leven/wijken/wijk-binnenstad/

  Leuke actie btw!

 11. Edith

  Uit de buurt: ja dit kunnen wij zeer waarderen! Wat een vrolijkheid: top!

 12. G.H.

  Vandaag troffen wij de sneeuwman aan tijdens zijn middagdutje:
  https://imgur.com/zcYwFwJ

 13. Wim

  @Berk zuurpruim moeten gewoon hun mond houden in deze sombere tydens dus dat is dan geregeld

 14. Herman

  Wat leuk en spontaan!
  Heerlijk geen gezeik net subsidies, gewoon stel mensen die wat leuks bedenken.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).