SP organiseert stoepkrijtwedstrijd voor stadhuis Utrecht - De Utrechtse Internet Courant SP organiseert stoepkrijtwedstrijd voor stadhuis Utrecht - De Utrechtse Internet Courant

SP organiseert stoepkrijtwedstrijd voor stadhuis Utrecht

SP organiseert stoepkrijtwedstrijd voor stadhuis Utrecht
Archieffoto
De SP in Utrecht organiseert een stoepkrijtwedstrijd voor het stadhuis in Utrecht op 4 juli. De partij is het namelijk oneens met de boete die vier studenten kregen voor het spuiten van stoepkrijt.

De SP in Utrecht organiseert een stoepkrijtwedstrijd voor het stadhuis in Utrecht op 4 juli. De partij is het namelijk oneens met de boete die vier studenten kregen voor het spuiten van stoepkrijt.

In de Utrechtse Algemene Plaatselijke Verordening staat dat stoepkrijten niet is toegestaan. Volgens SP-raadslid Ruurt Wiegant moet dit verbod snel opgeheven worden: “Deze kinderachtige regel mag wat de SP betreft snel uit het lokale wetboek gehaald worden door burgemeester Jan van Zanen.”

De SP nodigt daarom alle kinderen uit om woensdag 4 juli vanaf 14.00 uur zo fraai mogelijk met stoepkrijt de tekst ‘I love Jan van Zanen’ aan te brengen op de stoep op de Stadhuisbrug. De burgemeester zelf wordt gevraagd de mooiste uit te kiezen en de politie wordt uitgenodigd om toezicht te houden op een ordelijk verloop.

Spuitstoepkrijt

Wiegant: “Studenten protesteerden tegen de bezuinigingen die de universiteit wil doorvoeren op de faculteit Geesteswetenschappen. Volstrekt belachelijk dat daar überhaupt tegen opgetreden wordt. Laat staan een boete van € 140 per persoon. We hebben het hier niet over bekladden, maar vrijheid van meningsuiting. Met één emmertje water of één buitje is het spuitstoepkrijt weer weg.” Student & Starter steunt de actie van de SP ook.

Eerder vandaag reageerde de politie al op de boete voor de studenten. Via cameratoezicht zag de politie dat de vrouwen met spuitbussen grote roodgekleurde teksten spoten op meerdere locaties op de straatstenen van de Drift. “We gingen daarheen en hebben hen hiervoor bekeurd. Het bleek te gaan om een verfachtige stof waarvan niet duidelijk was of deze met water/regen weg zou spoelen. Het bekladden van gemeente-eigendom of andermans privé-eigendom is verboden.”

16 Reacties

Reageren
 1. MJPD

  Is het al komkommertijd bij de gemeente Utrecht? Blijkbaar zijn alle belangrijke kwesties al opgelost, aangezien men hiervoor tijd heeft.

  Ik stel voor dat we voor het huisadres van SP-er Ruurt Wiegant zo fraai mogelijk met stoepkrijt de tekst ‘I love Jan van Zanen’ (of ‘I Love Mao Zedong’, dat is gelet op zijn politieke partij toepasselijker) aan te brengen op de stoep. Er zijn er twee in Utrecht: Wijde Begijnestraat of Falklanddreef.

 2. Barend

  Mijn hemel wat een kinderachtig gedoe zeg.
  SP, grow up please en ga je met zinnige zaken bezighouden.

 3. Peter

  Is dat kinderachtig? Het enige kinderachtige hier is het ‘stoepkrijtverbod’ met een boete van €140. Kom op zeg!

 4. Andersom

  Gemeente eigendom?

  De gemeente is eigendom van de gemeenschap, u weet wel, de burger. Dat realiseert zich de gemiddelde ambtenaar al niet meer.

  Zij moeten doen wat wij zeggen, niet andersom. Daardoor gaar het zo gruwelijk mis tegenwoordig. Zij, de ambtenaartjes, denken precies andersom.

 5. JdV

  De SP staat waarschijnlijk als eerste huilend bij de politie als hun hoofdkantoor zou worden bechreven met anti-sp teksten. Heb trouwens geen idee waarom een partij met directe relaties met de chinese dictatuur zich drukt maakt over de vvmu. Hun partijgenoten hadden op het Tianmen plein in Bejing weinig moeite met het vermoorden van mensen die daar voor opkwamen. Nogal behoorlijk hypocriet dus.

 6. Wollie

  Stoepkrijt Partij

 7. Arjan Verhoeven

  Kleuters.

  Waarom besteed de raad zijn tijd aan zulke futiliteiten? Fietswedstrijden, gekleurde zebrapaden, stoepkrijt, het is bijna schunnig. De enorme schuldenberg is kennelijk iets wat de ambtenaren maar moeten oplossen. Tegen de tijd dat Utrecht een artikel-12 gemeente is geworden zijn de huidige leden allang foetsie.

 8. Herman

  leuke actie, hopelijk is de politie ook zo sportief om mee te doen.
  beter lol dan azijn gezeur

 9. Schilder

  Het was geen krijt,,maar spuitverf

 10. Geenstijl@Utrecht

  Nu ben ik wel voor orde en handhaving hoor, maar vaak heeft de politie het ook mis in haar onderzoek ter plaatse, en ben je de pineut omdat de verbalisant ambtsedig even een verbaal typt om zijn gelijk te halen.
  Dit verbod op stoepkrijt is echt buitenproportioneel en achterhaalt, eigenlijk een beetje truttig jaren 50 gehalte.

 11. Yoshua

  Laat de Stoepkrijt Partij deze keer weer een vervuilend reclamevliegtuig boven de stad rondjes maken met I Love Jan van Zanen tekenwedstrijd?

 12. Tiny

  @ JdV Grote woorden en op zijn best verwerpelijk. Zelfs als je alleen loopt te trollen is dit beneden peil. Moet er nu een antwoord komen als ‘en jouw ideologische vrienden vermoordden 6 miljoen joden’? Dat is even inaccuraat als jouw opmerkingen. Het is whataboutism. Het gaat hier over een stoepkrijtverbod in Utrecht, niet over het schandalige regime in China.
  Mijn probleem met whataboutism is dat het elk moreel dilemma terzijde schuift. JdV kan alles doen, laten en vinden want ‘de familie van Jantje maakte 30 jaar geleden ook een fout ‘of Ingrid retweette wat raars in 2015 dus elk woord wat zij zegt gaat nergens over’. Een wereld zonder waarden, vormgegeven door hypocrisie en haatzaaierij is het resultaat.
  Ik sta ideologisch ver van zowel de SP als JdV. Moreel voel ik me meer verbonden met de eerstgenoemde, want ik zie meer argumenten die ter zake doen, al deel ik vaak niet de conclusie die eruit getrokken wordt. Over het stoepkrijtverbod hebben ze gewoon gelijk, afschaffen. Hoeven we ook niet meer over deze futiliteiten te roeptoeteren.

 13. JdV

  @tiny. Het blijft opmerkelijk dat een fundamenteel anti-democratische partij het argument vvmu gebruikt als het over dit soort onderwerpen gaat. Het staat je uiteraard vrij om de oorlog en allerlei andere onzinargumenten er bij te betrekken. Dat is ook vvmu. Maar ik zou niet op de SP rekenen als het er op aankomt. En verder hou ik mij verre van abjecte teksten over het vermoorden van 6 miljoen joden. Als er iemand zich schuldig maakt aan haatzaaien ben jij dat wel. In tegenstelling tot jou en jouw maoistische vrienden ben ik een groot voorstander van de vvmu. En “ mijn ideologische vrienden “ komen juist op voor de vrijheid van homo’s, joden en alle andere minderheden. Dat is meer dan dat de inwoners van Tibet kunnen zeggen over China en haar 5e kolonne in NL genaamd de SP.

 14. joop gerritse

  Maarre… was het nou stoepkrijt, of verf? Is het al weg, en hoe is het verwijderd? Doen de feiten er nog een beetje toe?

 15. Tiny

  @ JdV je poogt de mening van een partij in diskrediet te brengen door deze te associëren met een moordend regime waar ze geen deel van uitmaken (of maakten) en welke niets met het onderwerp (stoepkrijten) te maken heeft. Dat is precies een godwin (of waarom godwins gemaakt worden), maar dan zonder ww2. Dat zeg ik dus ook, jij hebt niks daarmee te maken. Ik had je ook – als uitvinders van whataboutism – kunnen associëren met de sovjet unie, en hun moorden. Dat is het verrotte aan whataboutism. Het is makkelijk om op grond van drogredenen een associatie te maken met welk fout voorval dan ook ter ondersteuning van welke mening dan ook. En dat is wat je doet. Inhoudelijk is het zo leeg als wat,
  Dat de SP mijn vrienden zouden zijn, tja, dat meldde ik al, ideologisch heb ik niets met ze. Je probeert weer zo’n trucje uit te halen. Vrijheid van meningsontvangst zullen we het noemen. En wederom, van iedere NL partij kan ik wel minder democratische eigenschappen noemen. Dat maakt ze nog niet anti-democratisch.
  Ik krijg juist vaak het idee dat de grote vijanden van het vrije woord degenen zijn die daar zo’n punt van maken. Namelijk door iedere discussie inhoudelijk de nek om te draaien. Zoals je zelf al laat zien, je ventileert, luistert niet en probeert karaktermoord te plegen zonder argumenten te geven. Snoer ik je de mond door te zeggen dat je maar wat roept? Denk je werkelijk dat de kern van vrijheid van meningsuiting is dat je iedereen zoveel mogelijk tegen de schenen schopt? Denk er nog eens over na.

 16. Robert

  Man man man man… Ik begrijp dat Ruurt een beetje in zijn rode hempje staat nadat het bericht van de politie; iets te voorbarig de verontwaardigde roeptoeter uitgehangen. Maar neem je verlies man in plaats van dit trieste gedrag, je maakt jezelf, je partij en de gemeente hiermee belachelijk.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).