Telegraaf-journalist pakt Utrechts raadslid aan om Instagramfoto - De Utrechtse Internet Courant Telegraaf-journalist pakt Utrechts raadslid aan om Instagramfoto - De Utrechtse Internet Courant

Telegraaf-journalist pakt Utrechts raadslid aan om Instagramfoto

Telegraaf-journalist pakt Utrechts raadslid aan om Instagramfoto
De gewraakte vakantiefoto van Tara Scally. Beeld: Instagram / Tara Scally
Jorn Jonker, parlementair verslaggever van De Telegraaf, heeft op Twitter veel bijval gekregen op een sneer die hij maakte naar het Utrechtse GroenLinks-raadslid Tara Scally. 

Jorn Jonker, parlementair verslaggever van De Telegraaf, heeft op Twitter veel bijval gekregen op een sneer die hij maakte naar het Utrechtse GroenLinks-raadslid Tara Scally. 

In een tweet stuurt Jonker een screenshot van het Instagramaccount van Scally. Hierop is te zien hoe het raadslid poseert bij een oud Volkswagenbusje. Jonker stuurt als commentaar bij de foto: “GroenLinks-raadslid uit Utrecht (idd, waar die milieuzone is) vindt op vakantie ‘vieze’ busjes ineens wel leuk.”

De tweet heeft daarna voor honderden reacties, retweets en likes gezorgd. Sommige mensen laten echter weten de tweet wel heel kort door de bocht te vinden. Tegen hen verduidelijkt Jonker: “Het gaat erom dat je met mooie auto koketteert terwijl liefhebbers in Utrecht dat niet meer mogen.”

Onder haar Instagramfoto heeft Scally aangegeven dat het niet haar auto is en dat ze hem alleen mooi vond voor de foto.

27 Reacties

Reageren
 1. Marcel Benders

  Jezus zeg, wat een kleuter, die zogenaamde journalist. Lekker goedkoop scoren op basis van de onderbuik, medestanders vinden. Het is net pesten op school vroeger. Eigenlijk zijn die rechtse mannetjes allemaal pestkoppen. Dat durf ik wel te stellen eigenlijk.

  Ze heeft er waarschijnlijk nog niet eens in gereden. Je kan ook iets op de foto zetten, omdat het fotogeniek is. Daarnaast is het een vakantiefoto. Het zegt niks over de opvattingen van deze mevrouw. Daar weer naast kan je een ontheffing aanvragen voor klassiekers, inzake de milieuzone in Utrecht; en daar valt deze VW-transporter zeker onder. Een milieuzone is opgericht om er voor te zorgen dat mensen niet met vervuilende barrels op dagelijkse basis gaan rondspoken. als iemand een aantal weekendjes per jaar ene plezierritje maakt in zijn klassieker zorgt dat nauwelijks voor milieuschade.

  Ik ben ook pro-milieuzone, weliswaar beter uitgevoerd dan nu EN ik hou van klassieke auto’s. Ja, het kan!

 2. herman

  De Telegraaf zakt kwalitatief wel heel ver weg in haar laatste stuiptrekkingen om haar massaal weglopende lezers te behouden…..

 3. AS

  Als de journalist nog eens goed naar de foto had gekeken voordat hij er ophef over ging maken, was het hem opgevallen dat de linker achterband LEK is..

 4. Wer

  Tja de telegraaf, eigenlijk zegt dat al genoeg, ranzige krant…

 5. Piet Veerman

  Wat een gezever zeg.

 6. waldorff

  sneu-waarom mag je een oude auto niet mooi vinden/ermee op de foto gaan? Go Tara-en maak nog wat foto’s bij/met oude klassiekers om die Telegraaf gasten te trollen!

 7. Ome Piet

  Onnozel gewijbak van beide kanten. Als je hier al verontwaardigd over kunt zijn (of verontwaardigd over de verontwaardiging erover) dan heb je kennelijk last van vrije tijd. Wie zich hier druk om maakt is kennelijk verder heel erg gelukkig. Gaap.

 8. Johan

  Jorn Jonker, ga je eens bezig houden met nuttige zaken.

 9. Rob Huibers

  Is een Telegraaf-redacteur die zich vergaloppeert nieuws? Ik zou zelf eens even goed nadenken voor je iets publiceert, Duic!

 10. Rottebert Peermans

  Ik zou me drukker maken over het buitensporig gebruik van hashtags door Scary Talla! #irritant #narcistisch #popijopie #doei

 11. Rechts pestkop mannetje

  Citaat Marcel Benders: “Eigenlijk zijn die rechtse mannetjes allemaal pestkoppen. Dat durf ik wel te stellen eigenlijk.”

  De Linksche übermensch heeft gesproken.

 12. ACTK

  Dit soort dingen maken dan wel weer duidelijk hoe degelijk de parlementaire verslaggeving van De Telegraaf in elkaar steekt. Jorn kan rechtstreeks door naar de zwarte lijst. Dat scheelt weer een boel leeswerk in de toekomst…

 13. Wim Vreeswijk

  Dit commentaar op GL is voor mij niet nieuw. Dat heb ik zelf al sinds 1982 toen ik op mijn eigen voorspellend vermogen afging. Verder geen commentaar.

 14. Gregor

  Guatamala…. Wat zou de uitstoot van het vliegtuig naar Guatamala zijn geweest waarin deze mevrouw heeft gezeten? Nee, haar steentje aan het milieu is weer bijgedragen!

 15. J.A.de Kampenaer

  De Telegraaf zei u, die heb ik digitaal, scheelt een stuk in het vernietigen, was al moe van het scheuren!

 16. Willemradio

  @ AS … op ze utregs…. as jij nou het verschil tussen links en regs nie eens weet, reageer dan niet jochie. (LINKER achterbantsie lek, lame niet lache).

 17. Rechts pestkop mannetje

  @ AS. U moet mij eens vertellen hoe u op deze foto kunt beoordelen dat de linker achterband lek is?
  Of weet u het verschil misschien niet tussen links en rechts? Als dat zo is kunt u beter verder zwijgen en u heel diep gaan schamen.

 18. Levensgenieter

  Guatamala………., hoe onmisbaar, kostbaar en nuttig kan deze bus daar niet zijn!! Een land waar deze vervoersmiddelen hard nodig zijn, voor velen onbetaalbaar. Hoe durft deze journalist (nou ja) deze Tekst bij de foto te zetten. Dat is pas vies!

 19. Jacques Reckers

  Wat een onzin allemaal over een foto met een oud busje. Typerend voor de Telegraaf?

 20. Jan

  @Rob Huibers, DUIC doet zelf aan deze onzin mee met een kop als “Telegraaf-journalist pakt Utrecht raadslid aan”.

  Ten eerste werken er geen journalisten bij de Telegraaf en ten tweede gaat het hier niet om iemand even “goed” aanpakken, maar om goedkoop scoren bij de onderbuik reaguurders met waanzinnige tweets.

 21. Paul

  Milieuzone Utrecht geldt alleen voor oude diesels. Oude benzine-barrels met geldige apk, mogen nog steeds het centrum in. Dus ook de meeste oude VW-busjes.

  Dus je kunt nog steeds koketteren met je oude rammelbak onder de Dom, jochie.

 22. Bill

  Dit is inderdaad onzinnig geneuzel van de Telegraaf-journalist, beetje op dezelfde schaal als het geneuzel van de Utrechtse Groenlinks over die paar honderd mooie oude auto’s die de milieuzone niet in mogen. Wat dat betreft benaderen ze elkaar weer wel.

 23. Tim

  Als die mevrouw de CO2 uitstoot om in Quatemala tekomen, kan compenseren door bomen? teplanten. Mag ik met mijn oude auto de milieuzone van Utrecht in als ik ergens een struik plant! Dat is toch dejuiste gedachte gang van GL in Utrecht?

 24. jelmer

  misschien is het wel een omgebouwde eclectische t1 met oude looks.

  zeurpiet

 25. woutvr

  De telegraaf weer, moeten we maar niet meer lezen.

 26. AS

  HA Willemradio en Rechts pestkop mannetje, dit waren de reacties waar ik op zat te wachten. Alleen een oordeel vellen op de reacties en mensen proberen onderuit te halen… De boodschap van mij is dat de band hartstikke plat is
  (op de foto links afgebeeld. Beter?) Jullie mogen best m’n vergrootglas lenen hoor 😉

 27. R. Paree Meijer

  Geachte redactie Telegraaf : Wanneer u daadwerkelijk zo begaan bent met het milieu, dan zou het u sieren wanneer u direct zou beginnen met een krant te drukken die qua pagina aantal minimaal de minder was. De nonsens en sensatie artikelen die u dagelijks produceert/ publiceert zit niemand op te wachten en brengt meer schade aan het milieu toe dan dit busje.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).