Tientallen messen en imitatiewapens te koop op markt Overvecht | De Utrechtse Internet Courant Tientallen messen en imitatiewapens te koop op markt Overvecht | De Utrechtse Internet Courant

Tientallen messen en imitatiewapens te koop op markt Overvecht

Tientallen messen en imitatiewapens te koop op markt Overvecht
Bron: Instagramaccount Politie Utrecht Noord
Een verkoper op de markt in Overvecht bood tientallen messen en enkele nep-vuurwapens aan. Het koopwaar is door de politie in beslag genomen.

Een verkoper op de markt in Overvecht bood tientallen messen en enkele nep-vuurwapens aan. Het koopwaar is door de politie in beslag genomen.

Agenten werden zondag door een bezoeker van de markt gewezen op opmerkelijke spullen die werden verkocht bij een kraam. “De bezoeker vertelde dat er iemand mogelijk vuurwapens zou verkopen”, zegt de politie. Agenten troffen 41 botte messen en zes imitatiewapens aan bij de verkoper.

“Uiteraard is het zeer onwenselijk om deze imitatie wapens te verkopen op de markt. Wanneer wij iemand zien lopen met dit soort wapens zullen wij daar altijd op acteren, met alle mogelijke gevolgen van dien”, aldus de politie.

De agenten hebben de wapens in beslag genomen en er volgt ook nog een onderzoek. “Hierna zal bepaald worden wat het vervolgtraject zal worden voor de verkoper.”

8 Reacties

Reageren
 1. Lombokker

  Dat die messen bot zijn maakt niet uit. Je kunt er wellicht niet goed mee snijden, maar steken gaat net zo gemakkelijk.

 2. Scherpschutter

  Nu vind ik het verbod op privaat wapenbezit al tamelijk absurd en een spreekwoordelijke staatslaars in de nek van de burger, maar een verbod op namaakwapens?! Niet eens klappertjespistolen of proppeschieters?!

  Come on zeg…Als je als burger al niet eens meer de illusie mag wekken dat je je kunt verdedigen tegen agressief geweld, dan is dat toch wel een teken van een overheid met extreem totalitaire neigingen. En wat is er in hemelsnaam mis met messen, die je overal kunt kopen?

  Er is vanuit het perspectief van een burger werkelijk niet 1 zinnig argument aan te dragen om dit te verbieden dat ook maar vaag opweegt tegen de gruwelijke amoraliteit van een verbod hierop.

  Laat die verkoper met rust en ga boeven vangen…

 3. Angelique

  Vuurwapens snap ik. Maar wat is er mis met die schilmesjes? Als dat verboden is, kan de Blokker hier ook wel sluiten.

 4. JdV

  Zo he. Das bijna net zoveel als dat er bij de gemiddelde Blokker of Action te vinden zijn. Dat moeten we natuurlijk niet zo maar willen, dat mensen zo gewoon maar messen en waterpistooltjes verkopen.

 5. Reguurder

  Deze messen op de foto mag je gewoon hebben hóór, als ze maar niet aan beide zijde geslepen zijn, volgens mij is er weer overijverig opgetreden door de verbalisanten.

 6. Kadoendra

  Wat een grote oplichter! een beetje nep-vuurwapens proberen te verkopen!

 7. Anne Marie ten Berge

  Beste ‘reactionairen.’ De wet verbiedt het dragen van namaakwapens niet het ‘ gebruik’ van speelgoed door kinderen. De wet verbiedt voorwerpen te gebruiken als een gewelds-wapen. Zo mag je noch een auto, noch een aardappelschilmesje gebruiken om geweld te plegen. Het verkopen van namaak wapens mag niet en botte messen verkopen ruikt naar oplichterij. Laat het maar aan de Politie over om te bepalen of deze verkoper een boef is.

 8. Katja

  Bij elke vlooienmarkt vindt je dit, niks bijzonders.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).