Twee nieuwe Zara’s, Bershka en Stradivarius in Hoog Catharijne | De Utrechtse Internet Courant Twee nieuwe Zara’s, Bershka en Stradivarius in Hoog Catharijne | De Utrechtse Internet Courant

Twee nieuwe Zara’s, Bershka en Stradivarius in Hoog Catharijne

Twee nieuwe Zara’s, Bershka en Stradivarius in Hoog Catharijne
De ingang van Hoog Catharijne aan het Vredenburg. Foto: DUIC
In het nieuwe Entreegebouw van Hoog Catharijne zullen vier nieuwe winkels gaan openen: Bershka, Stradivarius, Zara Man en Zara Home. De vier Spaanse Inditex merken hebben een huurovereenkomst getekend met Klépierre, de eigenaar en exploitant van het winkelcentrum. 

In het nieuwe Entreegebouw van Hoog Catharijne zullen vier nieuwe winkels gaan openen: Bershka, Stradivarius, Zara Man en Zara Home. De vier Spaanse Inditex merken hebben een huurovereenkomst getekend met Klépierre, de eigenaar en exploitant van het winkelcentrum. 

De vier winkels zullen openen in de eerste fase van het herontwikkelde Hoog Catharijne in het voorjaar van 2017. Ze krijgen samen een vloeroppervlak van meer dan 4.000 m2. De winkels nemen plaats in het nieuwe Entreegebouw, dat direct verbonden is met het Vredenburg.

Inditex heeft sinds 2012 al een vestiging van de Zara in het gebouw De Vredenburg aan het plein, waarvan Klépierre ook de eigenaar is. Hoog Catharijne is het drukst bezochte winkelcentrum van ons land met 26 miljoen bezoekers per jaar. Na de herontwikkeling biedt het winkelcentrum 100.000 m2 aan winkelruimte.

Toekomstbeeld van het 'Entreegebouw'.
Toekomstbeeld van het ‘Entreegebouw’.

22 Reacties

Reageren
  1. Tja

    Leuk voor de sukkels die in merkmarketing trappen.

    Lekkere duurzame merken ook, not.

    Maar ik wens de shop till your drop types sucks met het steeds maar weer verder naar de knoppen helpen van de wereld. Meer, meer, meer, zolang je zelf maar fun hebt toch. Wat zou je een ander mens interesseren.

    Dat deze winkels al vestigingen hebben in Utrecht, tja> meer, meer, meer……..

  2. Erwin

    Goed nieuws! Zeker met Zara Home and Man, weer een paar leuke winkels erbij!!

  3. Erwin

    En ja hoor de azijnpisser(s) hebben zich al gemeld (ik anticipeer alvast op toekomstige zeik berichten).. Fijn dat je lekker generaliseert en iedereen wegzet als sukkels. Hoewel duurzaamheid een belangrijk thema is, is dat niet iets dat je regelt op gemeente, provincie niveau dus roeptoeter dit maar in het EU parlement.

    Niemand verplicht je om daar heen te gaan ‘Tja’,Ga jij lekker duurzaam zitten wezen in de Eco Plaza.

    Utrecht mag blij zijn dat ,met krimpende binnensteden, dergelijke merken investeren in de stad.

  4. Bert

    Ik kijk met smacht uit met de brief van het college B&W en politieke partijen

  5. Tja

    @ Erwin

    Typische reactie van een kop in het zand stekende struisvogel. Inmiddels heeft niemand meer vat op multinationals, maar we stevenen wel in noodtrein vaart af op de volgende mondiale crisis, precies veroorzaakt door dit gedrag.

    Hoezo is een stad met minder winkels per sé slecht?

    Kunnen genoeg winkels omgebouwd worden tot woonhuizen, zoals die ook ooit bestonden in de historische binnensteden. Er is vraag genoeg naar. Het idee dat alles maar winkel moet zijn in een stad is inmiddels ook wel een erg achterhaalde gedachte.

    En ja, je bente en sukkel als je denkt dat je maandelijks nieuwe kleren MOET kopen, of dat je iedere dag schone kleren aan moet Dat zijn ideetjes die door middel van marketing in je hoofd terecht zijn gekomen. Ook als je denkt at dmv steeds maar weer nieuwe kleren andere mensen jouw leuker of een beter mens vinden. Denk er eens even een paar seconden over na en kom dan tot de conclusie dat dit soort ideetjes nergens op slaan. Er wordt eerder veel te veel geshopt dan te weinig.

    Krimpende winkelsteden zijn alleen maar een probleem, omdat de vastgoedwereld er via een lobby bij de politiek er een probleem van maakt. Er wordt veel te vaak ingegrepen in een vrije markt. Is er sprake van krimp, of minder vraag, dan is het gevolg dat winkels failliet gaan. Dat is natuurlijke selectie en je moet als overheid zijnde je daar helemaal niet actief mee bemoeien of er iets van vinden.

    Staan winkels lang leeg, dan zouden ze ook een andere bestemming kunnen krijgen, maar dat wil de vastgoedwereld niet, die nog steeds vrij makkelijk hun zakken vallen overigens, ondanks crisissen de afgelopen jaren.

    En ja, je kop in het zand steken omtrent milieu en leefomstandigheden ergens op de wereld, dat gaat als een kettingreactie terug komen jouw kant op. is het nu niet, dan over een tijdje wel.

    Klimaatveranderingen en steeds maar weer toenemende vluchtelingenstromen alsook een steeds groter wordende hekel aan het westen in grote delen van de wereld. Denk je dat die mensen zonder logische reden een hekel aan het westen hebben gekregen?

  6. Willem

    Zo, lekker de hoogwaardige winkels waar het centrum van Utrecht zo behoefte aan heeft. Vind je het gek dat de mensen met geld via internet gaan kopen? Wat moet je in godesnaam met zara’s, primaten en wat dies meer zij?

  7. Erwin

    @Tja Je kunt alle wereldproblematiek bij dit artikel plaatsen als argument maar het gaat natuurlijk nergens over. Vluchtelingenstromen, hekel aan het westen (Heilige oorloog?) is allemaal terug te voeren op een goedkoop T-shirtje?

  8. Tja

    @ Erwin

    Dat niet Westerlingen een hekel aan het westen hebben, heeft toch wel degelijk overwegend een economische oorzaak. Economisch imperialisme. Is het niet het feit dat het westen arbeidskrachten (slaven) in lage loonlanden gebruikt, dan is het wel imperialisme op oliegebied en met andere grondstoffen, waarover het merendeel van de oorlogen gaat, dan is het wel op het gebied van de wapenhandel, waarvan het gevolg wederom het grote aantal oorlogen is. Religie wordt vaak als een sausje gebruikt om over dit soort zaken heen te gieten, maar de diepgewortelde haat komt ergens anders vandaan.

    Dat in een geglobaliseerde wereld alles met elkaar te maken heeft ontgaat je wellicht. Maar ja, het feit dat mensen hier denken dat ze steeds maar weer goedkope kleding moeten shoppen, heeft een belangrijk aandeel in dit butterfly-effect.

    De concurrentie tussen multinationale winkelketens hier, die overigens steeds meer winst maken en steeds minder belasting betalen, om alsmaar goedkopere spullen aan te bieden, gaat over de hoofden van de mensen heen die alles moeten fabriceren. Je kan je wel voorstellen dat er daar ergens op beknibbeld wordt. Grote ketsen openen steeds meer vestigingen en creëren een steeds grote aanbod, om steeds meer marktaandeel te krijgen. Er moet dus ook steeds meer geproduceerd worden tegen steeds minder kosten. Waar zitten de kosten met name in? In loonkosten.

    Dus ja, het plezier om hier te kunnen shoppen gaat ten koste van levens elders. Fun tegenover mensonterende omstandigheden. Het is maar waar je prioriteiten liggen. Alleen maar zodat jij lekker goedkoop wekelijks of maandelijks kunt shoppen in je stad. De mensen die de kleren maken verdienen nog niet eens genoeg om een fatsoenlijke dagelijkse maaltijd binnen te krijgen, zelfs niet omgerekend naar het prijsniveau daar.

    Net of de sfeer in een stad afhangt van een aantal ketens dat er in zit. Mensen, cultuur en horeca zijn voor een veel groter deel verantwoordelijk voor sfeer in een stad, dan een aantal ketens dat in iedere stad in Europa terug te vinden is. Je onderscheid je er voor geen meter mee.

  9. Tja

    http://www.volkskrant.nl/binnenland/wagendorp-opeens-zijn-we-toch-wel-een-belastingparadijs~a4432950/

  10. Henk

    @erwin. Tja ziet het recht. Zonder NHC en dus zonder Zara in Utrecht was de hele holocaust niet gebeurd. Veel mensen stappen daar gewoon overheen maar Tja ziet het scherp.

  11. Suzan

    Ha, de langverwachte hoogwaardige kwaliteitsimpuls waar het centrum van Utrecht op zit te wachten. Utrecht wordt één langgerekte kleding- en schoenen outlet. Met hier en daar een telefoonhoesjeswinkel. Mooi man!

  12. Gregor

    Tja,
    Ik kan de wereld niet redden in mijn eentje. En jij al helemaal niet. En wat moet ik redden eigenlijk? Ik denk dat het gros van de bevolking in die zogenoemde lage lonen landen een beter leven hebben dan al die klagende zuurmensen in Westerse landen, die met hun arrogante hautaine houding hun westerse medemens van alles proberen op te leggen en wijs te maken. Het is gewoon misplaatst om de mensen in die landen een gevoel te geven dat ze zielig en ziek zijn. Bepaal jij dat? Ga met je eigen ogen kijken en gedraag je niet als een imperialistische schuldgevoel creëerder. Je vernedert die mensen er enorm mee. Ze zijn blij dat ze werk hebben en een inkomen. Geluk en een hapje te eten is genoeg voor ze. Ze zijn dan de gelukkigste mensen op aarde! Leer daar maar van.

  13. Tja

    @ Erwin en Henk

    Dan heb ik het natuurlijk nog niet over al die mensen die wel lekker goedkoop willen shoppen, maar vervolgens lopen te klagen dat de werkloosheid hier toeneemt door arbeidsverplaatsing naar lage loonlanden of die klagen dat er zoveel Oost-Europeanen (denk bijvoorbeeld maar eens aan al die distributiecentra van als die multinationals) hier komen werken (en wonen).

    En ja, daar ben je dus als goedkope shopper verantwoordelijk voor en niet in de eerste plaats de politiek. Jij koopt daar, jij wil dat het steeds maar weer goedkoper is, het gevolg is dat je daarmee je zelf of je landgenoten te pakken neemt.

  14. Joe

    Gelukkig zijn er ook veel winkels in Utrecht met eerlijkere en duurzamere producten en kleding in de binnenstad, bijvoorbeeld in de Twijnstraat, Lijnmarkt en de Zakkendragerssteeg. Effe googlen en je hebt zo een mooi rijtje bewuste winkels, van Unicefwinkel tot biosuper of kringloop. En heus niet allemaal onbetaalbaar!

  15. henk

    Maar lees eens goed na wat er binnenkort mogelijk is met 3D printing. De grote schoenenmerken beginnen er al mee. De eerste fabrieken hiervoor openen al in europa. Kleding wordt ook druk onderzocht. Veel productie zal terugverhuizen naar Europa, zonder dat er veel arbeid bij komt kijken. Alles machinaal.
    Huizen worden op dit moment in china geprint. meubels. De kwaliteit is nu nog niet 100%, maar geef dat nog 10-15 jaar en we hebben de lage lonen landen helemaal niet meer nodig. Dan zijn het “geen loon landen”. Net als hier. En hoef je je ook niet meer schuldig te voelen.

  16. Tja

    @ Gregor, als je denkt dat je als 1 mens geen invloed hebt, dan wordt het idd niks met jou nee, of de wereld..

    Ik kan je genoeg voorbeelden van mensen geven die in hun eentje waren en die de wereld beïnvloed hebben of in hun eentje waren en die slechte 1 actie op hun geweten hadden; wel met verstrekkende positieve gevolgen.

    Wat jij kan doen? Daar niet kopen en bijv. kleding kopen in de winkel van Floortje Dessing. Vrij makkelijk te realiseren toch? Leuke kleding ook nog. Iets duurder, maar dan koop je gewoon de helft aan kleding van wat je nu koopt op jaarbasis en het probleem is opgelost. Of je gaat naar die leuk tweedehands en vintagekledingszaken die Utrecht rijk is. Er is ook een Peoples Avenue. Keuze genoeg als je even de moeite doet om op te zoeken waar je duurzame en fair trade kleding kan aanschaffen.

  17. Piet

    @ Jos

    Dat is zeker zo.

    Maar het totale aanbod van ‘slechte’ winkels neemt alleen maar toe. Dus het gaat juist slechter ipv beter. Ook al zijn er genoeg leuke, betere, winkels te vinden.

  18. Jan

    “Neoliberal democracy. Instead of citizens, it produces consumers. Instead of communities, it produces shopping malls. The net result is an atomized society of disengaged individuals who feel demoralized and socially powerless.

    In sum, neoliberalism is the immediate and foremost enemy of genuine participatory democracy, not just in the United States but across the planet, and will be for the foreseeable future.”

    ~ Noam Chomsky

  19. Erwin

    @Tja we stevenen af op volledige werkgelegenheid voor het Nederland. We hebben straks helemaal niemand meer om die duurzame 100 % made in NL voor 150 euro in elkaar te zetten 😉

  20. Tja

    @Erwin

    Ga jij dat maar uitleggen aan al die structurele werklozen en aan al die mensen met tijdelijke en flexcontracten in Nederland. Al die honderdduizenden mensen die simpelweg eruit gegooid worden, simpelweg wegens economische omstandigheden of om de concurrentiepositie te verstevigen.

    Je dergelijke praatje ‘we gaan naar volledige werkgelegenheid’, niet geloven, zeker niet in verkiezingstijd. Het heeft nog nooit bestaan namelijk en zal ook nooit bestaan.

    Volledige werkgelegenheid is overigens killing voor een economie.

  21. Joe

    @ Gregor
    “Ze zijn blij dat ze werk hebben en een inkomen”. Deels ben ik het er mee eens; het kan tenslotte altijd erger. Toch vermoed ik dat “ze” echt nog wat blijer zouden zijn als de arbeidsomstandigheden minder mensonterend waren. Als alle kledingfabrieken zich zouden houden aan brandveiligheidseisen. Als ze niet dagelijks onnodig aan schadelijke chemische stoffen zouden worden blootgesteld door een tekort aan beschermende kleding en voorlichting. Als ze niet als oud vuil op straat zouden worden gezet naar aanleiding van legitiem ziekteverzuim. Er valt hier en daar echt nog wel wat te verbeteren hoor! En dat zou maar een paar cent per kledingstuk extra hoeven kosten. En ja, ik heb er met mijn eigen ogen gekeken. Maar ook vanuit hier kun je dit soort info achterhalen, bijvoorbeeld via het terug te kijken programma “De slag om de klerewereld” uit 2015.

  22. Henny Diemer

    Waar komen straks de leuke boetiekjes met Nederlandse ontwerpers?
    Of om jezelf te verwennen; een zaak met grote designer namen?
    Het is steeds hetzelfde waar er al genoeg van is.
    Gelukkig wonen we dicht bij Amsterdam en de 9 straatjes……

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).