Utrechter Jacques vaart met zijn kano als eerste onder Hoog Catharijne door Utrechter Jacques vaart met zijn kano als eerste onder Hoog Catharijne door

Utrechter Jacques vaart met zijn kano als eerste onder Hoog Catharijne door

Utrechter Jacques vaart met zijn kano als eerste onder Hoog Catharijne door
Beeld: Youtubevideo van Jacques Reckers
Jaqcues Reckers, geboren en getogen Utrechter, volgt al enige tijd het uitgraven van de Utrechtse singel. Op maandagavond 3 augustus zag hij dat de blokkades tussen de Vredenburgkade en de ruimte onder de Stadskamer van Hoog Catharijne weg waren en zag hij zijn kans schoon. Hij huurde een kano en voer als eerste onder Hoog Catharijne door.

Jaqcues Reckers, geboren en getogen Utrechter, volgt al enige tijd het uitgraven van de Utrechtse singel. Op maandagavond 3 augustus zag hij dat de blokkades tussen de Vredenburgkade en de ruimte onder de Stadskamer van Hoog Catharijne weg waren en zag hij zijn kans schoon. Hij huurde een kano en voer als eerste onder Hoog Catharijne door.

“Ik kwam erachter dat er een opening was. Ik kon het niet laten om op de bewuste maandagavond een kano te huren op de Oudegracht en daar naartoe te varen”, vertelt Reckers.

Diezelfde week nog werd de ruimte afgesloten door de pontons die er nu nog liggen. Ook staan er nu borden die aangeven dat er geen doorgang is op de plek. Reckers: “Als ik iets langer had gewacht was deze kans aan mijn neus voorbijgegaan.”

Tekst gaat verder onder video

Het is nu dus niet meer mogelijk om onder de Stadskamer door te varen, maar in een video die Reckers op Youtube heeft gedeeld is zijn kano-avontuur wel nog op beeld terug te zien. De video is inmiddels al meer dan duizend keer bekeken.

Reckers interesseert zich al langer voor de Utrechtse singel en de werkzaamheden daaromheen.  “Als Utrechter is het uniek om weer mee te maken dat de singel compleet wordt gemaakt. En ik ben al een paar jaar met pensioen, dus ik heb alle tijd om het te volgen”, aldus Reckers.

Nog even en dan kan iedereen straks de singel weer rondvaren. Op 12 september moet de singel weer helemaal rond zijn.

Gekoppelde berichten

30 Reacties

Reageren
 1. jeroen

  Gaaf, ik hoop dat er veel bootjes straks een rondje singel gaan doen.

  En ik hoop ook dat iedereen zijn voorbeeld volgt:netjes afstand houden van de kades, niet dat oude stuk stadsmuur beklimmen, of gaan hangen aan de stalen balken, etc. Maar iets zegt me dat dit ijdele hoop is.

 2. erwin

  Zo! Da’s mooi geworden zeg! not.
  Kan daar nou een rondvaartboot onderdoor..?

 3. MJPD

  @jeroen
  Dus eigenlijk hoopt u dat er juist niet bootjes straks een rondje singel gaan doen? Het is inderdaad ijdele hoop.

 4. Katja

  Stadskamer ? Wat moet ik mij daarbij voorstellen ?

 5. Jacques Reckers

  Eric, de ronvaartboot kan er zeker onderdoor. Er is zelfs een aanlegsteiger om passagiers in- en uit te laten stappen. De doorvaarhoogte is +/- 2.75 m (2.90 m heb ik gemeten 😉 ) .

 6. Jacques Reckers

  Eric, moet Erwin zijn

 7. Vermeulen

  Man, man, man. Gelukkig hebben we de artist impressions nog…

 8. Jacques Reckers

  Katja In H.C. Heb je twee grote ruimtes die de twee paasages met elkaar verbinden. de ene heet de Stijlkamer en de andere met de grote glazen vloeren erin is de Stadskamer

 9. Massegast

  Leuk filmpje. En er is maar één eerste keer…. en die heb je te pakken. Lekker ruim van opzet overigens, die onderdoorvaart van HC en de Stadskamer (even Googlen Katja 😉). Maar, OMG, ‘ruim van opzet’….. waar is verdorie het ironie-teken ook al weer op m’n toetsenbord?

 10. bawang putih

  wat prachtig zeg, en overal waar je maar kijkt wordt je overladen met architectonische hoogstandjes, je kijkt je ogen uit!

 11. buurtbewoner

  ik was er eerder die dag ook, met m’n eigen kano, alleen heb ik dat niet gefilmd, dus Jaques is niet de 1e maar 2e 😉

 12. Herman

  Mooie stunt en wat leuk dat dit weer kan.
  @buurtbewoner, pics or ik didn’t happen!

 13. wollie

  @buurtbewoner
  jacques is wel de eerste met bewijs 🙂

 14. EddyK

  Hoe maken we Jacques Utrechts Ereburger voor alle raportages ?

 15. Scherpschutter

  Utrecht anno 2020: mooier van onderen dan van boven.

 16. Marianne MacLeod-Markus

  Waarom word de doorgang nu afgesloten door pontons??

 17. Kadoendra

  @Marianne MacLeod-Markus

  Misschien om Jacques Reckers te pesten.

 18. Jes

  Oh, de grandeur! Het karakter! Onmiskenbaar Utrecht. Oh nee, het lijkt op een volgelopen tunnelbak met allerlei fantasiegebouwen erboven. Maar eerlijk is eerlijk, de vorige situatie was zo vreselijk dat het alleen maar beter kan worden. En beter is.

 19. Koel Hoofd

  Achitectonisch wel euk gedaan met die ruiten in het plafond (mensen staan al gelijk te kijken en wijzen naar de kano) en zijmuren.
  Als die hoogte ook klopt is de kans klein dat er iemand met zijn kop tegen het plafond (het lijkt heel laag vanuit de kano) aan knalt en overbood valt lijkt te verwaarlozen.
  Maar aan de andere kant is het uitzicht ronduit deprimerend met zielloze kale hoogbouw en de primark. Gelukkig is er iets verderop weer nieuw stedelijk groen met mooie oude gebouwen.

  De oude stadsmuur zal wel een natte kale apenrots worden want aan de andere kant is er een zwemvlonder gerealiseerd met trappetjes.
  Dus rekenmaar dat mensen er in dat groene water gaan zwemmen en opklimmen, misschien ook nog wel fastfood eten en een graffiti tag achterlaten. Niet omdat het moet, maar gewoon omdat het kan…totdat de stadsmuur verkruimelt is…

 20. Marcel Gieling

  Gaaf hoor

 21. Wim

  Ben benieuwd wanneer de eerste boot tegen dat stuk muur midden in het water opknapt.

 22. herman

  @Wim, rond dat stuk muur zit een aanvaarbeveliging die een enorme stoot kan hebben.

 23. Wim

  De zuurpruimen zijn er ook weer

 24. Wim

  @Katja
  Neem de fiets en kom eens kijken.

 25. johanna van weel

  geweldig Jacques Reckers onze Rivierenwijker flikt het hem weer jij maakt altijd zulke mooie opnames van ons stadsie

 26. Kayak

  Allemaal leuk en aardig, maar ik heb er op 3 juli al een keer onderdoor gevaren 🙂

 27. ECHTE utrechtenaar

  @ Kayak.
  Och jochie, ik roeide hier al in 1122. (Ik kan er een per decennia naast zitten.)
  Toch dom overigens dat we die kajak en kano niet hier zelf uitgevonden hebben.
  Dat noem ik nog eens vooruitgang.

 28. Fred

  De foto bij dit artikel laat me weer beseffen hoe stom Utrecht in de jaren 60 en 70 was om de Catharijnesingel te verpesten, Hoewel dat stuk toch al niet het mooiste stukje singel was zag het er toch nog tig maal fraaier uit dat de impressie van deze foto.

 29. Erik

  Regen trotserend, dan heb je echt hart voor je stadsjie 😉 Heb je toch het verboden invaren bord genegeerd dat al op de brug voor TivoliVredenburg hangt.

  Dat stuk oude muur, staat helemaal niet op zijn oorspronkelijke plek dacht ik, ik weet niet wat ik van dat soort nep opgraving ruïne romantiek moet denken.

 30. W.

  Mooi! Kijk je wel uit Jacques anders heb je straks weer een nat pak 😉💪🏼

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).