Utrechtse ouderen bestolen tijdens bloedafname | De Utrechtse Internet Courant Utrechtse ouderen bestolen tijdens bloedafname | De Utrechtse Internet Courant

Utrechtse ouderen bestolen tijdens bloedafname

Utrechtse ouderen bestolen tijdens bloedafname
Twee kwetsbare oudere Utrechters zijn, los van elkaar, slachtoffer geworden van een opmerkelijke babbeltruc. Bij de slachtoffers werd aangebeld waarbij de verdachten zich voordeden als verpleegkundigen. Er werd bloed geprikt en gelijktijdig werden ze bestolen.

Twee kwetsbare oudere Utrechters zijn, los van elkaar, slachtoffer geworden van een opmerkelijke babbeltruc. Bij de slachtoffers werd aangebeld waarbij de verdachten zich voordeden als verpleegkundigen. Er werd bloed geprikt en gelijktijdig werden ze bestolen.

De babbeltrucs vonden plaats op 14 en 20 oktober. Nadat de verdachten hadden aangebeld en zich voordeden als verpleegkundigen werd er bloed afgenomen bij de slachtoffers. Ondertussen werden de kwetsbare ouderen ook bestolen.

In de twee gevallen hierboven werd 1 pinpas en ruim 360 euro tijdens het prikken weggenomen. Met de pinpas is er op twee momenten na de beroving nog voor bijna 2600 euro gepind.

De politie waarschuwt ouderen alert te zijn op babbeltrucs in deze nieuwe vorm. En hoopt dat er zo geen slachtoffers meer gemaakt zullen worden. De recherche is op zoek naar getuigen die mogelijk iets gezien of gehoord hebben van deze babbeltrucs.

15 Reacties

Reageren
 1. Massegast

  Vindingrijk, zeker. Maar maar ook het laagste van het laagste. Sommige mensen zijn zo rot als een mispel.

 2. Lombokker

  Als dit als waarschuwing is bedoeld, zou het ook handig zijn om te vermelden hoe die babbelaars er uit zien.

 3. MJPD

  @Lombokker
  Inderdaad, maar het politiebericht hierover geeft helaas ook geen nadere details over een mogelijk signalement. De slachtoffers moeten, neem ik aan, toch een duidelijk daderprofiel kunnen opgeven? Camerabeelden van particulieren in de straat opvragen en binnen no-time opgepakt.

 4. Walter

  Welke schoften doen dit soort praktijken?Daar moet een hoge gevangenisstraf op staan.

 5. w

  niet alleen geld ontnomen maar ook hun integriteit, politie waar blijft het signalement!?

 6. Hadjememaar

  @Lombokker, je kan ze herkennen aan een turquoise met gele jas en een injectiespuit.

 7. Yoshua

  De enige oplossing is AI camera’s met gezichtsherkenning.
  Wanneer iedereen een chip heeft dan gebeuren deze misdaden een stuk minder en zijn de boeven makkelijker te pakken.
  Alleen misdadigers zijn tegen slimme camera’s in dit land.
  Eerlijke lieve mensen zien juist graag deze camera’s en het opheffen van privacy regels.

 8. Kadoendra

  Als de daders gepakt worden dan zal het mij niet verbazen dat de rechter de daders niet slechts zal veroordelen op diefstal, maar ook op mishandeling.

 9. Cor

  @Yoshua: ik mag hopen dat je een grapje maakt.

 10. WMJ

  Hoe laag moet je zakken in deze samenleving!

 11. mees kees

  IK mis een reactie van de gezamenlijke banken: toon je ‘zorgplichtgezicht’ en geef deze paar mensen hun geld in ieder geval terug. Hun integriteit en vertrouwen is al zo erg geschonden, dat is nooit meer te herstellen! Compenseer in ieder geval de gejatte euries. Dat is wel het minste wat er gedaan kan worden voor deze senioren. En ik hoop dat deze laaghartigen ook zonder signalement snel voor de rechter kunnen verschijnen……..

 12. Cor

  @Yoshua: Ah en het opgeven van onze privacy gaat dat gegarandeerd allemaal voorkomen? En gegarandeerd zonder verdere impact op de manier waarop wij leven en de overheid kan interveniëren in onze levens? Leuke schijntegenstelling. Vooral als je dat onderbouwt met de situatie in China, toonbeeld van democratie, vrijheid van meningsuiting en respect voor andersdenkenden.

 13. Ilf

  Ik wil graag weten in welke buurt(en) dit is geweest. Iets meer informatie maakt het makkelijker om op te letten.

 14. Don

  Daders kunnen hun gang gaan politie is druk met het uitdelen van fietslampjes aan mensen die zonder licht rijden.

 15. amy

  Juist Don, welkom in Utrecht, de stad waar je weg komt met het belazeren van bejaarden en racen op lachgas maar aan de kant van het fietspad eindigt als je lichtje het niet doet.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).