Vanaf morgen een pop-up stadsstrand bij gevangenis Wolvenplein: Copacabajes | De Utrechtse Internet Courant Vanaf morgen een pop-up stadsstrand bij gevangenis Wolvenplein: Copacabajes | De Utrechtse Internet Courant

Vanaf morgen een pop-up stadsstrand bij gevangenis Wolvenplein: Copacabajes

Vanaf morgen een pop-up stadsstrand bij gevangenis Wolvenplein: Copacabajes
Wolvenplein. Foto: Robert Oosterbroek
Vanaf morgen 12 juli tot en met 20 augustus wordt een luchtplaats van oud-gevangenis Wolvenplein omgetoverd tot een ‘pop-up’ stadsstrand. De Copacabajes moet een ‘relaxte sfeerplek’ worden en is onderdeel van De LiK.

Vanaf morgen 12 juli tot en met 20 augustus wordt een luchtplaats van oud-gevangenis Wolvenplein omgetoverd tot een ‘pop-up’ stadsstrand. De Copacabajes moet een ‘relaxte sfeerplek’ worden en is onderdeel van De LiK.

Vanaf woensdag t/m zondag is iedereen vanaf 15:00 uur welkom op de Copacabajes. Je kunt er met je voeten in het zand een kop koffie of een koud biertje drinken. “Het moet een relaxte plek worden, waar veel mogelijk is”, vertelt Thijs Bakx van Bakx & Meijer. “Als mensen een gitaar meenemen en willen optreden, dan kunnen ze dat even aangeven bij de barman en beginnen.”

De LiK maakt het mogelijk om in de oude gevangenis (culturele) evenementen te organiseren. Bakx & Meijer exploiteert de locatie. “In de zomer worden er hier nauwelijks evenementen georganiseerd, dan vonden wij jammer. Daarom zetten we het pand open voor iedereen die er een biertje wil drinken”, zegt Bakx.

Buitenbar

Het pop-up stadsstrand komt op de luchtplaats die te bereiken is via de expeditiedeur, daar werden vroeger de goederen voor de gevangenis geleverd. Het basketbalveld op de luchtplaats is volgestort met zand. Een buitenbar verzorgt het drinken. Eten mag je zelf meenemen, of bestellen via Thuisbezorgd.nl (de buitenbar verschaft kortingsvouchers). Een kleine kaart voor wat borrelhapjes is wel aanwezig. Het stadsstrand zal tot 22:30 uur geopend zijn. 

6 Reacties

Reageren
 1. paul

  vanaf morgen: regen 🙁

  Jammer dat dit er niet eerder was, want wel heel leuk initiatief!

 2. Jaap

  Benieuwd of ze dit de pop up periode vol mogen houden… Aangezien The Village Wolvenplein weggekregen is door 3 omwonenenden omdat ‘het bestek te hard klingelde’. Maar de locatie verpauperd nu dus goed initiatief!

 3. Harry

  Leuk initiatief, ook een grappige naam! Kom zeker een pilsje halen…

 4. Niels Bokhove

  “In de zomer worden er hier nauwelijks evenementen georganiseerd, dan vonden wij jammer.” Niet zo idealistisch huichelen, heren Bakx & Meijer. Jammer voor je eigen portemonnee, zullen jullie bedoelen. Gewoon extra geld verdienen is het motief.

 5. wer

  @Niels
  wat is er mis met geld verdienen??

 6. bas

  Lekker bezig heren, fijn dat er mensen zijn die zulke initiatieven ontplooien. @Niels wat is er mis met geld verdienen? Dit soort initiatieven vraagt om een investering en is altijd een gok of het wel meer oplevert dan het kost. En je hoeft er geen geld uit te geven, blijf lekker thuis zou ik zeggen….

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).