Bushokjes sneuvelen bij bosjes in Overvecht | De Utrechtse Internet Courant Bushokjes sneuvelen bij bosjes in Overvecht | De Utrechtse Internet Courant

Bushokjes sneuvelen bij bosjes in Overvecht

Bushokjes sneuvelen bij bosjes in Overvecht
Er zijn meerdere bushokjes in Overvecht die ruiten missen door vandalisme. Een bewoner maakte een video van 15 kapotte bushokjes en na een korte rondgang blijkt inderdaad dat de bushaltes nog niet zijn hersteld.

Er zijn meerdere bushokjes in Overvecht die ruiten missen door vandalisme. Een bewoner maakte een video van 15 kapotte bushokjes en na een korte rondgang blijkt inderdaad dat de bushaltes nog niet zijn hersteld.

De bewoner maakte een rondje op de fiets en zag zo’n 15 bushokjes met minimaal 1 kapotte ruit. Hij stelt dat de bushokjes al zeker een maand geleden zijn gesloopt.

Het gaat in sommige gevallen om de nieuwe bushokjes met groene daken, ledverlichting en een zitje van bamboe.

Camera’s

Ook gemeenteraadslid Jantine Zwinkels van het CDA wil van de gemeente weten wat er wordt gedaan aan het vandalisme. Het gaat om glasplaten in de bushokjes aan bijvoorbeeld de Eerste Westerparklaan, de Einsteindreef, Carnegiedreef, de Rio Brancodreef, de Darwindreef en de Blauwkapelsweg.

Het CDA wil ook weten hoeveel hokjes er sneuvelen en hoe dit kan worden voorkomen. Zo zouden er volgens Zwinkels tijdelijk camera’s kunnen komen om vernielingen te voorkomen.

28 Reacties

Reageren
 1. Nirat

  Hetzelfde gebeurd met hokjes op lijn 8 richting Lunetten

 2. G.H.

  De lage pakkans, en als men toch wordt gepakt, de afwezigheid van de verplichting tot vergoeding van alle aangerichte schade en bijkomende kosten, maakt dat sommigen geen enkele rem hebben om tot dit soort gedrag over te gaan.

 3. Elly

  Dit is in Overvecht al heel lang aan de gang. Ik zie bijna dagelijks gesneuvelde ruiten van bushokjes. Niet meer herstellen, of “hufterproof” glas installeren. Is misschien duurder, maar steeds nieuwe ruiten plaatsen is ook heel duur. Anders blijft het vechten tegen de zogenaamde bierkaai…..

 4. Busreiziger

  Ik had het idee dat bij de plaatsing van zo’n hip bushokje bij halte David van Mollem een glaspaneel was gesneuveld. Deze staat inmiddels al bijna een maand met 1 glasplaat te weinig. Zou dat op andere plaatsen ook gebeurd kunnen zijn?

 5. BdV

  Maak ze dan maar van gewapend beton in de gebieden waar ze niet zo goed met delicate materialen om kunnen gaan.

 6. Willem

  Nieuwe leverancier. Dan krijg je dat. De vorige zette er per omgaande nieuwe glas in. Dubbeltje op de eerste rang….

 7. Herman

  Weghalen daar.
  Misschien vervangen door een exemplaar met betonnen wanden. Men krijgt wat men toekomst. Als de bevolking niet met deze luxe om kan gaan dan is deze luxe niet nodig.

 8. Nlz

  @ Elly: Sterker glas kan/mag er niet in, omdat dat bij een ongeval waarbij iemand er tegenaan loopt/fietst/rijdt meer schade oplevert dan dit glas.

 9. bee

  @Nlz

  vandaar dat alle lantaarnpalen van rubber zijn.

 10. Marco

  Het is belachelijk dat er nog steeds van dat breekbare glas in zit. Sterker mag niet? Je kunt ook tegen van de andere materialen van het hokje op botsen. Dat is toch ook gewoon metaal?

 11. Freek

  Misschien moeten ze bushokjes ook niet van glas maken en misschien is het logo van de gemeente erop een beetje overbodig en voor sommigen misschien zelfs wel aanstootgevend.

 12. Marius

  Waarom niet open laten…

 13. Theo

  @ Bee

  Lantarenpalen zijn niet van rubber maar zijn inderdaad zo geconstrueerd dat ze relatief makkelijk knikken of afbreken bij een aanrijding.

 14. Marian

  Wat was er mis met de oude bushokjes. Dit is verspilt geld gemeente utrecht. Eerst na denken voor dat je iets vervangt. Gemeente had beter geld in wat anders kunnen steken. Maak gewoon een betonnen bushokjes en klaar.

 15. Berk

  Ik vind ze wel leuk die nieuwe bushokjes, maar met duurzaamheid heeft het natuurlijk helemaal niks te maken: alle nog goede bushokjes in de stad vervangen door nieuwe, die vervolgens ook nog meteen worden gesloopt. Ik zeg het niet snel, maar dit lijkt wel een beetje een links hobbyproject

 16. Massegast

  Het valt me op dat er alleen over de bushokjes gereageerd wordt en niet over de mogelijke daders.

 17. GVU

  Misschien ligt de financiering van deze nieuwe bushokjes iets anders dan direct bij de gemeente:
  https://www.duic.nl/algemeen/honderden-nieuwe-haltevoorzieningen-utrecht/

 18. Koel Hoofd

  @Massegast Utrechters beseffen hier dat hufterproof belangrijker is dan weten wie die hufters zijn….

 19. Jaap

  De gemeente sluit commerciële contracten over bushokjes. Die partijen verdienen geld aan de billboards. Zonder dit soort partijen waren er nog geen eens bushokjes. Dan had u in de regen kunnen staan.

  De gemeente gaat er niet echt over, want zij hoereert publieke ruimte aan dit soort commerciële uitbaters van bushokjes.

  Dus zinloos gereaguur hier weer, zoals altijd.

 20. Barend

  We hadden mooie, goed ogende en verzorgde bushokje die door JCDecaux geëxploiteerd werden. Kapotte wanden werden direct vervangen.

  In haar oneindige niet te beteugelen groenzucht heeft de gemeente besloten een nieuwe, obscure, exploitant in te huren die het met onderhoud en vervanging niet zo nauw neemt.

  GL/D’66: dank daarvoor.

 21. Charles Chamboné

  Wat ik niet snap van onze groene ‘vertegenwoordigers’ is dat ik ze niet hoor over het verspilling van grondstoffen en energie. Blijkbaar gaat het hier voornamelijk over de inkomsten…….. ik zou dan denkend aan de vroegere MBM bushokjes en het hopeloze vernielzuchtige volk ze in het vervolg van beton maken, gaan eeuwen mee en kosten vermoedelijk nog minder ook.

 22. Berk

  Jaja Jaap, en jij dacht dat als we hier een college met VVD en CDA hadden gehad, we bushokjes met een plantendak hadden gehad?

 23. Wim Vreeswijk

  Het zou al een heel stuk schelen als het glas van de bushokjes vervangen zou worden door doorzichtig plexiglas. Het kapot gooien van het huidige glas veroorzaakt een knal en een grote versplintering waar deze gasten kennelijk een kick van krijgen.

 24. Piet

  Tja dat is niet alleen in overvecht hoor. Ook op de Uithof(excuus) Utrecht Science Park sneuvelen ze en duurt het ff voordat het er weer fraai uitziet.

 25. Willem

  Is hier sprake van chantage?
  Betalen of anders de ruiten aan diggelen!

 26. Robertjan

  Alles wat leuk is, mooi, nieuw, vriendelijk bedoeld en prettig om te gebruiken, is weerloos tegen hufterigheid, lelijkheid, domheid, sociale afkerigheid en onaangenaam gedrag.

  Vroeger had je als halte gewoon een betonnen beschutting met een patrijspoortje zonder glas opzij en een naar achteren schuin aflopend dak erop. Google bijvoorbeeld eens op Russische bushokjes. Dan maar zo. Lekker goedkoop en hufterproof. Plantjes groeien toch wel op elk dak.

 27. Herman1963

  Misschien is het erfelijk en zijn de daders kinderen of kleinkinderen die vroeger de telefooncellen sloopten. Hoe dan ook, er zit een steekje los bij die gasten. Ik zeg: bushokjes weghalen, alleen een paal met een bordje om duidelijk te maken dat de bus daar stopt.

 28. Wim

  Pak die hufters op en zend ze naar een opvoed kolonie.
  Besteed meer tyd aan het vangen van die gasten.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).