Voortvluchtige man na 10 jaar aangehouden in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Voortvluchtige man na 10 jaar aangehouden in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Voortvluchtige man na 10 jaar aangehouden in Utrecht

Voortvluchtige man na 10 jaar aangehouden in Utrecht
De politie heeft een 47-jarige man aangehouden die in 2010 werd veroordeeld, maar daarna onvindbaar was. Hij werd op dinsdag aangehouden na een tip dat hij waarschijnlijk in Nederland was.

De politie heeft een 47-jarige man aangehouden die in 2010 werd veroordeeld, maar daarna onvindbaar was. Hij werd op dinsdag aangehouden na een tip dat hij waarschijnlijk in Nederland was.

De man werd tien jaar geleden veroordeeld voor een gevangenisstraf van 360 dagen of een boete van zo’n 32.000 euro. Waarvoor hij werd veroordeeld heeft de politie niet bekend gemaakt. Hij was onvindbaar, tot afgelopen dinsdag.

Omdat de man mogelijk in het buitenland verbleef was er een Europees aanhoudingsbevel afgegeven, maar via de sociale recherche kwam informatie binnen, waaruit bleek dat de man hoogstwaarschijnlijk in Nederland was.

De man werd in Utrecht aangehouden en zal zijn straf alsnog moeten uitzitten of de openstaande boete moeten betalen.

4 Reacties

Reageren
 1. Kadoendra

  Het fantastische nummer “Auf der flucht” van de Oostenrijkse rapper Falco sluit naadloos aan bij dit artikel.

  https://www.youtube.com/watch?v=kfjKMHTwM44

 2. Bromsnor

  Bromsnor lacht en zegt: “Boontje komt om zijn loontje”. Tien jaar op de vlucht en dan alsnog de bak in. Karma is a bitch.

 3. Gregor

  Zit er ook inflatie op zo’n straf? Voortvluchtig zijn lijkt mij toch ook strafbaar!

 4. Anne Marie ten Berge

  Het Europese aanhoudingsbevel heeft dus 10 jaar op de plank gelegen nadat de man veroordeeld was ? Terwijl het niet zeker was dat de man uit Nederland vertrokken was en/of voortvluchtig was. Hoe kan dat ? Hoe is dat toentertijd gegaan met het hoger beroep dat de advocaat van de man moet hebben ingesteld ? Heeft de man of heeft de advocaat als zijn vertegenwoordiger niet gereageerd? Is de advocaat nalatig geweest ? Te maken krijgen met een onbetrouwbare strafadvocaat en een onbetrouwbare sociale recherche bij het OM te Utrecht kan, naar mijn ervaring, zo maar heel vaak gebeuren. Naar mijn inschatting heeft de man, ongeacht zijn fout(en) geen optimale rechtsbescherming genoten.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).