Vrouw met 26 chihuahua’s moet honden wegdoen van gemeente | De Utrechtse Internet Courant Vrouw met 26 chihuahua’s moet honden wegdoen van gemeente | De Utrechtse Internet Courant

Vrouw met 26 chihuahua’s moet honden wegdoen van gemeente

Vrouw met 26 chihuahua’s moet honden wegdoen van gemeente
Een bijzondere rechtszaak dient bij de Raad van State. Een Utrechtse heeft te horen gekregen van de gemeente dat ze het aantal chihuahua’s in haar huis moet terugbrengen naar 10, want er zou overlast zijn door lawaai en geur. Ze is het hier niet mee eens.

Een bijzondere rechtszaak dient bij de Raad van State. Een Utrechtse heeft te horen gekregen van de gemeente dat ze het aantal chihuahua’s in haar huis moet terugbrengen naar 10, want er zou overlast zijn door lawaai en geur. Ze is het hier niet mee eens.

De vrouw zou overlast veroorzaken door in haar woning meer dan 27 honden, waarvan 26 chihuahua’s en 1 herdershond, te houden. Ze heeft daarnaast ook een poes en een kip. De Utrechtse vindt dat ze geen regels overtreedt door zoveel honden te houden in haar woning. Ze denkt dat het aantal honden na verloop van tijd op natuurlijke wijze zal afnemen.

Dwangsom

De gemeente Utrecht wil haar dwingen om maximaal 10 van de kleine hondjes in haar woning te hebben vanwege overlast voor de omgeving. De gemeente heeft haar een dwangsom van 10.000 euro opgelegd.

Zij stapte naar de rechter, maar kreeg daar te horen dat de dwangsom blijft staan. Tegen die uitspraak is ze ook in beroep gegaan. De rechter moet dan gaan bepalen of het hebben van zoveel honden in strijd in met het bestemmingsplan, door de overlast.

In afwachting van de definitieve uitspraak op haar beroep vraagt de vrouw donderdag bij de rechter om de dwangsom in ieder geval te schorsen.

18 Reacties

Reageren
 1. Ghhh

  Kunnen die6 chiwawaas niet beter hun bazin wegdoen

 2. NK

  Lijkt me dat ze ook haar psychische gesteldheid mogen onderzoeken…

 3. Claudia

  Ja vind je het gek? T zal wel iets ruiken daar in huis..

 4. Coenraad V

  Ik heb thuis 6 comodovaranen, 2 nijlpaarden, 9 alpenmarmotten en 2 kolonies roofmieren als huisdier.
  Mag dat dan ook niet ?

 5. Rutger

  “Ze denkt dat het aantal honden na verloop van tijd op natuurlijke wijze zal afnemen.”

  Ik lees dat de levensverwachting van een Chihuahua tussen de 12 en 14 jaar ligt. Verloop van tijd kan dus nog wel even duren, tenzij ze allemaal een jaar of 13 zijn 😉

 6. Scherpschutter

  Lastig. Als mevrouw in een gehuurde woning woont dan zou ze zich te voegen hebben naar de wensen van de eigenaar, maar als het hier om een koopwoning gaat dan heeft de Gemeente zich hier natuurlijk in het geheel niet mee te bemoeien!

  Laat die mevrouw (bij een koopwoning) met rust en lekker zelf bepalen hoeveel huisdieren ze HAAR huis neemt zeg…Het begint is steeds meer op de USSR te lijken, waar privaat eigendom niet meer bestaat. Niet alleen eigent de Gemeente zich het huis toe, maar ook nog eens eigendom over de honden die eigendom van mevrouw zijn. Schandalig…

 7. Cor

  @Coenraad: de alpenmarmot is sinds juli 2017 verboden om te houden als huisdier, dus pas maar op 😉

 8. Cico

  Het aantal honden neemt op natuurlijk wijze af? Ze kiest dus liever voor verhongering, verwaarlozing, inteelt en chronische ziektes ipv die beesten naar het asiel brengen? Om het nog niet te hebben over de overlast voor de omgeving vanwege dit egocentrische gedrag. Bizar

 9. Aso wetgeving

  Asociaal dit gewoon. Ik adviseer de buren een brief naar van Zanen te sturen om een beroep te doen op de asowet.

 10. cas

  @ Cico, of ouderdom… ??. Maar het erge lijkt mij als ze allemaal tegelijk gaan blaffen…

 11. Erwin

  Honden houden in de stad zou sowieso verboden moeten zijn.

 12. bee

  ze doet die dieren er geen plezier mee ,om met zoveel in een woning te zijn ,en de buren ook niet.

 13. JdV

  Ach, laten we eerlijk zijn. Als het op gewicht zou gaan wegen die 26 chiuaua’s minder dan 1 rottweiler. Dus lekker laten zitten die beestjes, het bestemmingsplan zegt daar volgens mij niks over.

 14. Nlz

  Oef, 26 van die dingen die dan allemaal “afgaan” op het moment dat de deurbel gaat bijvoorbeeld. Wat een feest moet dat zijn om naast je te hebben wonen. En dan op het moment dat ze blaffen het geschreeuw van de dame in kwestie er overheen in een poging ze stiller te krijgen vrees ik.

 15. Ooginaller

  Woonde ooit naast een vrouw met 5 teckels en dat was al de hel. Als er iemand langsliep, sloeg het hele roedel aan en in de zomer moest ik ramen en deuren sluiten als zij die opendeed vanwege de putlucht die er uit haar huis kwam. Hoe dat met 26 chihuahua’s zal gaan, wil ik me niet eens voorstellen…

 16. wollie

  @coenraad v, als die nijlpaarden aas voor de komodovaranen zijn is het goed.

  mijn opa zei altijd: als je voor een gulden een olifant kunt kopen ben je mal als je ‘t nie doet. maar ‘t lastige is, ‘t beestje vreet zo veel.

 17. Hadjememaar

  Ik ben zelf hondenliefhebber, maar 26! hoe laat je die uit? En ruim je de poep dan ook op? In veel gemeenten geldt een kennel verbod (vanwege overlast), dat betekend dat je voor meer dan 4 honden een kennelvergunning moet hebben. Lijkt me ook iets voor de gemeente Utrecht.

 18. [email protected]

  Laten we dan als gemeente Utrecht ook iets doen aan de overlast van duivenhouders en hun duivenpoep, hele wijken hébben last van dakken die onder de uitwerpselen zitten.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).