Waar moet deze gigantische theepot komen te staan in Utrecht? | De Utrechtse Internet Courant Waar moet deze gigantische theepot komen te staan in Utrecht? | De Utrechtse Internet Courant

Waar moet deze gigantische theepot komen te staan in Utrecht?

Waar moet deze gigantische theepot komen te staan in Utrecht?
Archieffoto
De enorme Utrechtse theepot staat nu nog op de parkeergarage aan de Rijnkade, maar dit is geen permanente plek. Sander van Waveren vindt dat de theepot nu te lang verstopt is en vraagt aan Utrechters waar zij vinden dat het kunstwerk terug zou moeten komen.

De enorme Utrechtse theepot staat nu nog op de parkeergarage aan de Rijnkade, maar dit is geen permanente plek. Sander van Waveren vindt dat de theepot nu te lang verstopt is en vraagt aan Utrechters waar zij vinden dat het kunstwerk terug zou moeten komen.

De bijna 7 meter hoge theepot, een kunstwerk van Lily van der Stokker en getiteld Celestial Teapot, stond lang op de traverse van Hoog Catharijne. Toen daar gebouwd ging worden werd het gevaarte weggehaald en verplaatst naar de parkeergarage aan de Rijnkade. Aangezien daar nu ook een grote bouwkeet voor staat is het kunstwerk niet meer goed te zien.

Volgens Van Waveren staat de theepost al veel te lang verstopt, hij ziet het kunstwerk graag snel terug in het straatbeeld. Hij vraagt aan de bewoners van Utrecht waar zij graag de theepot zien komen.

En waar vinden de DUIC-lezers dat de theepot moeten komen te staan? Laat het weten in de reacties.

74 Reacties

Reageren
 1. Angelique

  Ik zou ‘m bij een T-splitsing zette.

 2. Herman

  Dit kitsch ding mag in een kelder of op de parkeerplaats van de Intratuin komen te staan.

 3. R

  Misschien leuk voor bovenop een van de hotels rond het centraal station? Of bovenop het Beatrixtheater of die bioscoop naast de Jaarbeurs? Of bovenop het 4e / hoogste kantoor van de NS? In elk geval op een superdrukke locatie?

 4. Sjaak

  Zet maar op het Berlijnplein, dat is toch al een ratjetoe.

 5. Rob H.

  Maak er een fontein van, op het Vredenburg!

 6. Alex Estrada

  Alsjeblieft boven de schotel van het Moreelsepark-gebouw

 7. Jasper

  Dat ding was wel grappig toen hij bovenop het oude lelijke Hoog Catharijne stond, met al die bouwputten erom heen, maar nu mag hij van mij wel naar de kringloopwinkel.

  Het is uiteindelijk niet zo iets moois als de UFO op de Inktpot, die wel mocht blijven, ondanks veel gesputter. Deze helaas niet.

 8. David

  Op t vredenburg, dan valt dat fletse mozaiek misschien wat minder op.

 9. Steve

  Zet ‘m maar ergens in Leidsche Rijn.
  Daar is nog een mooi groot grasveld tussen het ziekenhuis en de Mc Donalds.

 10. wollie

  op het vredenburg, dan worden de tegeltjes eronder niet vies…

 11. Koser

  Zet hem maar op het partijkantoor van de PvdA-fractie in Overvecht daar zijn ze bekend met thee drinken

 12. Michael

  In het land van ooit..

 13. Frits

  Leuke eyecatcher voor het nog altijd wat troosteloze winkelcentrum Rokade.

 14. V.

  Elke plek ten westen van het station is prima…

 15. Peet

  Hahaha Angelique!

 16. Theo

  Op een gemeentewerf ergens achteraf lijkt me een mooie plek.

  In de jaren ’90 was het een leuk stuk kunst, als deel van het originele “kunst-kijken-vanaf-de-Dom-project” (ik weet de precieze naam niet meer). Ik vind dat de diverse objecten uit dat project al veel te lang zijn blijven staan: het was iets tijdelijks, hou het dan ook tijdelijk. Een beetje uitloop wegens succes is prima maar durf er ook een keer een punt achter te zetten. De laatste paar jaar keek ik met steeds minder genoegen naar die theepot en veranderde het steeds meer van kunstwerk in een symbool van besluiteloosheid. Het verdwijnen van de traverse waar de pot jarenlang op gestaan heeft, lijkt me een mooie gelegenheid om dit kunstwerk uit te faseren. Het heeft z’n langste tijd gehad, de originaliteit is er nu wel af, de verwondering ook en herplaatsen op een nieuwe locatie gaat ongetwijfeld veel meer negatieve reacties opleveren dan het gewoon laten verdwijnen. De Dom is voor altijd, de grachten zijn voor altijd en Nijntje is voor altijd. Deze theepot niet.

 17. Jan

  recycle dat ding maar!

 18. theeleut

  op een plaats op het vredenburg plein, waar hij “het minst” in de weg staat.
  Zorgen dat er water uit de tuit kan komen ‘szomers; ook handig voor de schoonmaak daar, na de markt.
  (Ik ben niet voor een fontein op dat plein.)

 19. Fred

  Bovenop het stadskantoor natuurlijk.

 20. Stephanie

  Over een First World Problem gesproken…….

 21. MichielK

  Deze kan mooi het Beatrixgebouw opfleuren en kan daarmee een eyecatcher zijn vanaf het Jaarbeursplein én het forum.

 22. Wouter

  Op het begin van de amsterdamsestraatweg op het dak van een van de gebouwen op het begin. Of in het Daalsepark of bij Roost aan de singel.

 23. Laurens

  Ergens op de Uithof neerzetten. Daar past ie nog wel bij Casa Confetti oid.

  De ufo is wat mij betreft een modern icoon geworden voor de stad maar dit ding kon ik destijds al niet waarderen in het centrum en dat is eigenlijk alleen maar erger geworden met de tijd.

 24. Alex

  Bij de ingang van de tunnel op de A2. Een soort van landmar, in een verder onpersoonlijke omgeving. . En het stoort weinig weinig mensen. Behalve het snel paserende verkeer..

 25. Cico

  Op de Inktpot natuurlijk: kop en schotel

 26. Walter

  In de kliko

 27. BramD

  Op het Vredenburg midden op het mozaïek.
  Of anders op het plein achter het stadhuis. Ter vervanging van die mislukte betonnen goten waar zo’n zielig straaltje water uit komt.

 28. Antonius

  Het is nog steeds een ontzettend leuk kunstwerk! Een sieraad voor de stad! Graag op een prominente plek plaatsen. Bijvoorbeeld bovenop de Neudeflat. Of op een sokkel op het plein vóór het oude postkantoor. Zodat ik en met mij vele enthousiaste Utrechters er weer van kunnen genieten.

 29. Katja

  Op de Neude, of Vredenburg. Met spuitend water in een kop !

 30. gerben

  Kanaleneiland of Moskeeplein. Handig voor als PVDA weer thee gaat drinken met lastige jeugd.

 31. Elly

  Ergens op straatniveau zodat je kunt afspreken “bij de theepot” 🙂 “Huh je bedoelt de Inktpot met de schotel erop?” “Neeeee echt de theepot”

 32. Danny van der Linden

  Op de bodem van het Amsterdam Rijnkanaal. Ik heb echt een ontzettende hekel aan dat ding.

 33. FH

  Op het dak van de Stadsschouwburg

 34. Google Maps

  52.1012513,5.12719

 35. Michael

  Sta helemaal achter het betoog van Theo. Behalve de opmerking over Nijntje.
  “Een symbool van besluiteloosheid”, zo treffend!

 36. Ertje

  @Theo;
  Panorama 2000 was dat. Erg geslaagd vond ik maar inderdaad niet voor de eeuwigheid. Alhoewel… de lift langs de Domtoren zou nog wel eens terug mogen komen om de minder goed ter been zijnden ook nog eens een blik vanaf de trans te gunnen. Of tijdens de renovatie mee te kijken. Of die theepot wel van dat evenement is weet ik eigenlijk niet. Mag van mij inderdaad best weg. De UFO van Marc Ruygrok is wat mij betreft wel voor de eeuwigheid.

 37. Bram

  In de singel bij Sterrenburg, hoek Catharijnesingel en Bleekstraat.

 38. Herman

  De “kunstenaar” van dit gedrocht zal wel tevreden zijn er wordt veel gesproken over de creatie. In het wereldje geldt dat als rechtvaardiging, alles wat je maakt is goed als er maar over gesproken wordt, positief of negatief maakt niet ut.

  Allemaal prima, zeker als “kunstenaar” van dienst zelf de financiering geregeld heeft en daar gaat het mis, dit ding is van ons belastinggeld betaald…..

 39. Y

  Dat ie nog bestaat?

 40. Hans Versnel

  Op het Lombokplein.

 41. Mike Klarenbeek

  Op het dak van de Neude Flat.

 42. Jeroen

  Ergens op Lage Weide.
  Maar mag dit beeld eigenlijk nog wel van de huilies van de grauwe eeuw?

 43. Paul

  Op zijn kop hangen onder het bollendak stationsplein!

 44. robert

  Persoonlijk ben ik klaar met dit ding maar daar vraagt u niet om. Maak er maar een meetingpoint van op het stationplein of ergens op de uithof aan het eind van de trambaan aub niet erg prominent in de binnenstad. .

 45. maria

  wat een negatieve reacties waarschijnlijk van geen echte utrechters die toch overal wel de leut ervan in kunnen zien .laat douwe egberts hem plaatsen super plaats

 46. Dion

  Bij Douwe Egberts staat een héél groot koffiekopje in de tuin. Wellict kan dit theepotje als een tegenhanger daar van dienen in dezelfde buurt, bij het nieuwe hotel?

 47. Elsje van Ree

  Zet de theepot op de Neude, midden op het plein.

 48. Nirat

  Op de woontoren aan de Ina Boudier-Bakkerlaan 211. Is goed zichtbaar vanuit een grootdeel van de stad en de facade van het gebouw kent verschillende kleurschakeringen bij zonsondergang. Dit zou gebouw ook meer smoel geven.

 49. Martin Utrecht

  Op het Vredenburg, dat fleurt het wat op, en dan vergeten we de mislukking van het mozaïek een beetje. Helemaal leuk als er bijpassend kopje bijkomt en we er een fontein van maken.

 50. balthasar

  het veld in leidsr rijn tussen antoniusziekenhuis en the wall wordt inmiddels bouwrijp gemaakt voor nog meer woningen ( jawel) . zet die pot maar op n plek waar nu nog dat afzichtelijke ” kunstwerk” van Vandekop staat op Smakkelaarsveld.

 51. G.

  wij hebben helaas geen plaats in onze winkel anders…..

  Leeuwin’s serviezenhuis

 52. h.w.m. de groot

  Ben het eens met Fred: op het Stadskantoor bij al die theeleuten.

 53. wollie

  job cohen schijnt ook interesse te hebben.

 54. Henk

  Ergens buiten de stadsgrenzen a.u.b.

 55. H

  Graag in het Maximapark in Leidsche Rijn

 56. Hetty

  Rob H., wat een geweldig idee! De tuit als spuit. Zet m op een sokkel met een zitrand in dezelfde stijl als de theepot op het Vreeburg, en we doen veel mensen een plezier. Het is metteen een compensate voor het mislukte mozaiek. Onder het bollendak bij het CS is ook een fontein met rand, en daar is het goed toeven: vaak zit deze rand vol met dagjesmensen. Zoiets zou ook op het Vreeburg geweldig zijn.

 57. PjotrM

  Ik weet wel n mooie plaats: marktplaats!

 58. Uuutje

  Op de ‘blinde gevel’ van Hoog Catharijne aan de Catharijnesingel. Is die ook weer opgeleukt!

 59. Rob van steensel

  Zet het maar in een museum tuin het is een stuk utrechtse kunst geschiedenis van de vorige eeuw .dus lijkt me dat een leuke plek om de horeca wat op te leuken, en de japanners gaan er graag mee op de foto .die hebben immers het thee drinken tot kunst verheven.

 60. Mevr. Poshe Lein

  Op de stoep bij ‘t Oude Pothuys?

 61. W.H.L.

  Op de Ulu Moskee vanwege de betekenis achter de Celestial Teapot.
  De naam verwijst namelijk naar de theorie Russell’s Teapot van filosoof Bertrand Russell. Die theorie wordt soms ook wel eens Celestial Teapot genoemd, vandaar de naam van onze grote theepot. Russell deed in 1952 de volgende uitspraak: ,,Als ik zou beweren dat er ergens in de ruimte een porseleinen theepot rondzwerft maar dat die te klein is om te zien, kan niemand mijn ongelijk bewijzen.” Op deze manier wilde hij het bestaan van God ter discussie stellen en betogen dat ieder vrij moet zijn te geloven wat hij of zij wil. Door de theepot gigantisch uit te vergroten, haalde Lily van den Stokker deze theepot uit de ruimte en naar de aarde.

  ???

 62. Erik

  Boven op de uku moskee ipv die lelijke raketten

 63. WHL

  Grappig dat bv Theo meent de theepot al in de jaren 90 gezien te hebben . Ertje denk uit 2000.

  De theepot komt echter pas uit 2013!

  http://utrecht.kunstwacht.nl/kunstwerken/bekijk/11799-celestial-teapot

 64. B.D.

  Zet de theepot op het Vreeburg! Lekker centraal en dan heb je meteen een kunstwerk dat je kan zien, want het mozaiek is de grootste flop van de afgelopen tijd.

 65. Zonnewende

  Bij het nieuwe restaurant met groot terras aan het water dat in het voormalige Douwe Egberts kantoor komt. Zie ander bericht vandaag.

 66. Corrie

  NERGENS1

 67. Peter

  Mijn oma is een echte theeleut. Maar ze laat zeker twee keer per jaar de theepot uit haar handen vallen. Dus geef maar aan haar, heeft in ieder geval EEN persoon er nog een paar maanden plezier van.

 68. Karla

  Wat een leuke reacties allemaal, ik moest om heel veel suggesties hartelijk lachen. Dank jullie wel en fijn weekeinde nog! <3

 69. G.Teuwissen

  Zet hem in het Leidsche Rijn Winkelcentrum.

 70. Yvonne

  Van mij mag de theepot weg uit Utrecht

 71. Martijn

  Op een openbare plek zoals Neude of Vredenburg met water uit de tuit. Of wat eerder is aangegeven in het Griftpark 52.1012513,5.12719 Google Maps

 72. Michel

  Janskerkhof, om zo een wandelroute aan te kleden en te creeren van neude via janskerkhof naar de dom en terug…

 73. Tim

  Verban hem maar naar Nieuwegein, hebben ze daar ook weer eens iets “leuks”. Hier in de stad is ie compleet misplaatst

 74. rsa

  Schenken aan Pickwick of Lipton.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).