Waarom ligt er ineens een groot huisvuil-vak op de Pausdam? | De Utrechtse Internet Courant Waarom ligt er ineens een groot huisvuil-vak op de Pausdam? | De Utrechtse Internet Courant

Waarom ligt er ineens een groot huisvuil-vak op de Pausdam?

Waarom ligt er ineens een groot huisvuil-vak op de Pausdam?
De wijkagent van het Museumkwartier deed laatst een opvallende vondst op de Pausdambrug. Beeld: Twitter
Tegenover het Paushuize bij de Nieuwegracht is pas geleden een opvallend groot huisvuil-vak aangebracht. Waarom midden op zo’n mooie plek in de stad?

Tegenover het Paushuize bij de Nieuwegracht is pas geleden een opvallend groot huisvuil-vak aangebracht. Waarom midden op zo’n mooie plek in de stad?

Een medewerker van een bedrijf dat rond de Pausdam is gevestigd laat aan DUIC weten niks van de situatie te begrijpen. “Het is een bijzondere brug waarop een aantal van de mooiste straten van Utrecht samenkomen en waaronder de fraaiste grachten van de stad stromen. Er komen hier komen iedere dag bezoekers en toeristen om een foto’s, selfies en soms zelfs bruidsreportages te maken. Je mag er toch vanuit gaan dat de gemeente belang stelt in de schoonheid en uitstraling van dit stadsdeel?”

Dat doet de gemeente ook, zo laat de woordvoering desgevraagd weten. Alleen is het tijdelijk even niet anders. Vanwege de herstelwerkzaamheden aan de kademuren zijn er tijdelijke huisvuil-plekken ingericht. Eén daarvan moest op deze brug omdat de inzamelingsdienst van de gemeente niet overal terecht kan.

De wijkagent trof onlangs een opvallend tafereel aan met de vlak. Het vak werd door een dure sportwagen gebruikt als parkeerplek.

8 Reacties

Reageren
 1. stefan

  Dus die dure sportwagen kunnen we nu gratis afhalen op het afvalscheidingsstation?

 2. Grapjes

  Ik neem aan dat die auto een forse boete heeft gehad en/ of is weggesleept? Of geldt dat niet voor de vrinden die in een dergelijke auto rijden? Maakt de politie daar alleen grapjes over.

  Ik zeg op te halen in het fietsendepot tegen betaling en als hij binnen een maand niet opgehaald is wordt hij doorverkocht. Hij staat verkeerd en hinderlijk gestald. Zo kan de afvaldienst niet bij het afval.

 3. cas

  Dat is KCA, batterijen moeten apart worden ingeleverd….

 4. Joep

  Karma – 1 voor deze bezitter van de Fisker Karma

 5. ertje

  Maar de kern van het verhaal blijft staan: Een vak, bedoeld voor de bewoners van de Kromme Nieuwegracht om gedurende de restauratiewerkzaamheden aldaar hun huisvuilzakken te plaatsen op de ophaaldagen, wordt precies daar gemaakt waar het uitzicht over de Nieuwegracht en het onderwaterkunstwerk voor bezoekers het mooist is. De eerste weken ervaring laten bovendien zien dat het vak ook gretig gebruikt wordt voor het lozen van allerlei grofvuil gedurende de hele week. Handhaven van parkeerregels is dus maar een deel van de oplossing.

 6. Nosan

  Bijzonder… Toen er een initiatief was om daar een bankje te plaatsen, waren de omwonenden daar faliekant op tegen.
  @ertje, helemaal mee eens. Maar heb je ook gezien dat de enige (!) invalidenparkeerplaats op de Twijnstraat praktisch altijd vol staat met fietsen…

 7. Teunemans

  Ik zeg: handhaving, maar de fiets is heilig in Utrecht. Het is ook veel gedoe om een busje te laten komen om de fietsen weg te halen die in de Twijnstraat verkeert staan. Dat is wel heel rigoureus zei de meneer van handhaving toen dat ter sprake kwam. Hij begon er niet aan!

 8. Nosan

  Precies, Teunemans, dat zei de “handhaver” ook tegen mij. Hoe zo handhaven zei ik toen. Resultaat, boze “handhaver….

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).