Wanbetalers Orloff aan de Kade betalen alsnog | De Utrechtse Internet Courant Wanbetalers Orloff aan de Kade betalen alsnog | De Utrechtse Internet Courant

Wanbetalers Orloff aan de Kade betalen alsnog

Wanbetalers Orloff aan de Kade betalen alsnog
Eén van de eetpiraten
De twee mannen die eerder deze week massaal op Facebook werden gedeeld nadat ze niet hadden afgerekend bij café Orloff aan de Kade, hebben alsnog betaald.

De twee mannen die eerder deze week massaal op Facebook werden gedeeld nadat ze niet hadden afgerekend bij café Orloff aan de Kade, hebben alsnog betaald.

Eigenaar Martijn Cools pikte afgelopen dinsdag de diefstal van honderd euro niet en besloot de mannen duidelijk herkenbaar op Facebook te zetten. Daarna ging het hard. Het bericht werd bijna duizend keer gedeeld en zorgde blijkbaar bij de twee dieven voor het schaamrood op de kaken. Ze kwamen met hangende pootjes terug bij het café om alsnog 100 euro af te rekenen.

De twee mannen wilden de bus halen, zo luidt het excuus.

Gekoppelde berichten

7 Reacties

Reageren
 1. Stef

  Even voor alle duidelijkheid: élke gast bij Orloff a/d Kade wordt dus gefilmd? Hoe lang blijven deze beelden bewaard? En Orloff behoudt zich het recht voor deze beelden te plaatsen op hun Facebook-pagina?

 2. Michael

  @Stef
  Gelukkig wel !!!!!!

 3. Toine Goossens

  Oogtoezicht met directe feed back op gedrag leidt tot het je voegen naar normen en waarden: ´Je komt er niet mee weg´.

  Waar ogen tekort schieten, nemen camera´s die taak van ons over.

  De financiële crisis heeft ons geleerd dat iedereen die de kans krijgt de zaak belazert.

 4. Herr Flick

  Heel goed opgemerkt Toine, de Stasi en de Gestapo dachten er ook zo over.

 5. Peter

  @Stef

  Als een bedrijf de aanwezigheid van de camera’s middels bordjes duidelijk aangeeft dan mag dat inderdaad.
  Dergelijke systemen bewaren ongeveer 2 weken data, ruim voldoende tijd om in bovengenoemde situaties aangifte te kunnen doen bij politie. Of het op een alternatieve manier simpeler op te lossen 😉 Of dat alternatief mag weet ik niet maar effectief is het wel.

 6. Robin

  Jaja. De bus halen. En dan laat je lekker een ander met 100 euro aan kosten zitten. Is natuurlijk onzin, maar zelfs als het waar was ben je nog steeds een sufferd als je zo met anderen omgaat.

 7. Luuk Upuuk

  Ik reken altijd mijn consumptie contant af. Dan hoef ik, als ik weg wil gaan, nooit te wachten tot de barman terug komt van een vat verwisselen of zoiets.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).