Wandelroute van Moreelsepark naar Utrecht Centraal aantrekkelijker gemaakt | De Utrechtse Internet Courant Wandelroute van Moreelsepark naar Utrecht Centraal aantrekkelijker gemaakt | De Utrechtse Internet Courant

Wandelroute van Moreelsepark naar Utrecht Centraal aantrekkelijker gemaakt

Wandelroute van Moreelsepark naar Utrecht Centraal aantrekkelijker gemaakt
De groene loper onder Hoog Catharijne. Foto: Judith Sterkenburg
De wandelroute Moreelsepark – station Utrecht Centraal langs de plint van Hoog Catharijne is versierd. De Green Business Club Utrecht (GBCU) heeft daar ‘een groene loper uitgelegd’.

De wandelroute Moreelsepark – station Utrecht Centraal langs de plint van Hoog Catharijne is versierd. De Green Business Club Utrecht (GBCU) heeft daar ‘een groene loper uitgelegd’.

“We hopen dat hierdoor steeds meer mensen deze (veilige) route kiezen op weg naar kantoor of de binnenstad”, aldus Tom Prosman, voorzitter van de werkgroep die zich binnen de GBCU bezighoudt met de verlevendiging van het stationsgebied.

Eerder werd op deze plek al de Complimentenpoort geïntroduceerd. De poort deelt complimenten uit aan iedereen die eronder loopt. De rest van het pad was echter nog grijs en donker. Prosman: “Begrijpelijk dat mensen dan geneigd zijn snel over te steken of het fietspad te nemen. Om onveilige situaties te voorkomen, wilden we hier graag verandering in brengen.”

De stoep is nu versierd met groene bladeren, kunstgras en kunstbloemen. Het pad volhangen met echte planten was niet mogelijk, omdat het donker is en er geen regen valt. HIK Ontwerp is verantwoordelijk voor het idee achter de groene loper. De Green Business Club Utrecht is een initiatief van 14 bedrijven en de gemeente Utrecht om het stationsgebied van Utrecht te verduurzamen.

 

7 Reacties

Reageren
 1. Herman

  Al die fietsen weghalen daar geeft ruimte, rust en beter gevoel.

 2. BdV

  Een groene loper zal misschien niet genoeg blijken te zijn, maar ik neem aan dat deze inrichting sowieso van tijdelijke aard is?

 3. Marcel

  @Herman laten we aub niet NOG meer fietsenstallingen weghalen 🙂

 4. Jansz

  Ik loop er niet vanwege de enorme viezigheid. Er wordt niet tot nooit schoongemaakt, de regen komt er niet bij en het stikt er van de junks en bedelaars die de hele tijd van alles van je willen. Ik loop gewoon op het fietspad hoor. Doei.

 5. cas

  Ik mag niet met de auto de stad in.
  Kan de fiets niet vrij even in de openbare ruimte stallen.
  Lopen moet op een pretpark lijken.

  allemaal erg vermoeiend

 6. Brenger van matig nieuws

  @cas: vergeet niet dat je ook nog elke ochtend tegen je zin moet opstaan, en dat Ajax dit jaar weer kampioen gaat worden. Het leven is dodelijk vermoeiend.

 7. Berend

  Vandaag zat er een trekzakmuzikant voor de complimentenpoort. Op zich zou een muzikale straat ook wel gaaf en uniek zijn.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).