WNF gaat plastic uit de Utrechtse grachten vissen | De Utrechtse Internet Courant WNF gaat plastic uit de Utrechtse grachten vissen | De Utrechtse Internet Courant

WNF gaat plastic uit de Utrechtse grachten vissen

WNF gaat plastic uit de Utrechtse grachten vissen
Het Wereld Natuur Fonds (WNF) gaat plastic uit de Utrechtse grachten vissen. Dat doet het fonds om de bewustwording van de hoeveelheid vuil en plastic die er in de Utrechtse grachten ligt te vergroten.

Het Wereld Natuur Fonds (WNF) gaat plastic uit de Utrechtse grachten vissen. Dat doet het fonds om de bewustwording van de hoeveelheid vuil en plastic die er in de Utrechtse grachten ligt te vergroten.

Het WNF-regioteam van Utrecht gaat op 20 oktober een middag plastic vissen samen met de Utrechtse botenverhuurder Greenjoy. De verhuurder werkt aan ‘duurzame mobiliteit toegankelijk maken voor iedereen’ en stelt zes sloepen beschikbaar voor de ruim 50 WNF Rangers die gaan vissen.

Vanaf de Wittevrouwensingel varen ze door de Utrechtse binnenstad en verzamelen ze het plastic. Er zullen ook deelnemers zijn die met hun eigen boot meevaren. Al het ingezamelde plastic wordt na afloop naar een afvalboot gebracht.

Tijdens het evenement zal het WNF met een stand op de Stadhuisbrug aanwezig zijn om bezoekers te informeren over de actie. Deelname voor het plastic vissen is vijf euro. De opbrengst van deze activiteit komt ten goede aan de wereldwijde actie van WNF om het plasticprobleem aan te pakken.

Gekoppelde berichten

9 Reacties

Reageren
 1. Zwaontjue

  Statiegeld op plastic en verpakkingen …….. ipv achteraf dweilen, met de kraon open !

 2. [email protected]

  Super fantastisch idee en initiatief, jammer dat de mensen niet snappen dat dit plasticafval allemaal in ons voedsel terecht komt.
  https://www.youtube.com/watch?v=84ADhl9Zq_4

 3. Sven

  @Zwaontjue Uiteraard is dit symptoombestrijding, maar het gaat hier duidelijk om bewustwording.

 4. cas

  5 euro om een plastic tasje uit het water te halen…. geef een netje en ik doe vrijwillig mee, maar betalen om op te ruimen…

 5. woutvr

  Wat vreemd dat de gemeente niet zelf zorgt voor schoon water. Verder is de actie natuurlijk lovenswaardig.

 6. Judith

  Goede actie. Maak er een leuke dag van! Kosten voor organiseren van een gemeenschappelijk evenement lijkt me het probleem niet. (Mensen betalen ook met veel plezier kosten voor deelname aan een evenemen waar massaal op plastic opblaasbeesten door de gracht wordt gedreven) dit lijkt me een veel beter plan.

 7. Wessel

  Ja, zou wel een nobele daad zijn als de organisatie van rubberbootmissie (nu overgegaan in …?) ook actief deelneemt aan deze actie!

 8. TK

  @Cas: zie laatste regel artikel: De opbrengst van deze activiteit komt ten goede aan de wereldwijde actie van WNF om het plasticprobleem aan te pakken. Het is dus meer een donatie.

 9. PvG

  Lijkt mij een hoop meer lol hebben en is ook nog nuttig. Beter dan 5 euro in een parkeergarage uit te geven. Gewoon doen met z’n allen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).