Zala’s restaurant en B&B en Het Leuke Zusje in Utrecht failliet: zaken nog wel open - De Utrechtse Internet Courant Zala’s restaurant en B&B en Het Leuke Zusje in Utrecht failliet: zaken nog wel open - De Utrechtse Internet Courant

Zala’s restaurant en B&B en Het Leuke Zusje in Utrecht failliet: zaken nog wel open

Zala’s restaurant en B&B en Het Leuke Zusje in Utrecht failliet: zaken nog wel open
Het pand voor Het Leuke Zusje op het Wed tijdens de verbouwing. Foto: DUIC
Enkele weken na de verbouwing van Lokaal 9 naar Zala’s restaurant en de opening van Het Leuke Zusje is het bedrijf failliet verklaard. Naast de twee horecazaken is ook Zala’s B&B hierdoor getroffen. Volgens eigenaar Shafiqie Rahamnazai berust het op een foutje, hij was te laat bij de rechtbank.

Enkele weken na de verbouwing van Lokaal 9 naar Zala’s restaurant en de opening van Het Leuke Zusje is het bedrijf failliet verklaard. Naast de twee horecazaken is ook Zala’s B&B hierdoor getroffen. Volgens eigenaar Shafiqie Rahamnazai berust het op een foutje, hij was te laat bij de rechtbank.

Restaurant Zala’s (voorheen restaurant Lokaal 9) en Zala’s B&B aan de Trans en café Het Leuke Zusje aan de Donkere Gaard zijn allemaal van dezelfde eigenaar.

Het Leuke Zusje aan de Donkere Gaard ging vorige maand open na een jarenlange verbouwing. Ook waren er werkzaamheden in de andere zaken; Lokaal 9 werd getransformeerd naar Restaurant Zala’s en er waren verbouwingen in de bed and breakfast. De werkzaamheden liepen erg uit. Rahamnazai liet in 2017 al weten de situatie onderschat te hebben. Toen waren er ook al zorgen over de financiering. Het half verbouwde pand aan de Donkere Gaard heeft ondertussen ook nog te koop gestaan.

Vorige maand gingen de zaken toch allemaal open, maar vorige week werd het faillissement uitgesproken. Volgens de horecaondernemer berust het op een foutje; hij zou een half uur te laat bij de rechtbank zijn geweest. Ook zou hij ondertussen de financiering rond hebben gekregen om zijn schulden te kunnen voldoen. De eigenaar gaat in beroep tegen het faillissement, ondertussen blijven de zaken gewoon open.

Eigenaar Rahamnazai wil benadrukken dat hij sinds hij als asielzoeker uit Afghanistan naar Nederland kwam, 18 jaar geleden, altijd hard gewerkt heeft. Hij is begonnen als afwasser in de horeca en is dus uiteindelijk zelf gaan ondernemen. Hij heeft de hoop dat hij de komende jaren verder kan met zijn café, restaurant en hotel.

10 Reacties

Reageren
 1. Stephan

  Ik doe het niet snel, maar deze ondernemer mogen we niet laten vallen! Wij kennen vooral Lokaal Negen Zala’s Restaurant / Zala ‘s BnB als een fantastisch restaurant met hard werkende mensen met oog voor de gasten en heerlijk eten. Rahamnazai werkt echt vanuit passie en geloof in zijn vak en verdient het om ook dit tot een succes te kunnen maken. Wie kan hem helpen? En stap vooral deze week naar binnen als je lekker wilt eten of borrelen!

 2. Peter van Zoest

  Ehm, klinkt niet bepaald geloofwaardig allemaal (zwak uitgedrukt).

 3. Isabelle

  Lokaal Negen is altijd een favoriet van mij geweest. Ik kan me best voorstellen dat de financiering voor de verbouwingen alsmede de lange wachttijd voor Zusje open kon, zijn tegengevallen.

  Ben het helemaal eens met Stephan: ik ga er binnenkort met collega’s maar weer eens eten. Alle beetjes helpen.

  Succes Rahamnazai, je bent een hele goede, prettige horeca-ondernemer in Utrecht!!

 4. Wouter

  Lokaal 9 had ook gewoon een houten kroeg met achterin restaurant moeten blijven. Daarna nooit meer geweest.

 5. G.H.

  @Peter van Zoest: Waarom niet?

 6. Jelle

  Hopelijk krijgt Shafiquis succesverhaal geen triest einde. Prima gastheer met heerlijk eten.

 7. Bep

  Zo sneu aan de vooravond van de lente!

 8. cas

  Hoe krijg je het voor elkaar om op een dergelijke dag een half uur te laat te komen?

 9. Een Insider

  @Cas, als je de eigenaar kent, zal het je niets verbazen. Hij is al eerder te laat/niet op komen dagen bij de rechtbank. Ging toen om heel iets anders trouwens, maar wel gerelateerd aan Lokaal 9.

 10. Noud Welling

  Wat heeft het ermee te maken dat hij asielzoeker is geweest? Al was ie een boerenzoon uit Erp die hard heeft geploeterd om uit de varkensstallen weg te komen om te kunnen slagen in de grote stad. Boeien. Verder leuk lunchtentje, net als die andere 54.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).