Zomers weer zorgt voor zwemmers in de Oudegracht | De Utrechtse Internet Courant Zomers weer zorgt voor zwemmers in de Oudegracht | De Utrechtse Internet Courant

Zomers weer zorgt voor zwemmers in de Oudegracht

Zomers weer zorgt voor zwemmers in de Oudegracht
De zwemmers in de gracht ter hoogte van 't Oude Pothuys
Hoewel het zwemmen in de Oudegracht sterk wordt afgeraden, konden deze zwemmers het niet laten om een verkoelende duik te nemen vandaag. 

Hoewel het zwemmen in de Oudegracht sterk wordt afgeraden, konden deze zwemmers het niet laten om een verkoelende duik te nemen vandaag. 

Zwemmen in de gracht wordt afgeraden vanwege de slechte kwaliteit van het water en mogelijke wrakken die op de bodem liggen waar mensen zich aan kunnen bezeren. De komende dagen blijft het warm en zonnig. Wil je toch veilig buiten kunnen zwemmen in of rond Utrecht, check dan ons overzicht hieronder.

Gekoppelde berichten

4 Reacties

Reageren
 1. Robbert

  Grappig want ik ben zo’n gracht zwemmer, natuurlijk is het oppassen voor fiets wrakken en dergelijke maar waterkwaliteit? hetzelfde water loopt door de vecht waar al jaren door heel veel mensen wordt gezwommen? Het water uit de Kromme Rijn (aanvoer van de gracht en singel) is juist super schoon en helder. en in bijvoorbeeld Nieuwegein (aanvoer Utrecht) ios het water ook al heel lang erg ok. Ik snap dat er geen Costa del Canal Vieux moet worden maar gooi het niet op waterkwaliteit. onzin.

 2. Arjan

  Uit testen van de GGD bij de Singelswim bleek steeds dat de waterkwaliteit iun de singel goed was. Geen extra zieken na afloop.

  Het kan wel zo zijn dat in de grachten er wat minder doorstroming is, waardoor de kwaliteit minder is.

 3. R. Paree Meijer

  Opmerkelijk, miljarden worden besteed aan de vernieuwing van het station gebied en de heropening van de Singel. Hoe moeilijk kan het dan zijn om er ook direct voor te zorgen dat de bodem van de grachten in Utrecht helemaal worden schoongeveegd en de waterkwaliteit dusdanig gaat verbeteren dat hier geen gevaar voor de volksgezondheid meer kan optreden, zelfs niet als er in gezwommen word. Vraag blijft dan wel waarom er wel een Singelswim gehouden kon worden.

 4. Luuk Upuuk

  Als de ratten er niet doodgaan, zal het wel veilig zijn om te zwemmen. Vanaf de Maartensbrug worden ze door de ijskar aan het eind van de dag ook nog gevoerd. Nieuwe attractie: zwemmen met ratten.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).