Opmerkelijk gezicht: zonnebadende man in zwembroek op de Neude | De Utrechtse Internet Courant Opmerkelijk gezicht: zonnebadende man in zwembroek op de Neude | De Utrechtse Internet Courant

Opmerkelijk gezicht: zonnebadende man in zwembroek op de Neude

Opmerkelijk gezicht: zonnebadende man in zwembroek op de Neude
Een bijzonder gezicht op de Neude vandaag: een man in zwembroek ligt te zonnen op een handdoekje.

Een bijzonder gezicht op de Neude vandaag: een man in zwembroek ligt te zonnen op een handdoekje.

Echt veel zon is er niet, maar dat weerhoudt de man er niet van gewapend met zonnebrandcrème en een zonnebril een boekje te lezen. Hij leest op zijn dooie gemak het boek Economie in een notendop van Arnold Heertje.

De man wil zelf niet al te veel kwijt over zijn actie: “Ik lig gewoon lekker te zonnen.” Hij wil niet zeggen wat hij precies aan het doen is. Intussen kijken voorbijgangers vreemd op en blijven even staan om naar hem te kijken.

14 Reacties

Reageren
 1. S

  Ik neem aan dat hij tonnen aan subsidie ontvangt om net te doen alsof hij aan het zonnen is.

 2. P

  @S – idd net zo’n kustwerk als die houten planken achter hem

 3. MtU

  Nou, ik vind het een hele kunst om vandaag te zonnen in Utrecht. Ik heb geen zon gezien…

 4. Henk

  Weer een kunstproject dat onze horizon verbreedt!

  Wat volgt nu?

  Een man die zijn belastingaangifte doet op het strand? Of vliegeren in de overdekte fietsenstalling onder het station. Of anders gras maaien op de Dom?

  Maar dit zal gewoon een “viral” zijn, of hoe de marketing meneren dit ook noemen.

 5. Jasper

  als ik volgende week op het terras zit bij Le Journal midden op de Neude ga ik subidie aanvragen om als kunst object te worden beschouwd want dan ik zo raar bezig doet ook wel iets waard zijn toch

 6. Luuk Upuuk

  Zal wel bij dat zg kunstwerk achter hem horen…..

 7. w

  ik denk vanwege EK beachvolley

 8. Michiel

  Hahaha vette actie!

 9. claudia

  In land als Australie ben ik dit al eerder tegengekomen en waarom ook niet? Een stad is een leefplek. Lekker laten zonnen, met of zonder zon, wel of geen kunstproject.

 10. Niels Bokhove

  @ W: Inderdaad, als er beachvolleybal op het Neudestrand gespeeld kan worden, dan hoort daar absoluut een zonnende badgast bij. Heel consequent. En Heertjes boek verwijst dan naar de commercie achter dat EK. Want sport zonder poen is bijna ondenkbaar tegenwoordig. (Misschien is het juist een protest tégen dat beachvolleybal. Utrecht aan zee, hoever zijn we daarvan verwijderd door de klimaatcrisis?)

 11. Cico

  Wat oneerlijk. Er moet dan ook een bureau worden neergezet in park Lepelenburg met een werkende computer, zodat ik tussen de zonnende mensen wat Excel sheets kan bijwerken en mails beantwoorden.

 12. w

  het Neude zou wat spaarzamer met evenementen moeten worden gevuld! ga met al die festiviteiten lekker naar t Jaarbeursplein

 13. A. Zijnzeikert

  Sommige mensen heben zo een enorm dikke plaat voor hun harses, dat ze hun hand er niet voor om draaien om een middagje voor schut te liggen. Nou mijn zegen heb je kerel.

 14. Ppprrrt

  Geweldig

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).