3 manieren om een bedrijf te verduurzamen 3 manieren om een bedrijf te verduurzamen

3 manieren om een bedrijf te verduurzamen

3 manieren om een bedrijf te verduurzamen
Duurzaamheid wordt een steeds belangrijker thema in onze maatschappij. De brullende benzinemotor van auto’s maakt plaats voor de geruisloze, elektrische variant.

Duurzaamheid wordt een steeds belangrijker thema in onze maatschappij. De brullende benzinemotor van auto’s maakt plaats voor de geruisloze, elektrische variant.

Steeds meer bedrijven kiezen voor een CO2-neutraal productieproces en een circulaire economie wordt meer en meer de standaard. Doordat consumenten steeds meer en beter letten op thema’s als duurzaamheid, komen bedrijven er tegenwoordig bijna niet meer onderuit om ook ‘iets’ te doen op het gebied van duurzaamheid. 

Kies voor tweedehands meubels én kwaliteit 

Het maakt niet uit of je een hip online marketingbureau in Brabant hebt, of een horecaonderneming midden in de Randstad, de inrichting van je kantoor of bedrijf kan al verduurzaamd worden door te kiezen voor tweedehands meubelen. Dit scheelt in de investering en de meubels zien er als nieuw uit. Tweedehands en kwaliteit gaan zeker samen. Wil je toch een aantal nieuwe dingen in je interieur, zoals een gietvloer? Dan kun je daar natuurlijk wel in investeren. Een gietvloer kun je namelijk moeilijk tweedehands krijgen, maar het is wel een duurzame optie omdat dit type vloer vele jaren meegaat en zeer sterk is. Je kunt in dat geval dus beter voor kwaliteit i.p.v. kwantiteit gaan en investeren in een duurzame kwaliteitsvloer waar je nog jaren plezier van hebt.

Verbeter de energiezuinigheid van je bedrijf

Veel bedrijven laten geld liggen als het op energiezuinigheid aankomt. Led-lampen, het vervangen van de oude cv-ketel en een goede isolatie van het pand zijn zogenaamde ‘quick wins’. Je kunt hiermee met weinig investering de energiezuinigheid van je bedrijf behoorlijk omhoog krikken. Overigens is het wel aan te raden om bij een gietvloer, bijvoorbeeld één van G-vloeren, vooraf alles goed te laten isoleren, omdat dit achteraf lastig te realiseren is. Een andere manier om te besparen op stroom is door bewegingssensoren te installeren in vergaderruimtes en toiletten. Dit zijn plekken waar vaak vergeten wordt om het licht uit te doen en hier kun je ongemerkt al veel mee besparen. Daarnaast kun je medewerkers vragen om apparatuur uit te schakelen in plaats van op sluimerstand zetten. Een enkel apparaat maakt misschien niet het verschil, maar alle apparaten bij elkaar opgeteld kunnen voor een behoorlijke vermindering in energieproductie zorgen.

Maak het wagenpark elektrisch

Naast carpoolen is een elektrisch wagenpark ook een goede manier voor een bedrijf om te verduurzamen. Introduceer elektrische auto’s op leasebasis en maak bij voorkeur het hele wagenpark elektrisch. Nu de benzine-auto’s langzaam maar gestaag uitgefaseerd worden, is dit een goed moment om op dit gebied te verduurzamen. Hoewel elektrische auto’s duurder zijn in aanschaf, zijn de verbruikskosten wel heel aantrekkelijk.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).