3 tips voor een fantastische voorjaarsvakantie! 3 tips voor een fantastische voorjaarsvakantie!

3 tips voor een fantastische voorjaarsvakantie!

3 tips voor een fantastische voorjaarsvakantie!
De meeste ouders hebben het gevoel dat de kerstvakantie pas net voorbij is en de voorjaarsvakantie staat alweer bijna voor de deur. Een schooljaar is altijd een opeenvolging van vakanties.

De meeste ouders hebben het gevoel dat de kerstvakantie pas net voorbij is en de voorjaarsvakantie staat alweer bijna voor de deur. Een schooljaar is altijd een opeenvolging van vakanties.

Gelukkig is het stiekem ook wel heel gezellig om de kinderen weer in huis te hebben. Zeker nu er van thuisscholing gelukkig geen sprake meer is. Dat vraagt wel om een klein feestje. Helemaal nu veel maatregelen zijn opgeheven. Hierdoor is er eind februari weer veel te ondernemen met de kinderen. Maar waar verras je jouw kinderen dit jaar mee? 

Hier hebben we 3 leuke activiteiten voor je verzameld. Activiteiten die geld kosten, gratis zijn, waar je de deur voor uit moet én waar je lekker voor thuis kunt blijven. Hiermee zal het ongetwijfeld een gezellige week worden!

1. Dagje winkelen in de hoofdstad 

Utrecht heb je wel een keer gezien. Zeker als je hier eigenlijk al bijna wekelijks komt. Daarom is het juist leuk om de voorjaarsvakantie aan te pakken om eens wat verder weg te gaan. Zoek bijvoorbeeld eens een P+R Amsterdam op. Hier kun je relatief voordelig parkeren (zeker voor onze hoofdstad) en vervolgens verder reizen per tram, bus, trein of zelfs boot. Dat is niet alleen een stuk voordeliger, maar voor de kinderen natuurlijk ook een klein feestje. 

Bovendien liggen eind februari vaak al de meeste zomercollecties in de winkel. Hierdoor kunnen jullie wellicht al wat nieuwe voorjaarskleding op de kop tikken. Het wordt helemaal een klein feestje als het weer dan ook al een beetje lentekriebels veroorzaakt. 

Wist je dat er in Amsterdam nog veel meer te ondernemen is met kinderen? Zeker nu de lockdown voorbij is. Bezoek bijvoorbeeld één van de interessante musea in de stad of bezoek een indoorspeeltuin bij slecht weer. Mogelijkheden genoeg. 

2. Koken of bakken 

Vind je kind het altijd heerlijk om in de keuken te staan? Maar heb je hier normaal gesproken eigenlijk weinig tijd of geduld voor? Dan is dit dé kans om je kind te laten helpen. Nu je wat extra tijd om handen hebt, is het alleen maar leuk om zijn of haar interesse op die manier te prikkelen en vast te houden. Organiseer daarom een kook- of bakcursus in eigen huis. Laat je kind een favoriet gerecht bereiden of bak samen een lekkere cake of taart. Dat wordt smullen! 

3. Ga op expeditie door de stad 

Het is onmogelijk dat je kind werkelijk alles in de stad al eens gezien heeft. Organiseer daarom een ‘expeditie’ en ga samen op onderzoek uit. Je kunt ook een bingokaart maken met dingen die je kind op moet speuren. Zo maak je al snel heel wat kilometers samen met je kind. Dat is niet alleen goed om de tijd te doden, maar ook om de energie kwijt te raken. Sluit de expeditie vervolgens thuis af met een lekker kopje chocolademelk en een koekje en de rest van de middag zal heel rustig verlopen. Bovendien kom jij zo ook gemakkelijk aan je dagelijkse stappen. Ook mooi meegenomen.