4 tips voor het verduurzamen van je kantoor 4 tips voor het verduurzamen van je kantoor

4 tips voor het verduurzamen van je kantoor

4 tips voor het verduurzamen van je kantoor
We kunnen er niet meer omheen: duurzaam leven. Dit betekent ook dat we onze kantoren zo goed mogelijk moeten verduurzamen, maar hoe doe je dat precies? In deze blog lees je hier alles over.

We kunnen er niet meer omheen: duurzaam leven. Dit betekent ook dat we onze kantoren zo goed mogelijk moeten verduurzamen, maar hoe doe je dat precies? In deze blog lees je hier alles over.

#1. Het pand

Het begint allemaal bij het kantoor zelf. Wat is de staat op dit moment? Is het verouderd en heeft het onderhoud nodig? Kijk daarom eens goed naar het pand en zorg dat je begint bij het opknappen ervan. Maak hierbij gebruik van duurzame materialen, zodat je het in één keer goed (laat) doen.

#2 Zonnenpanelen

Bij het verduurzamen van je pand komen uiteraard zonnepanelen kijken. Dit is enorm duurzaam, goed voor het milieu én je portemonnee. Het is uiteraard eerst een investering, maar met vele voordelen. Wil jij ook zonnenpanelen? Lees er wat meer over op internet en vergelijk de mogelijkheden. 

Tekst loopt door onder de foto

#2 Inrichting 

Bij de inrichting van het pand kun je kijken naar duurzame materialen. Zorg voor houten bureaus bijvoorbeeld en kies voor veel groen in het pand. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om de juiste raamdecoratie voor de ramen te nemen. Hierdoor zorg je voor een betere isolatie. Maak ook gebruik van spaar- of ledlampen!

#3 Minder afval produceren

Het is algemeen bekend dat bedrijven veel afval produceren. Maar hoe zorg je ervoor dat je dit kan minimaliseren? Zorg ervoor dat je in ieder geval het afval scheidt op kantoor. Recycle zo veel mogelijk! Denk daarnaast ook aan hoe je inkopen doet. Zijn er manieren om duurzamer in te kopen?

Tekst loopt door onder de foto

#4 Gezonde werksfeer 

Een duurzaam kantoor gaat verder dan alleen afval scheiden en de inrichting veranderen… het is ook belangrijk dat je een gezonde omgeving creëert voor je werknemers. Zorg voor voldoende daglicht op kantoor, een goed ventilatiesysteem en ergonomisch kantoormeubilair. Daarnaast zijn planten ook essentieel in de ruimte, want dit zorgt voor een zuurstofrijke omgeving. Wanneer je rekening houdt met de werksfeer van je personeel trek je het hele duurzame aspect door. Zorg er ook voor dat iedereen gemotiveerd is om te werken aan een duurzame omgeving op kantoor.

Meer informatie?

Ben jij na het lezen van deze blog enthousiast geworden over de zonnepanelen? Neem dan eens een kijkje online en vergelijk een aantal offertes met elkaar. Wanneer je namelijk meer informatie hebt, weet je gelijk wat bij jou past en kun je gemakkelijk zonnepanelen aanschaffen. 

Succes met het verduurzamen van jouw pand!